Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2014/02/14
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games HOG Reviews Mystery Trackers

Megjelenés: 2014. február 14.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Egy riportban Emilie White Raincliff városa előtt áll, ami világ egyik legmisztikusabb városa. Bár maga a település régóta elhagyatott, mégsem lakatlan, és emiatt akar körbekérdezősködni, mert értesülései szerint itt élnek a láthatatlan emberek.

Amanda szemszöge

Régen láttam Raincliffet, és akkor is hoztam magammal pokrócot meg forró csokit, mert állandóan havazott már akkor is, nem hogy most.

Emilie White kapott egy jó fülest, de persze, Raincliff nem a vendégszeretetéről híres. Az egyik követte is a híres kocsmába a nőt, és vigyázott is rá, de mivel nem látni, így aztán baromi vicces volt bármilyen küzdelmet megvívni vele. Bár az nekem se tetszett, hogy egy maszkos alak segíteni akart rajta. Andrénak hívták, a húgát Simonának, és ők segített neki egy pontra jutni, ahol elhagyhatta a város, de már fogadni mertem volna, hogy nem jutott ki, hiszen ott volt a kocsmában.

Egy mentőautóban ugyan magához térítettük, de egy Láthatatlan leütötte detektívünket, aztán valahol az Isten háta mögött ébredtünk fel, Emilie-t pedig elrabolták. Nagyszerű. A szuvenírboltosokban lehet bízni, hiszen ők a Vettori család, Andre és Simona, Esola kékvérű családja. Vagyis, ami maradt belőle. Tudta, hol van Emilie, de nem hagyhatta magára a húgát.
Plusz, van egy Fej Nélküli Láthatatlan, aki világuralomra akar törni, ennek a „képességnek” hála. Nope, azt nem engedhetjük meg.

Ráadásul, nyílt „segítséget” ajánlott a királynőnek, akinek gyermekei (Andre és Simona) „meghaltak”. Persze, mind tudjuk, hogy mi történt velük.
Emilie-t a közeli rendőrségen tartják fogva, ráadásul egy barátságtalan Láthatatlan őrizte őt, de mire kiszabadítottuk, addigra Andrét kapta el a Fej Nélküli Láthatatlan, aki olyan szinten kivitelezte az új világot, hogy mindenhol van szeme. Úgy könnyű, ha nem látnak.
Emilie vállalta, hogy majd ő megkeresi Simonát, nekünk Andrét kellett megkeresni. Még szerencse, hogy FNL közölte, hogy az üvegházba vitte, és a sorsa rosszabb lesz, a halálnál is.
Persze, velem nem szórakozhat csak úgy senki.

Miután megmentettük Andre herceget, kiderült, hogy FNL most Simona hercegnőt rabolta el, és a tv toronyba vitte. Holy Merlin… kezdjük ott, ki hinné el, hogy valóban látták a Láthatatlanokat, most komolyan?
A herceg szerint létezik ellenszere a láthatatlanságnak, és ő meg fogja keresni, hogy beadhassa maguknak. Elkezdtem szorítani, hogy ez sikerüljön is. Ráadásul így jogosan el is foglalhatja majd a trónját.
Persze, a dolgok nem alakultak jól. Csak Simona kapta vissza a láthatóságát, mert FNL rájuk támadt, és így tönkrement a nagy terve.

A bónuszban Andre mindenáron király akar lenni, ehhez pedig először újra láthatóvá kell válnia. Mivel Brown és FNL hordozták utoljára a láthatatlanság génjét, ezzel valóban üres lett a város, így nyugodtan bóklászhattak a detektívvel – én személy szerint a várost is megmentettem volna a pusztulástól, de mindegy.
Három összetevő hiányzott a végleges ellenszerhez, ezeket kellett megkeresni szerte Raincliff városában. Amint ez megtörtént, Andre visszanyerte eredeti formáját, visszatért a városba, és megkérte Emilie kezét is. A kis cuki.

Szerintem

Jó végre lezárni ezt a Raincliff-dolgot, bár sok mindenre nem emlékeztem jól, rég láttam az első felét a játéknak, bár akkor sem éreztem túl jól magam a havas jelenetek miatt. Sokat fejlődött az Elephant Games viszont, így csak gratulálni tudok nekik.

Grafika: 10/10 – végre kezdenek jó karaktereket rajzolni
Teljesítmény: 10/10 – én bekapcsoltam, hogy figyelmeztessen, ha a detektív fázik, így néha lassulást észleltem, de nem olyan vészes.
Történet: 10/10 – valahogy úgy érzem, ezt nem fejezték be, de majd ezt idővel meglátjuk, igazam van-e, vagy sem.


Alább tudsz üzenetet hagyni.