Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2014/09/18
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Tags

NekromanCica blogján van ez a könyv az olvasási szokásokról, és mivel bátran ajánlotta minden odatévedőnek, így mindenképpen ki szeretném tölteni. Könyvmoly vagyok, még akkor is, ha kevés könyvem van itthon.

Szoktál nassolni olvasás közben?
Nem mindig. Volt már példa, hogy tisztes távolságban kanalaztam levest, miközben olvastam, de lejjebb volt a tányér, mint a könyv (az asztalomnak van külön monitortartó része, és arra tettem a könyvet, a tányér pedig úgy jó 5 centivel lejjebb volt). Nassolni csokit vagy valami chips félét, és igyekszek egy kézzel enni, hogy tudjak lapozni. Rosszul vagyok minden félre zsírfolttól, amit találok a lapokon. És ez a szakmám miatt sem valami kellemes.

Mit szeretsz iszogatni olvasás közben?
Kávé, tea, víz… de többnyire víz. Jelenleg van egy 1,5 literes üvegem, amiben csak vizet tartok, és van egy, amiben őszibaracklé. 33 forintért megéri italport venni :D.

Szoktál írogatni a könyvekbe, vagy kivagy magától a gondolattól is, hogy firkálj beléjük?
Nincs az a pénz, hogy én a szórakoztató irodalmi könyveimbe egyetlen tollvonást ejtsek! Anno a tankönyveimben mindig írtam fontos kulcsszavakat, amiket irodalomórán bedobva garantált ötöst kaptam, bejelöltem, mi a házi meg stb. A tankönyv végül is arra való, főleg, ha megkaptad.

Hogyan jelölöd, hogy hol tartasz egy könyvben?
Letörném annak a kezét, aki szamárfülezi a könyvét… könyvjelzőzök, van három is: egy 2006-os Depresszió turnés, egy mérleges, és egy SK Lacrimasos. Jelenleg azt használom a legtöbbször, mert a másik kettőn igencsak látszik, hogy használtak :DD.

Mindig el kell jutnod egy fejezet végéig, vagy le tudod tenni a könyveket bárhol?
Ritkán. Többnyire fejezettől fejezetig olvasok, és mire észbekapok, hajnali fél kettő (ismerős érzés, ugye? 😀). Egyszer félbe kellett hagynom egy fontos jelenetnél, amit már ugyan egy tucatszor olvastam, de mégis olyan, mintha akkor olvastam volna először.

Olyan ember vagy, aki elhajítja a könyvet a szoba másik sarkába, ha nagyon idegesítő regényt olvas?
Nem. Egyszerűen becsukom könyvjelző nélkül, elküldöm a szerzőjét, fordítóját vagy tördelőjét melegebb éghajlatra, és legrosszabb esetben is csak az ágyra dobom. Túl fontosak a könyvek nekem ahhoz, hogy ártsak nekik. Nem azért szenvedtek a fák, és a gépek, amik könyvvé tették! Rólunk, emberekről már nem is beszélve. Láttam könyvet születni, büszke is vagyok rá, így aztán duplán értékelem a nyomdászok munkáit.

Ha szembejön veled egy ismeretlen szó, azonnal rákeresel?
Nem. Egyrészt, van fogalom magyarázat, másrészt még az adott könyvben megmagyarázzák. 

Mit olvasol most?
Harry Potter és a Bölcsek köve, Megsebzett szerető, The Walking Dead (a képregény is könyvnek minősül egy szinten!).

Milyen könyvet vettél legutóbb?
Legeleslegutóbb az Újjászületett szeretőt vettem a Beavatással. Hajaj, mikor még volt fizetésem…

Van kedvenc helyed vagy időpontod az olvasásra?
Az ágyam, és főleg akkor, mikor Lili alszik, mert a hercegnő nem engedi mindig, hogy akkor olvassak, mikor én akarok… de alapos játék után visszatérhetek a könyvembe, és főleg estefelé. Ha hiszitek, ha nem, nem álmosodom el este az olvasástól.

A sorozatokat vagy az egyrészes könyveket szereted jobban?
Mindegy az, minden könyv egy élet. A sorozatok azért jók, mert hosszan élvezhetem a kedvenc témámat, az egyrészes is jó, mert ritkán van olyan könyv, ami nem ad válaszokat egy könyvön belül.

Van olyan könyv, amit mindig előrehozol, és szeretettel ajánlasz mindenkinek?
A Harry Pottert, Fekete Tőr Testvériséget és a The Walking Deadet mindenkinek szoktam ajánlani. Ez az a két világ, ahol elfelejtem, hogy ki vagyok, honnan jöttem, milyen bajaim vannak. Sőt, ez az a három világ, amik hatására előszeretettel írok fanfiction-öket.

Hogy rendszerezed a könyveidet?
Méret, sorozat és megjelenés szerint. A nagyobbal kezdek, utána pedig egyre kisebbek. Ha egy sorozat nagyobb, mint a másik, az kerül előbbre. Bár az FTT-nek saját polca van, ott megjelenés szerinti rendezés uralkodik.


Alább tudsz üzenetet hagyni.