Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2014/01/16
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Deep Shadows Haunted Train HOG Reviews

Megjelenés: 2014. január 12.
Fejlesztők: Deep Shadows
Történet:
Daniel és Olivia esküvőjének napján a fiatal feleséget elrabolja egy sötét árny, és a vonat, ahova kerül, bekebelezi őt. Daniel arája után megy, és egyben ki is deríti, mi ez a vonat valójában.

Amanda szemszöge

Méghogy megölték a feleségét! Charon már az ősidők óta vitte Hadésznak a lelkeket a Styx folyón, csak időközben modernebb eszközökhöz folyamodott, azóta vonattal jár. Igen, kitalálhattátok, most az ő vonatján utazunk. A kalauz pedig elárulja, hogy jópár olyan lélek van, aki nem térhet az öröklétbe addig, amíg a gyilkosuk (közvetetten vagy közvetlenül) nem kerül bíróság elé. Ezeknek a vezetője Orlok gróf, aki felelős Olivia haláláért. Na már most, ezt a bűnbandát kell igazságszolgáltatás elé vinni, és akkor Olivia szabadon távozhat.

Először magát Kékszakállt kellett elkapnom Franciaországban, aki addigra megölte hat feleségét. Már kiskoromban is érdekelt ez a legenda, de hogy miért volt kék a szakálla, arra még mindig nem jöttem rá. El kellett csalni egy színházi előadásra, addig Daniellel beosontunk a házába megkeresni azt a titkos szobát, ahol az elhunyt asszonyainak emlékét tartja. De a hatodik ex-neje, Mary egy okos tervvel a vonatra csalta, így már csak három gonosztevőt kell elkapnom, hogy Olivia kiszabaduljon.

Mielőtt a második gazfickót még elkaptam volna, találkoztam magával Charonnal, akivel megkötöttük a bizniszt: elkapom azt a négy fickót + Olivia gyilkosát, és szabadon távozhatunk a vonatjáról. Ezért másodjára Olaszországba vezetett az utam. Dexter, egy kóbor lélek, aki mindig le akart szállni a vonatról Rómában elárulta, hogy üzletet kötött egy gróffal, Cagliostro gróffal, aki ezért cserébe álarannyal fizetett. Dexter és családja szegénységben haltak meg, így rajtunk állt, hogy ez a gróf megkapja méltó büntetését.

Harmadjára a németországi Hamelinbe vezet utunk, ahol annak idején patkányok lepték el a házakat, de jött a Patkányfogó, aki a fuvolájával el is vezette az egész városból a rágcsálókat, ám mikor túl magas díjat követelt a lakóktól, ők nem tudták megfizetni, ezért elvitte valamennyi gyereket a városból. Évszázadokkal később ismét Hamelin városába költözött, mint muzsikus.

Mielőtt a következő állomásra értünk volna, Olivia bevallotta, hogy az apja halála előtt odaküldte a lányát ehhez az Orlok grófhoz, mint leendő menyasszonyát. Azonban a lány akkor látott valami szörnyűségest, és elmenekült. De nem is ezért kellett meghalnia. Mivel Olivia arisztokrata családból származott, az csak az előnyére vált volna, hogyha a lány meghal, így ezért eltette láb alól az esküvője napján. Utána találtam meg egy cseh nemest, aki elárulta, hogy elvette a Fekete özvegyet, és a nászútjukon feltehetően megmérgezte őt. Eltelt azóta néhány év, és a nő most szépségszalont nyitott Prágában. Medici volt a vezetékneve, őket meg szerintem nem kell bemutatni :D. Közben meg rengeteg jelet találtam Romániára, és kezdett a megérzésem beigazolódni, hogy ez az Orlok gróf valójában vámpír, hacsak nem Drakula.

Nem sajnos, de annyi baj legyen. Volt egy bugom, miszerint egy denevér rászállt a hegyen felfelé caplató pacira, és elvileg egy robbantással kellett volna elijesztenem, de nem engedte, még akkor sem, mikor hinttel rányomtam a ládára. A térképpel azonban ezt a kis bakit ki lehet küszöbölni, így aki esetleg belebotlana, használja ezt a módszert ;). A rituálét megállítottam, utána pedig Olivia lelke felszabadult. Sőt, Charon még munkát is ajánlott a túlvilágon Danielnek, hogyha eljön az ideje… de az még nem mostanában lesz.

A bónuszban a gróf asszisztense – aki immunis Charon összes erejére – megszökik előlünk, és mielőtt még visszatérhetnénk élni a normális életünket, el kell őt kapnunk, hiszen egyetlen lélek sincs biztonságban. Ő találta ki ugyanis, hogyan lehet az ártatlan lelkeket felhasználni ahhoz, hogy a gonoszok sokáig éljenek. Végig kellett üldöznöm a városokon, ahol voltunk, ámde Párizsban, nem messze Kékszakáll lakhelyétől, meglógott előlem. De Charon biztosított, hogy ez az ő dolga, nem a miénk, így éljünk boldogan… amíg lehet.

Szerintem

Először idegenkedtem a játéktól, de aztán kellemesen csalódtam. Lélekvadász még úgysem voltam :D. A történet nagyon is találó, így biztos folytatni fogom, bár nem bánnám, ha kevesebb animáció lenne benne, mert a végén kétszer is ki kellett lépnem, annyira szaggatott.

Grafika: 09/10 – alakul, alakul
Teljesítmény: 08/10 – szaggatott, és kaptam egy bugot is a főjáték vége felé
Történet: 10/10 – tökéletes bevezető játék egy új sorozatba


Alább tudsz üzenetet hagyni.