Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2012/09/21
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Alawar Games HOG Reviews Twisted Lands

Megjelenés: 2012. szeptember 19.
Fejlesztők: Alawar Games
Történet:
Joaquin Huerta lánya, Teresa három hónapja eltűnt egy szigeten, és felfogadott egy detektívet, hogy járjon utána.

Amanda szemszöge

Már az előzetes videó sem volt valami bíztató: egy erdőben fut egy fickó a zombik elől, és a végén átmászattam a kerítésen, hogy bejusson a bentebb levő kúriába. Még jó, hogy alul, mert felül már fennakadt egy lény. Aztán egy váltás, hogy mi volt korábban.

A hajója zátonyra fut, és megint eltűnt a legénység teljesen. A sziget most valahogy egy sokkal derűsebb és világosabb oldalára kerültünk, de már a kapun keresztül láttam azt a ködöt. A hídnál találtam egy idős nénit (nem volt már szegény valami emberi), és közölte, hogy jobb, ha elfelejt a detektív mindent, ami a szigethez köthető, mert a dolgok nagyon megváltoztak. Azt elhiszem, aranyom, elég csak körbenézni. Ráadásul a detektív hajóját még fel is gyújtotta valaki.

Megtaláltam végül is a lányt egy földalatti bunkerben, ahol volt egy labor is. A fickó nem akarta elengedni a lányt. Hallottam egy sikolyt, miután odaadta a levelet, és mire beértem, a doktor elvitte a lányt, és azt a burát, ami alatt volt a gyilkos fa, és máris kibocsátotta a mérgező gázát. A detektív elájult, és visszakerült ahhoz az idős nénihez, aki már megint azt mondta, hogy addig hagyjam el a szigetet, ameddig lehetséges, nem véletlen hívják a szigetet átkozott földnek. De akkor miért írta a lány a borítékra, hogy mentsem meg a fiát?

Visszafelé már ellenségei is vannak a detektívnek, mert meg akarták ölni egy lezuhanó sziklával. Vagy csak megakadályozni, hogy a lány elkerüljön a szigetről. Akkor is gyanús az egész környék, és szeretném már én is tudni, hogyan állíthatom meg a zombilények terjedését a szigeten, és nehogy valamelyik egy másik országba jusson. Egyszerűbb lenne szépen felgyújtani az egészet, több helyen, nehogy valaki eloltsa még idő előtt, de át a tisztítótűz nem mindig hatásos. Főleg, ha sok ilyen lény van. De átjutottam végül a hídon, és nyomozhattam tovább.

Találtam egy papot is, aki nagyon szentségelt valakit, amiért elhozta a városra a pusztulást azzal a növénnyel. Ahha, szóval van is egy ellenzékije a polgármesternek. De meg sem lepődtem. A lerombolt toronyházban találtam egy naplót, abban elmesélte az őr, hogy megvédte ő a várost, ameddig tudta a lényektől, de a végén annyira körbevették, hogy inkább fejbe lőtte magát az utolsó golyóval. Más kérdés, hogy a többiek abszolút nem hittek benne. Megpróbálta megakadályozni, hogy ezek bejussanak Spanyolországba, és remélem, sikerült is. Még jó, hogy ez az utolsó rész, többet nem akarok ezzel a nyomasztó szériával találkozni.

A kisfiú egy kriptából ment le a katakombákba, és mire utolértem, az őrült doki közölte, hogy hagyjam őket békén, de a dinamitnak hála beomlott a bejárat. És tudjuk, hogy a kórházban nyílik a másik kijárat…

A kórház ajtóhoz érve egy nő szelleme mutatja az utat, hol találok válaszokat, ámde ismét menekülni kellett most már a zombiktól, mert a detektívnek elfogyott a lőszere. De legalább a kórházon belül vagyunk, ha minden igaz, nem egy kúriában. A kisfiút sikerült az anyja mellé raknom, a doktor közben ugyanolyan szörnyeteg lett, mint az eddigiek, és kb. hárman vannak már csak emberek a szigeten. Van egy repülő a hangárban, amivel eljuthatnak innen, de oda el is kell jutni. Először leszakadt a lift egy szellem miatt, kígyót kellett ölnöm, meg ilyen randomságok. A doktor naplójából még az is kiderült, hogy az a kór, amit ez a bogyó terjeszt, visszafordíthatatlan, szóval lehet szépen egy tisztítótűz alá vetni a szigetet. Erre semmi mást nem tudok mondani.

De sajnos nem ez történt. A pap és az öreg néni szépen elment a detektívvel és a kisfiúval a szigetről, az anyjában sajnos ott volt ez a kór, és nem akart kockáztatni, hogy kiviszi ezt az izét a szigetről. Így hát ottmaradt szépen hüllőembernek.

Szerintem

Grafikailag a tájak óriási fejlődésen mentek át, végre vannak élénkebb színek is, és nem érzed úgy, hogy My Dying Bride-ot kellene hallgatnod a játékmenet alatt. A zene nagyon találó, ijesztő, megadja a kellő alaphangulatot a játékmenethez. A sok videóbejátszás részemről túl sok volt, meglettem volna nélküle is. A szereplők érezhetően spanyol vagy portugálok, mert olyan akcentusos angoljuk van, hogy azt öröm hallgatni. A játék ugyanakkor nagyon tragikus is, és csodálom, hogy ennyi év után még nem terveztek hozzá folytatást, mert simán lehetne kezdeni vele valamit.

Grafika: 10/10 – végre nem olyan komor
Teljesítmény: 09/10 – már csak egy lelakatolható inventory kellett volna
Történet: 10/10 – abszolúte fantáziamozgató, és nem bántam meg, hogy hozzákezdtem.


Alább tudsz üzenetet hagyni.