Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2014/06/27
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Grim Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2013. augusztus 2.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
A Blackhill iskolában egyszer csak minden a feje tetejére áll, és az ott tanuló unokahúgunk kéri a segítségünket.

Amanda szemszöge

Bloody Maryt szerintem senkinek sem kell bemutatnom. De hogy ilyen kalandot építenek köré, az felülmulathatatlan.

Rengeteg árnyszörnyet kellett legyőznöm, ami estefelé főleg ijesztő volt. Nem is mertem sokáig este kimenni utána, mert nekünk a folyosón egy hatalmas tükör lapul, aztán féltem. Az iskola nagyon változatos, nem 20 tantermen kellett átrágnom magam, hanem csak egyen, de az is vicces volt, hogy a felfordulás után egyetlenegy padot találtam XD. Viszont párszor ugratott a játék, mikor tükörtojást dobált a monitornak, vagy én is kaptam valamennyi ártó feketeséget. Értem én, Black vagyok, de ez azért hagyjuk :D.

A játék alatt mindenféle horrorisztikus lény figuráját kell összeszedni, ebből kiderül Mary élettörténete, ami itt szomorú.

Sorban kell megmenteni a gyerekeket, és többnyire mindegyik a tükör túloldalán rekedt. Mondjuk azt nem értettem, mikor a könyvtárba értem, miért lett a fürdőszoba befalazva, de egészségükre. A ház nekem személy szerint tetszett, egy jó kis viktoriánus korabeli regényt simán el tudnék képzelni.

A bónuszban mindenki boldogan megy haza, mikor megjelenik Mary szelleme, hogy még utoljára a segítségünket kéri, most, hogy már felszabadult az átok alól. Az anyósa ugyanis ki nem állhatta őt, a fiának nem Maryt tudta volna elképzelni, ezért mindenféle sötét mágiával próbált megszabadulni a kapcsolattól. A fia meghalt véletlenül, később az anyósa is, Mary pedig egyedül maradt. Mikor rátalált az ártó könyvre, a lelke gonosz lett, ezért ejtett fogságba mindenkit. De milyen romantikus már nem? A férje szembeszállt az anyjával, csak mert imádta Maryt.

A bónuszon túl van még egy ráadás, ugyanis a tükörben rekedt tanárokat kell kimenteni, amihez a korábbi helyszínek között ugrálva kell megtalálni a könyvet, az egész baj okozóját, majd hozzávágni a legnagyobb tükörhöz. Minden happy end utána.

Szerintem

A Grim Tales szériának talán ez a legfélelmetesebb része. Itt tényleg olyan rémálomba illő lények vannak, hogy háromszor megnézi egy félősebb személy az ágy alatti területet, nehogy ott legyen. Így csak ezért teszek rá 12-es karikát. Az inventory alapból le van lakatolva, a hint gyorsan tölt, van interaktív térkép, és nem élőszereplős sztori. Én ezzel tökéletesen boldog vagyok.

Grafika: 10/10 – kellően ijesztőek voltak az árnyszörnyek
Teljesítmény: 10/10 – semmi fagyás
Történet: 10/10 – a bónusz kedvencem


Alább tudsz üzenetet hagyni.