Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2013/11/01
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Absolutist Campfire Legends HOG Reviews

Megjelenés: 2011. január 25.
Fejlesztők: Absolutist, GameHouse Studios
Történet:
Lisa egy olyan házba megy bébiszitterkedni, ami után bárhova mehet az orvosi egyetemen. Csakhogy a háznak megvan a maga titka.

Amanda szemszöge

Erősen kötődik az első játékhoz, így aki esetleg lemaradt volna, mindenképpen kezdje azzal.

A tanárnő (Maggie) elmesél egy történet egy bébiszitterről, akinek két, hét év körüli kislányra kellett vigyáznia. Itt már kicsit gyanús lett Maggie, mert az előző részhez képest sokkal gonoszabb a tekintete.

Tehát, Lisa megérkezik a házba, az anya elmegy. A két kislány elvileg alszik, de egy villámlás közepette megjelennek, hogy ők bizony forró csokit akarnak inni. Legalábbis az egyikük, Maggie igen, Libby pedig abszolút nem. Libbynek elvileg egy ritka bőrbetegsége van, ezért néz ki úgy, mint egy kétlábon járó hulla. Majdnem rávágtam, hogy Renfield-szindrómás, de volt egy sejtésem, hogy ez nem igaz, különben nem lenne ennyire ijesztő a játék.

Az ikrek eltűnnek, miután összeszedtem a gyíkokat, és valami Nate is van a közelben, aki elvileg egy képzeletbeli barát. De miért van olyan érzésem, hogy az ikrek közül valamelyik hazudik? A szobájukban még egy lift is volt, és legnagyobb meglepetésemre, egy földalatti kórházba kerültem, és egy szemüveges alak le is ütötte Lisát. A játék onnantól kezdve ijesztőbb, mint valaha.

A kórház igazából egy kutató- és elmegyógyintézet is egyben. Szerencsére kevés alakkal találkozni, az is egy csontváz, ami kiesik az egyik sötét sarokból. Úgy megijedtem, hogy azóta is lilás a térdem. Öt szalagot kell megkeresni, amik elmesélik Libby történetét. Szegény kicsi valahogy elesett a lépcsőn, és ez a Nate igazából megmentette az életét, csakhogy az a szérum, amit a testébe fecskendez, nem tartós, ezért folyamatos adagolásra van szükség, különben meghal. Voilá, meg van magyarázva a hullaszerű állapot. De ez akkor is egy elmebeteg dolog, és Lisa meg elkövet egy hibát azzal, ha elviszi szegény kislányt.

Bár Kapókéz életben maradt, itt már egy öreg tudós, aki életet ment(ett), de szerintem egy ugyanolyan elmebeteg. A végén bár a liftet ráengedtem, azt hittem, megkönnyebbültünk, és az ikreket sem veszélyezteti semmi. Maggie azonban szépen lelökte szegény Lisát a lépcsőn, és mire felébredt, ugyanolyan halott lett, mint a testvére… és persze, hogy Lisa innentől kezdve nem mehet sehova.

Szerintem

Az első rész sem volt semmi, de ez most nagyon rideg, komor, és már-már lehet boncolgatni bizonyos témákat benne. Részemről legalábbis tudnék miről beszélni. Megint bogarak adják a hintet, az inventory most már kattintásra ott marad, ahol én akarom, és ha eltévednék, még ki is írja, mit kell csinálni. Azt nem, hogy hol, csakhogy mit :D.

Grafika: 10/10 – már megszoktam mindent, jó volt egy kicsit borzongani
Teljesítmény: 10/10 – szeretem az ablakos módot ám nagyon
Történet: 10/10 – egyre borúsabb, de ez szerintem nem egy hátrány.


Alább tudsz üzenetet hagyni.