Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/02/17
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Amy Loves Metal

Még aktívabb (mintha most nem lennék, lol) finn mániás koromban tényleg állandóan vadásztam a finn rock/metal csapatokat, mert mégiscsak Finnország a metal hazája :D. Az egyik ilyen nagy-nagy szerelmem azóta az Uniklubi.

A finn csapat neve magyarul álomklubot jelent, és bár több tagcseréjük volt (anno megénekeltem, hogy sírtam Teemu elvesztése miatt), erre jött a hír pár hete, minden új tag a helyén, a hivatalos szünetnek vége, így végre zsírúj dalok kerülnek elő. Mondom, oké, most már nem lehet baj, én így is örülök.

Tudni kell, hogyha egyszer meghallgatsz egy finn előadót, elkap a finnek varázsa, és soha többé nem tudsz szabadulni tőlük. Kezdhetsz bármilyen zenekarral, bámilyen műfajban, fogoly leszel kb. életed végéig.
Anno, mikor HIM és The Rasmus mániás voltam, sorban jöttek a többiek, akik a mai napig a lemeztáramban vannak, és sűrűn hallgatom a dalaikat. Az Uniklubi azt hiszem, a Lovex-szel egyidőben érkezett meg, van hasonlóság a stílusuk között, csak amíg a Lovex-nek angol a szövegeik, addig az Uniklubié 101%-osan finn. Néha most is egy-két sort megértek, de újra oda kéne tennem a fenekem a finn nyelv mellé, ha akarok kezdeni valamit vele, de az még odébb van. Mondanám, hogy műfajilag pop-rock, de én azt a műfajt alapból nem követem.

A finn metalra van egy nagyon egyszerű műfaji besorolás: suomi metal. Ide minden jöhet, ami finn, sokszor még olyanokat is besorolnak, akiknek amúgy van „skatyulázható” műfaja.

Nyelvtanulásnak nem rossz alap, később majd hozok a finn előadókról egy összesítőt, akik anyanyelvi dalokkal is rendelkeznek, és itt nem csak az Ensiferum, Moonsorrow stb. vonalról lesz szó. Az alábbi dal pedig annyira friss, hogy az Uniklubi hivatalos Facebook oldaláról hoztam :3.


Alább tudsz üzenetet hagyni.