Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2013/11/01
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Absolutist Campfire Legends HOG Reviews

Megjelenés: 2009. október 14.
Fejlesztők: Absolutist, GameHouse Studios
Történet:
Christine csak egy romantikus hétvégét szeretne eltölteni Patrickkel a szülei régi kabinjában, az erdő mélyén. Csakhogy valaki feltúrta a kabint, és a rendőrségi jelentés szerint egy gyilkos szabadult ki az elmegyógyintézetből.

Amanda szemszöge

A grafika hagy némi kívánnivalót maga után, de ez egy régi játék, mondhatni első generációs, de már a maga nevében is ijesztő.

Az irányítása is furcsa, de hamar hozzá lehet szokni. Viszont pont az ijesztőbb részek miatt csak azok álljanak neki éjszaka, akiknek erős a szívük, mert én is jó néhány alkalommal megijedtem.

Tehát úgy kezdődik a történet, hogy egy csapat tinédzser a tanárukkal a tábortűz körül ijesztő történteket mesélnek egymással, majd a tanárnő elkezdi Christine történetét.

Már az első pillanattól kezdve ott szorongott bennem a félelem, mikor végre kezet kaptam az irányításhoz. Mikor ebbe belenéztem legelőször, nem vittem végig, mert ijesztőnek találtam.

Mindössze három helyszínünk van, de azokban mind ott az ijesztgetés. Először is, Christine pasija még a tónál eltűnik, a kocsit valaki szétbarmulta, és az erdőn túl van egy temető, amiben van egy kripta. A kriptában van tulajdonképpen a játék egész lényege. Valami vagy valaki itt élt, ős bosszúból öldös embereket. Ja, és Christine meg Patrick és célpontok. Valamint az áldozatok szellemeit is fel kellett szabadítanom.

Miután ez sikerült, a nagy zöld ajtón nekiállt dörömbölni Kampókéz, a szökött gyilkos. Elfutni nem enged, így hát meg kellett próbálnom valahogy az ajtón belül tartani. Valahonnan előkerült Patrick, aki egy nagyobb gerendával feltartóztatja, nekünk meg rohanni kellett a kocsihoz. Patrick is visszaért végül, de Kampókéz is utolért, kis híján megölte a párt. Végül a kocsit sikerült beindítani, elhajtottak. A rendőrségnél azért jól látszik, hogy ott van a kocsi csomagtartójába szorulva a kampó…

A lányok tátott szájjal hallgatták a történetet, bár az egyikük nem tűnik ijedősnek. Végül ő kezd el egy másik történetet.

Szerintem

A játék inkább egy point-and-click, mintsem hidden object, de ennek ellenére jó. Nincs bónusz, pedig szívesen megnéztem volna, hogyan szabadult ki ez az őrült az elmegyógyintézetből. Vagy, hogy a kamaszok mit csináltak.

Grafika: 07/10 – ablakos módban is kockásak a videók, a karakterábrázoláson lehetne még min dolgozni.
Teljesítmény: 10/10 – úgy megy, mint az álom
Történet: 10/10 – ijesztő ám nagyon!


Alább tudsz üzenetet hagyni.