Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2013/12/18
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Games for Amy The Walking Dead Game

Folytatódik Clementine sztorija, akiről mind tudjuk, hogy vagy otthagyta meghalni Lee-t, vagy lelövi. Azóta persze senki sem tudja, mi van vele, tényleg meghalt-e, vagy sem, bár reménykedjünk abban, hogy megmenekült a szenvedéstől.

* Spoilers ahead *

Az első évad általunk lejátszott döntéseit és fontosabb eseményeit felidézve megkapjuk Clementine-t, Omidot és a pocakos Christát, amint egy elhagyatott állomáshoz mennek, feltehetően keresnek valamit. Omidék bemennek a férfimosdóba, Clemi a nőibe. Először körbenéztünk, hogy van-e valahol valami lelőhető, vagyis, hogy biztonságos-e. Utána Clemi lemosta a kis arcát a saját üvegével, az elgurult, és akkor jött be talán a játéktörténelem legrosszabb nőszemélye. Nem elég, hogy ez a picsa turkált Clemi cuccai között, fegyvert is fogott rá, el akarta lopni a sapiját. Nem elég, hogy irritált is, még a védelmünkre siető Omidot is lelőtte. Szóval ott én így: A KURVA ANYÁD!!! És teljesen jogos reakciója volt Christának. Vesszen a ribanc. Tanulság: ne kedvelj senkit a Telltale-nél, mert nemsokára meghal. Pedig ez még nem is Clemi hibája.

16 hónap eltelt, Clemiék az erdőben próbálnak tüzet gyújtani, de esős időben rohadt nehéz. Pluszban, nincs meg a baba! Remélem, később kiderül, hogy hol van. Christa elment fáért mi meg öcsémmel próbáltuk életben tartani azt a fránya tüzet. Tény, hogy Lee fotóját egyikünk sem volt hajlandó tűzbe dobni. Soha. Senki. Kennyék rajzán viszont elgondolkoztunk, mivel… nos, tudjátok. Végül valami papírfélét gyújtottunk meg, mikor is kiáltozásokat hallottunk.

Meglepi, ott van Christa valami bandával. Clemi megmenti Christát, majd elfutunk. Nem elég, hogy a járkálóktól is menekülni kell, még ez a banditák bandája is. Persze, túlerő, és a vízbe esve szépen elhagytunk mindent.

Öcsémmel mondtuk, hogy ez az évad izgalmasabb már most. Másnap reggel sikerült egy táborba kerülnünk, ahol egy barátságosnak látszó kutyussal voltunk egy ideig… amíg nem találtunk egy konzervnyi kaját, amitől a kutya meghülyült, és minket akart megölni, hogy egyen. Meg is harapta Clemit, aminek egy kurvaborzasztó jelenet lett a vége, ahol mi öcsémmel úgy voltunk, hogy bazdmeeeg. De nem, nem hagytuk szegényt szenvedni, ezért megkímélve a fájdalmas haláltól, segítettünk neki.

Betévedve az erdőbe, a fájdalom miatt elég lassúak vagyunk, mindenhol járkálók, kis híján meg is ette csóri Clemit egy, mikor megjött Luke és Pete, akik halál laza srácok, elvisznek minket a kabinjukba. Még akkor is, ha Luke először azt hitte, járkálók haraptak meg. Persze, el kellene hinniük, ami ilyen világban nehéz. Végül Pete megnézte, és én már ekkor kedveltem Luke-t. Öcsém Pete-t elkeresztelte fehér Lee-nek xD. A kabin elé érve Clemi elájult, és mire felébredt, ott volt mindenki, aki a mostani évadban a társunk lesz. Van itt még egy terhes nő, a férje, egy Kenny-klón, egy doki. Persze, mi van, ha tényleg járkáló harapta meg. Aztán megjött egy kiscsaj, akit mi nem bírtunk egyáltalán.

Első kiakadásom fénypontja: Clemit bezárták egy kis fészerbe, úgy, hogy el sem látták a karját. Mondom basszátok meg, oké, hogy csak egy gyerek, és ezt mindenki elfelejti. Öcsém ekkor mondta ezt: mit akarok, így lesz Clemi badass, és tök igaza van.

Persze, a sebet nem hagyhattuk ott, kimásztunk a fészerből, és elmentünk lopni a kabinba. Legalábbis később én megtudtam, hogy lehet kérni valami innivalót is, mi inkább banditáztunk :D. Először megszereztük a tűt a fürdőből, ott majdnem lebuktunk a szemét terhes csaj miatt, aztán kiderült, hogy a dokinak van egy lánya, aki full életképtelen, mivel semmit sem tud arról, hogy járkálók lepték el a világot, és nála max. Frankeinsten létezik. De kaptunk tisztítóanyagot, királyok vagyunk. Másik szobában ragtapaszt, és visszamentünk.

Ott a fészerben kezdődött a poén, öcsém halál lazán fa arccal végignézte, hogy Clemi összevarrta a sebét, amire bejött egy járkáló, és akit sikeresen lebasztunk. Ezért jött a sok idióta, hogy úristen, ez lopott tőlünk. Majd Badass Clemi megszólalt: Still. Not. Bitten. Komolyan, kurvaügyes ez a csaj. És imádom. Több esze van, mint néhány felnőttnek.

Bent a doki ellátta Clemi karját, kapott enni is végre, és Luke is kifaggatta. Bevallom, megkönnyeztem, mikor Lee szóba került. Nick is odajött bocsánatot kérni, és akkor derült ki, hogy az anyja is hasonlóan járt. Pete jött zavarni lámpaoltás szempontjából, de aztán Rebecca mindent elbaszott. Oké, kismama, nehéz neki, de akkor is… Clemi csak egy gyerek. Plusz, mi tudjuk, hogy nem 100%, hogy Alviné a baba. Höhö.

Másnap Pete-tel meg Nick-kel indultunk el halászni, mikor találtunk egy csomó járkálót, aztán jöttek még egy jó páran, és a rész végén el kellett döntenünk, hogy Nick-et vagy Pete-t mentjük meg. Szvsz, Pete kedvesebb volt, de megharapták, Nick meg talán hosszabban kibírja, és végül Pete-tel mentünk.

* Spoiler vége *

Lássuk be, nem biztos, hogy így túléli. Láttuk, hogy Lee-vel mi lett. Szegény :(. És most egy csomót kell várni a folytatásra >.< Ti mit gondoltok?


Alább tudsz üzenetet hagyni.