Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/01/06
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Amy Loves Metal

Elég sok mániákus van a közelemben, akiket ez a poszt érdekelni fog ;D.

Nos, hadd osszam meg nem csak velük, de Veletek is ezt az aprócska kis történetet. 2004 volt, nagyon aktív HIM, Rasmus, Apocalyptica vonalon mozogtam. Később még megéneklem az Apocalyptica iránti olthatatlan vonzalmamat, de ha akkor nem tudom meg, hogy Ville meg Lauri közreműködik a srácokkal, nem lennék itt. Ennyit előljáróban.

Már akkor igencsak nézelődtem más finn zenekarok után. A finnek lenyűgöző zenét csinálnak, és nem elsősorban a metal vonalra gondolok (bár tény, hogy ha azt mondom Finnország, kapásból fel lehet sorolni 10 zenekart onnan – és a többi 3000-ről még szó sem esett). 2004-ben jött ki ugye a Nemo maxija és klipje, és én már akkor kiszúrtam Tarján azt a gyönyörű vörös szövetkabátot, aminek hatására végül megvettem az enyémet, igaz, feketében, de máig állítom, hogy a hatást Turunen művésznő adta. Van abban a zenében valami… ami egyszerűen páratlan. Csodálatos. Nem bírok egyszerűen betelni vele. De hát finnekről van szó, nem csoda :D.

Az biztos, hogy Tarja távozása földhöz vágott. Ő volt az első olyan női vokálos, aki betörte a hímek uralta világomat, és mai napig a Once a kedvenc albumom. És nagyon jól látszik a Last.fm uralta chartomon, hogy Tuomasék zenéje egyszerűen a legjobb 10-ben van. Tudnak valamit, ugye?

Anette érkezése először meglepett. Sokat hallgattam a DPP-t, mire egyáltalán megszoktam a gyönyörű hangját. Mai napig állítom, hogy a legjobb döntésem volt. Egyszerűen fenomenális, erőteljes. Tény, hogy vannak a mai napig is olyanok, akiknek a Nightwish csak Tarjával létezik…

Hallottam olyan véleményt, hogy amíg Tuomas meg Marco bent van, addig a Nightwish Nightwish marad. De olyat is, hogy bőven elég lenne, ha csak Marco maradna vokál fronton. Elég sok a spekuláció. Az én véleményem fentebb látható. A Nightwish úgy jó, ahogy van, ende.

A legnagyobb meglepetést Anette távozása jelentette számomra, és azóta sem tértem magamhoz. Gyönyörű 5 évet élt meg a srácokkal, és az a két album tényleg a szívem csücske.

Elérkeztünk a jelenhez. Senkinek sem kell Floor Jansent bemutatnom, ugye? Purrrrfect. Eleinte nem kedveltem, megmondom őszintén. Aztán ráakadtam egy koncertfelvételre, ahol bebizonyította, hogy igenis figyelnem kellene rá. 

Mindenki elégedjen meg azzal, amink van. Imádom Tarját még mindig, Anette a szívem csücske, és Floor pedig az „újonc” hercegnő. Annak is az amazonabbik oldalából.

Ha adja Merlin, Tuomasék Floorral csinálnának albumot, én nagyon is vevő lennék rá. De bárki is lesz az utódja, kösse fel a fehérneműjét, nem lesz egyszerű dolga.


Alább tudsz üzenetet hagyni.