Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2012/12/14
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Eipix Entertainment HOG Reviews Phantasmat

Megjelenés: 2011. május 22.
Fejlesztők: Codeminion
Történet:
A főhős éjszaka balesetet szenved egy kietlen hotel közelében, és az ott dolgozó lány is különösen viselkedik az erdőben.

Amanda szemszöge

Nem véletlen mondom azt, hogy a másodgenerációs HOG-ok a legjobbak. Ebben itt minden van, mint a Fear for Sale legelső részében. Kellően sötét, titokzatos, furcsa alakok vannak, és biztos, hogy meghalt valaki.

A hotel már alapból úgy néz ki, mintha frissen húzták volna ki a tenger mélyéről egy pár órája. De hisz a közeli vízben látszanak háztetők meg egy templom tornya is! Sőt, az egyik hotel ablakában mintha lenne egy vízihulla is, csak a rend kedvéért. A hotel új tulajdonosa és a bent élő idős hölgy is nagyon ijesztő, és az egyik közös képet látva elgondolkodtam azon, hogy az a fiatal lány, aki a segítségemet kérte, nem-e a közös gyerekük, vagy nem egy közeli családtag-e, mert eléggé hasonlít az arcvonásuk a nénivel… nem tudom, mi működik itt, de a készítők nagyon kísérteties játékot hoztak létre.

Na de, a történet szerint elöntötte a víz a várost, ezek ketten úgy döntöttek, hogy maradnak. Végül is, a hotel egy ideje már nem tűnik vízmosta területnek. Ámde valami természetfeletti van a területen, és időről-időre a főszereplőnek látomásai is vannak. A pince valami titkot őriz, ez már biztos, a városban is van egy pince, de az inkább egy víz alatti helység, ahova csak búvárruhával jutottam el, mert ott van egy köteg pénz.

A szereplők a játék előremenetele folytán folyamatosan korhadnak el, mintha őket is elmosta volna a víz. Végül a búvárruha összerakása után lejutottam a víztenger alá, és megtaláltam a polgármester házát és a templomot. Az előbbiben kiderült, hogy az öreg néni megmérgezte a férjét, és elköltözött inkább a hotelbe, a templomajtón pedig ott volt a kedves lány menyasszonyként, de ahogy a kép darabkáit összeraktam, mintha megsavanyodott volna egy kicsit. És valami nagyon természetellenes kék fény látszik az ablakokon, még így a víz alatt is. Kicsit sem ijesztő amúgy.

Visszatérve sietni kell, mert egyrészt fogy az oxigén, másrészt meg hínár kezdi körbevenni a főhőst, és hát nincs kedvem megfulladni a víz alatt :D. Így kiérve egyből mentem a hotel pincéjébe, mert mind a hét kulcsot megtaláltam időközben. Ott aztán rájöttem, hogy a mostani hotel tulajdonosa fojtotta meg az előzőt. Plusz, őt még körözték is, mert ő lopott el egy csomó pénzt. Aki a pénz után szaglászott, azt is ő ölte meg, és a főhőssel is végezni akart, de bebizonyítottam, hogy ő is halott, így aztán továbblépett. Juhé. Megfulladt lent a vízben amúgy.

A temetőben ott várt a polgármester feleségének szelleme, aki amúgy elfelejtette, hogy megmérgezte a férjét, de azonnal meg is bánta, hogy megtette. Csak ki akart lépni az árnyékából… míg ott sírt a sírja fölött, megjött az árvíz. Nos, pech.

Itt már gyanakodtam, hogy a lány is megfulladt a vízben, mert ő volt a menyasszony, mert kaptam két szív alakú félmedált, ami mit ad isten, pont nyitja a templom tornyának ablakát.

És tényleg, ráadásul azt hitte, hogy nem halt meg, hanem a főhős, és eldöntötte, hogy bizony ki nem engedi onnan. Így hát ő is meg kellett győzni, hogy meghalt. A végén kijutottunk erről az istenverte elmosott helyről, egy kocsis felvett, és a távolban látszódott ugyan a hotel… de szerintem ennyivel nincs még vége.

A bónuszban (epilógusban) pont azokra az időkre megyünk vissza, mielőtt a gát átszakadt volna. A gyilkos éppen telefonál, hogy szabaduljak meg az őt köröző plakátoktól, és elmondja, hol van. Ahogy ez megtörtént, a kocsmában megtalálom, és közli, hogy percekre vagyunk a gát átszakadásától, és a lány emlékeiben vagyunk, és még mindig várja a vőlegényét. De előtte menjek az öreg nőhöz, aki segít majd rajtunk, különben ugyanúgy bekövetkezik a tragédia. Az öreg nő szeretne a titkos szobájába bejutni. Őszintén, ez a legnehezebb párkeresős, amivel valaha is találkoztam. Miután ez sikerült, és pénzt is szereztem a nőnek, elmondta, hogy a lány vőlegénye világhírű csapodár volt, minden nő érzéseivel játszott, és nem is fog elmenni érte a templomba. Ezt be kellett bizonyítani, hogy a csatornán keresztül megszerzem a naplóját, és megmutatom a lánynak. Miután ez sikerült, mindenki felszabadult a víziójától, és élhetjük boldogan tovább az életünket úgy, hogy ők meg nyugodtan fekszenek.

Szerintem

A zenéjét imádom, egyszerűen tökéletes, és bár csak a térkép hiánya okozott gondot, azt kell mondanom, hogy ez a game úgy tökéletes, ahogy van. Az extrákban még a karakterekről is lehet olvasni, de csak azután ajánlott, hogy végeztünk a bónusszal is, mert mindent meg lehet tudni róluk.

Grafika: 10/10 – csodálatos, és annyira ijesztő, hogy nappal fejeztem be.

Teljesítmény: 08/10 – csak a szokásos hiányzók miatt vonok le, amúgy minden tökéletes

Történet: 10/10 – eleinte boszorkányságra gyanakodtam, de a bónusz/epilógus után rájöttem, hogy nincs itt többről, mint szellemekről, akik itt ragadtak, és feloldozni kellett őket.


Alább tudsz üzenetet hagyni.