Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2014/11/07
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Grim Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2014. november 6.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
A Gray-család úgy határozott, hogy évente egyszer a család minden egyes tagja találkozik, de a mostani találkozó más irányt vesz: valaki megtámadja az egész családot.

Amanda szemszöge

Konkrétan Miss Gray kap egy fenyegető üzenetet a vonaton hazafelé. Késett egy kicsit, és mire odaér, a családja tagjai eltűntek. Brandon nem jött el, Németországba utazott, így megúszta ezt a kínos dolgot. Akárki is a tettes, ismeri valamennyi családtag titkát a múltból.

Elviekben van még egy Gray-családtag, a neve Thomas. A jelek arra mutattak, hogy örökbefogadták, de nem nagyon akart ő beilleszkedni a családba, elvárta, hogy ez fordítva történjen, mert a szüleit elvesztette. Mostohatestvérei közül Lujzihoz közelebb állt, mint a főhősnőnkhöz, hiszen ő inspirálta a festményeit, és a főhősünk pont akkor utazott külföldre tanulni. Thomas festményei azonban életre tudtak kelni. Ezért Lujzit és férjét farkasokként ábrázolta, mintegy bosszúból, amiért Lujzi szerelmes lett, és Thomast valami klinikára küldték, ahonnan megszökött. Azért is került klinikára, mert nagyon furcsa rajzai voltak, és csak segíteni akartak rajta.

Nagyon úgy festett, hogy a család tagjai végig kell szenvedjék a rémálmaikat. Jelen esetben Lujzi és John megint farkasok lettek, ráadásul Thomas elrabolta Lujzit. Az a terve, hogy egy agykontrollos nyakörvet tesz mindkettőre, amivel majd megparancsolhatja nekik, hogy tépjék szét egymást, farkas alakban. Ha Lujzi túléli, elszörnyedhet, mit művelt. A féltékenység ilyen szintje már-már taszító. Szerencsére, sikerült őket megmenteni.

Következzen Elizabeth és James, akik valahol távolabb vannak, min egy havas erdő. A Blackrock kastély romjaihoz utazunk. Elizabeth halott, egy üvegkoporsóban fekszik, James pedig börtönben ül, mert ő ölte meg. Tudjuk, hogy nem, mert Edward volt, szóval, ideje kiszabadítani őket. Először Elizabeth-et mentettem meg, majd Jamest, de Thomas ránk omlasztotta a barlangot, így mielőtt tovább mentem volna, kiszabadítottam őket a romok alól.

Jackie maradt hátra, így ideje szegény kislányt megtalálni. Nem volt elég neki a suliban látott terror, akkor még Thomas ámokfutása is. Képeken keresztül apróbb titkokat árult el, miszerint a klinikát elégette, és abba a rejtett szobába menekült a családi kúrián belül, amit csak ő ismert, és ott tervelte ki az elrablásokat. Elég ijesztő, hogy egy pszichopatával élsz együtt, de nem tudsz róla, ugye?
A régi iskolájába kellett mennünk, ahol Thomas tartotta fogva a gyereket, és amint sikeresen kiszabadítottuk, ránk küldött néhány árnylényt, de okosan felgyújtottuk a festményét, ezzel bezárva ott. De ez így valahogy nem jó… valahogy megesett rajta a szívem.

A bónuszban Lujzi arra kér, hogy menjünk vissza arra az időre, amikor Thomas felgyújtotta a klinikát, és akadályozzuk meg a tüzet. Hátha akkor nem őrül meg annyira, mint ahogy most tette. Öt tárgyat kellett megtalálnom, majd az intézet igazgatójának adnom, hogy megakadályozza. Pár pillanattal később pedig a Gray-család minden tagja meglátogatta őt.

Szerintem

Konkrétan imádtam itt, hogy mindenhol el lehetett tolni a képernyőt, hogy jobban átlássuk a helyszínt, így még több részletet kaptunk. Nagyon jó újítás volt ez a részükről.
Viszont a történet nem éppen olyan happy endes, mint ahogy vártam. Oké, Thomas nem őrült meg teljesen, de… miért nem kaphatott jobb sorsot? Biztos, hogy Lujzi sokszor bement volna hozzá, és magával vitte volna az ikrét is, hogy megismerkedhessen végre. Oké, valahol Lujziék is tehetnek róla, ez nem menti fel őket a bűnük alól, de azért na…

Grafika: 10/10 – talán ez eddig a kedvencem a szériából
Teljesítmény: 10/10 – nem csillog, nem villog, csak annyira, amennyire kell.
Történet: 08/10 – remélem, azért Thomas egyszer normális körülmények között kijön, és megtudhatunk többet róla.


Alább tudsz üzenetet hagyni.