Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2013/05/31
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Dying for Daylight HOG Reviews Nikitova Games

Megjelenés: 2011. február 1.
Fejlesztők: Nikitova Games
Történet:
Charlaine Harris, a True Blood széria szerzője ihlette ezt a játékot, amiben Dahlia-t, egy Anita Blake hasonmást kell irányítanunk. A probléma ott kezdődik, hogy fényes nappal házasodott egy vámpír.

Amanda szemszöge

Évekkel ezelőtt játszottam vele, és azonnal a szívembe lopta magát a játék, aminek azóta sincs folytatása. Alexandjo Philoff megjelent fényes nappal egy lagzin, és azóta mindenki a legendás „Sun Potion”-t, vagyis a Nap bájitalt keresi, amivel kimehetnek a vámpírok a Napra. A VQ-ból eltűnt a teljes vámpírcirkusz, csak egy kisgyerek maradt bent, aki állandóan a tűzzel játszik. A cirkuszban derül ki az is, hogy a bájital receptjét Felix több részre osztotta, és nem ártana még egy rejtélyes harmadik előtt megtalálni, ha már a CIA is keresi. Amúgy az a kis szőke tökmag egy idegesítő figura, még szerencse, hogy nem sűrűn láthattuk.

A temetőben lakó vámpírok ötlete nem is rossz, talán felhasználom valamikor valamelyik sztorimban, a beléptető rendszer pedig azért is fantasztikus, mert így fel lehet készülni a váratlan látogatókra. Sajnos nem mindenkinek sikerült.

A cirkusz után New Orleansba jutunk, ahol találkoztam egy Elvis-imitátor szellemével, és ilyenkor vallom büszkén, hogy én szeretem Elvist. Ő sem tudja, hogy kell azt az extrém gusztustalan húsokból álló, rohadt véres krumpliból álló kaját elkészíteni, de véletlen van egy könyv egy boltban, ahol benne van. Értem én, vámpírok köztünk élnek, biztos vannak spéci boltok nekik, na…

Utána jutottam el a kikötőbe, ami sajnos a vége. Rejtett utalásként van benne a kalózkocsmában egy kis True Blood is. A papagájtól kell minden infót megszerezni, sajnos nem lehet az összes kívánságát egyből megszerezni, pedig az úgy poén lett volna. Az egyik túlélő bőrébe kell a Flagelli-t legyőzni, egy fura szörnyekből álló csapatot, akik szintén a Nap bájitalt keresik, és rettegnek a pestissel fertőzött patkányoktól. Történet vége, a cirkuszból ketten halottak, arról azóta sincs tudomásom, hogy a kisvámpír és a tetovált vámpír élnek-e még.

Szerintem:

Jobban belemélyedve (számomra) kiderült, hogy Dahlia létezik a könyvekben (a sorozatban nem láttam, legalábbis addig, ahol abbahagytam), szóval minél előbb találkoznom kell vele a lapokon. De visszatérve: melyik vámpír ne akarna fényes nappal vásárolgatni?

Hintre nincs is szükség, skipre sem mindig, és én csak ajánlani tudom. Hátha minél többen akarjuk, annál hamarabb készül el a folytatás.

Grafika: 10/10 – szerelmes vagyok a csapat munkáiba
Teljesítmény: 10/10 – tökéletes! ^^
Történet: 10/10 – évek óta várom a folytatását, hiszen Dahlia nem szerezte meg a recept minden darabját


Alább tudsz üzenetet hagyni.