Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2014/03/05
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Games for Amy The Walking Dead Game

Hajaj… hol is kezdjem… ha a Kormányzót már első pillanatra nem kedveltem a sorozatban, akkor Carver is hasonlóként végezheti. Bár már nem tudom, hogy valóban követi-e a képregényt a játék. Szvsz, ha most lyukadtak ki Hershel farmján, akkor Clemi meg éppen most szenved az erdőben. A Spin-offban vagy a hatodik évadban nem akar ez a két világ összefutni?

* Spoiler ahead *

Tehát, Pete megharapva, mi meg tudjuk, hogy ez mit jelent… Clemi is tudta, és persze, hogy ezt megmondtuk Pete-nek. Akkor is, ha tudta, hogy meg fog halni. De arra, hogy ő feláldozza magát Clemiért… könyörgöm már Telltale, muszáj az idegeimen táncolni? 🙁

Minden fasza, nappalra Clemi visszaér, de persze, nem lesz ez egyszerű. Carlostól megtudtuk, hogy kiment a fél banda őket keresni. Jójó, Pete valószínűleg már halott, Rebecca meg nem akarja, hogy Alvin is az legyen. Meg úgy senki… főleg Luke nem. Tehát, fegyverek elő, húzás kifelé. Még nekünk kell Sarah-ra is vigyáznunk.

Fényképezőgép, naná. Nem poén. Főleg, hogy bizonyíték is lehet. De hogy Sarah-nak mi baja, arra nem jöttünk rá. Valaki, pls help! Az egy dolog, hogy megmutattuk neki, hogy kell fegyvert fogni, de ez még nem ugyanaz, mint Lee-é. Aztán megjön Carver.
Azt a csávót utálom.
UTÁLOM!
Akkora egy beképzelt erőszakos köcsög…
És ráadásul mi hazudtunk neki végig, nem mondtuk el, kik vagyunk, hogy itt vannak Carlosék. De ez a köcsög tudta! Olyan lazán felsorolta, hogy kiket keres, hogy mi csak lestünk. Mikor a konyhában Cleminek meg kellett volna fognia a kést, nagyon féltünk, hogy ez a köcsög fogja meg előbb, aztán megöl egy 10-11 éves kislányt… nagyon durva lett volna, de nem akartuk kipróbálni. Aztán mikor megtalálta Carlos ingét… tudtam, hogy tudja. Tudja, hogy itt vannak mind, csak éppen Clemit bízták meg, hogy beszéljen helyettük. És igen, a fénykép bajt okozott, de mi mondtuk öcsémmel, ne csesszünk ki velük. Lesz szerintem még a fickóval elég bajunk.

Elment Carver, megjöttek a többiek. Sarah beköpött minket, mi meg ott voltunk, hogy megfojtjuk a kiscsajt. Legalább Clemi legyen őszinte… még ha védeni is akartuk, akkor is elmondta. Ez a csaj ennyire életképtelen? Annak mondjuk örültem, hogy az apja nem hagyta, hogy elmenjen, mert veszélyes most már Clemi számára is.

Útra keltünk, Rebeccán meglepődtem, hogy bocsánatot kért, onnantól kezdve már védeni akartam. Pete-n még inkább, hiszen valaki akkor is fejbe lőtte! Biztos, hogy Carver a közelben járt!

Öt nappal később elértük a hidat, de előtte Luke-kal kicsit tisztítottunk pár járkálót, meg egy ilyen ijesztő fazont, aki később meghalt, mert Nick nyakon lőtte. Oké, ez így már nem vicces. A kis házban van egyetlen doboz barack konzerv, amit jó fej Alvinnak odaadtunk, hadd egyenek Rebeccáék. De persze, menni kellett tovább, mert mindenhol ott vannak azok a köcsög járkálók. Mily meglepő, hisz’ apokalipszis van.
Felértünk a síközpontba. Először meg kellett keresnünk a bejáratot, majd röhögtünk, mikor Luke meg Clemi úgy viccelődtek, mint a testvérek. Felérve láttunk néhány fényforrást a hídnál. Lehet, hogy Carverék voltak, de ezt sosem derítettem ki, mert leérve valami óriási meglepetést láttunk:
KENNY
IS
FUCKIN’
ALIVE!

Örömkönnyek, örömkönnyek, akkorát sikítottam, hogy el sem hittem. Túlélte, ezt a déli amerikait lehetetlen kiírtani. Holy Merlin. Él! ÉL! KENNY IS ALIVE!!!

Beérve a házba kiderült, hogy Kenny hogy élte túl, milyen volt a viszonya Lee-vel utoljára, hogyan találkozott Saritával. Azt is, hogy Omid meghalt, Christa eltűnt… a többit ismerjük már. Az a tag, aki főzött, tiszta pedofilarcú fazon volt. Meg mikor elővette azt a barack konzervet… itt van valami gebasz, éreztem én, öcsém meg egyből levágta, hogy igazam van. Körbenéztünk, felmentünk, aztán kiderült, hogy követik őket. Oké, legalább egy kis éjszakára legyen szünetük. Meg az csak engem zavart, hogy Clemi Alvinnak és Becnek is megígérte, hogy nem szól a másiknak?

A másik kiakadásom: dönts el, Kenny vagy Luke mellé ülsz? Mondom… ez mi?! >.<. Én bírom ezt a két fazont, Nicket aztán pláne. Kint Walter mindenáron ránk akarta erőszakolni magát, de mi nem hagytunk.

Plusz úgy beszélt erről a Matthew-ról, mintha járnának. És jééé… találkoztunk egy Bonnie-val! Miután kapott kaját, és elment, Luke felfedett előttünk valamit: Matthew és Walter szeretők voltak, és az a mindenhol keresett Matthew bizony a hídon halt meg. Kérdés, elmondjuk-e egyáltalán ezt Walternek. Persze, a kés, amit találtunk a kis házban, persze, hogy nincs a helyén… mi bevallottuk, nem tudom, mi van akkor, ha hazudunk a tagnak, vagy hagyjuk, hogy Nick elmondja. De persze, ennél van egy nagyobb bajunk is: felerősödött a szél, el fog elmenni az áram, és persze, jön egy csomó járkáló. Igazából izgultam, hogy most akkor Walter bosszúból megöli-e Nicket, de szerencsére, megmentette. Így tovább élhet a hős.

Meglepetés, Carver befejezi helyettünk az egész bulit, Bonnie az oldalán. Mekkora áruló ez a nő… és persze, a csapatból hárman megmenekültek, Luke eltűnt, Kenny eltűnt, a többiek meg foglyul estek. Mi is kiszöktettük Clemit megkeresni a többieket. Próbáltuk lebeszélni Kennyt arról, hogy ne öljön meg senkit, nem sikerült, így elvesztettük Waltert, Alvint még sikerült megmenteni. És reménykedünk, hogy később nem fogják Clemit megölni. Főleg nem Bonnie, akit nagyon nem szeretek. Még mindig nem.

* Spoiler vége *

A trailer alapján reméljük, hogy Carver meghal, mert elég sok járkáló fog jönni. És Luke-t is meg kell találni. Nem tűnhet el. Ti örültök Kennynek? Sikerült megmenteni Waltert, vagy elvesztettétek Alvint is?


Alább tudsz üzenetet hagyni.