Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/01/09
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Boomzap Entertainment HOG Reviews Otherworld

Megjelenés: 2012. január 23.
Fejlesztők: Boomzap Entertainment
Történet:
A főhősnő vidékre költözik egy gyönyörű kúriába, ám sosem volt egyedül; különös árnyékszerű lények lakták.

Amanda szemszöge

Az első fejezetben meg kell találni egy kislányt, akit ez a Shade nevű figura bezárt egy másik dimenzióba. A kicsinek van varázsereje, a talizmánjával még erősebb, ámde 5 arany medálra van szüksége ahhoz, hogy teljessé váljon. Az meg úgy nehéz, hogy egyedül van egy másik világban. A szülei is eltűntek szegény Fionának, és ha jól emlékszem, az első részben nem is találtam meg őket. De ezért van ez a végigjátszás, hogy felfrissítsem az emlékezetem :D. Ráadásul az árnyvölgyben (direkt neveztem el így már akkor is), minden sokkal élénkebb és sötétebb, mint a játék elején. Az első medál megszerzése után Shade úgy döntött, hogy rám ijeszt a szemtelenségével (szó szerint az, just look at this face! ezért Szemtelen Shade a neve):

A második fejezetben már egy kis segítőnk is akad, egy hobgoblin. Kicsi nagy fülű zöld szörnyecske, aki szereti a tojást és az új ruhákat. Tojást nem kapott, ruhát igen, valami ronda kockást, de ha neki ez jó volt, akkor jó. Meggyőzött, hogy egy félig ló/félig hal lény tudja, hogy lehet megtörni a zárat Fiona fölött. Hát de ez persze, hogy katasztrófához vezetett. Javarészt erről szólt a fejezet, hogy ruhát készítettem a koboldnak.

A harmadik fejezetben jutottam el ehhez az izéhez, ami nem elég, hogy úgy nézett ki, mint egy zombiló, még a víz alól is jött ki. Ráadásul, mikor meg akart támadni, hogy lerántson a víz alá, a kobold fogta magát, és feláldozta magát. Hát én itt majdnem fogtam magam, és feladtam az egész játékot. Korábban ez nem volt ennyire elszomorító. Még az sem, mikor megtaláltam Fiona eltemetetlen halott anyját! Valahogy felnőtt fejjel minden komorabbnak tűnik. Viszont, ki kell csalni a kelpie-t, ahogy a játék hívja, ki kell(ene) menteni a koboldot. Nem tudtam sajnos megmenteni a koboldot, de azt megtudtam ettől a lénytől, hogy volt egy másik nő, aki nagyon védte a kislányt, és az a városban van.

A negyedik fejezet alatt a városban keresgéltük azt a nőt, aki nagyon védte a lányt. Az egész városban összesen két emberrel találkoztam. Ezek szerint Shade mindenkit elüldözött innen? De aztán elmentem egy fához, ami elárulta, hogy lehet megállítani Shade-t. Elpusztítani nem, de elzárni lehet. Fiona családja meg közeljárt a megoldáshoz, és nagyon úgy néz ki, hogy a kislány maradt az utolsó, akinek varázsereje volt, mert Shade mindegyiket levadászta. Oh, és hogy bonyolódjon a sztori: a főhősnőért is el fog jönni, mert az útjában áll. Yay!

Az ötödik fejezet már egy kápolna közelében kezd. A kislány apja is halott, az árnyékok pedig teljesen tönkretették a kápolnát. Színes üvegmozaikokból kellett egy ablakot összerakni, és ott elmagyarázta a felirat, hogy kell száműzni Shade-t. Csakhogy, hiába szereztem meg a negyedik kis virágformát a medálhoz, Shade-nél az utolsó, amit olyan könnyen nem fog odaadni.

A hatodik fejezet a nagy harcról szólt, amit a közelgő végtelen tél és Shade ellen vívtam. Hát nem egészen így emlékeztem, mikor először játszottam vele :D. Vagy csak annyira rég volt, hogy elfelejtettem. Megjött a tél is közben, de akkor is meg kell ezt a gonosz pillangószárnyast állítani. A kápolnában kevert löttyel el is intéztem, de ezzel csak legyőztem, de nem pusztítottam el. Oké, ideje előszedni a sosem ismert 2. részt.

Szerintem

Emlékszem, ez volt az a game, aminek imádtam a főgonoszát, még jó 2012 őszén, csak nem tudtam, hogy van folytatása. Most valahogy a főgonosztól már én is megijedtem, pedig felkészültem a jelenlétére :D. A zene egyszerűen fantasztikus, annyira illik hozzá, hogy pont ott ijesztő, ahol kell, szinte sejteti, hogy ott a gonosz körülötted. Kár, hogy csak ilyentájt jöttem rá, hogy létezik folytatása.

Grafika: 08/10 – nem engedte ablakos módba, ezért nagyon pixeles volt szegény
Teljesítmény: 09/10 – egyszer lefagyott két jelenetváltás közben
Történet: 10/10 – csak tízest tudok rá adni, annyira tökéletes, hogy csak ajánlani tudom!


Alább tudsz üzenetet hagyni.