Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2012/08/10
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Grim Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2011. augusztus 4.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
A főhősnő testvérét az esküvője napján egy sötét alak a folyóba lökte, azonban a testét egyáltalán nem találták meg. A főszereplőn múlik, fény derül-e a titokra.

Amanda szemszöge

Már a játék elején elkezdett bosszantani, hogy állandóan fel-le ugrált az inventory, de hát Elefántéknak is kezdeniük kellett valahol. És az még jobban, hogy egyszer csak a kandalló mellé telepedett egy démon, aki azt mondta, segít kideríteni, mi történt az ikremmel, de ha elbukok, akkor övé a lelkem. Jaj, de sokszor hallottam már én ezt.

Az első részre még emlékszem, mert még anyunak segítettem ezen túljutni. Eleinte tényleg bonyolult, hogy mikor hova kell menni, de rá lehet jönni a logikájára. Először egy gyűrűt kellett megtalálnom, aminek dobozát egy medál nyitotta. A két darab elég hamar meglett. Az egyik egy szobor nyakában lógott, a másik fele pedig a templomban levő pap kezében. Hogy került oda, nem tudom, de nem is ez a lényeg.

Másodjára egy zsebkendőt, ami pont egy színpadon tűnt el, vagyis a süllyedős részben. Se alul, se felül nem lehet elérni, a gépezetet eszi a rozsda, és amúgy is, jó pár éve nem lakik itt senki, azért nincs itt takarítva. Értem én, de miért van egy eszméletlenül ijesztő bohóc az öltözőben? Miután ez is megvolt, ott voltam a zsebkendővel, amiben elvileg van egy sor írva, de sehol sincs utalás, hol tudom megnézni. És még csak a játék felénél sem járok. Gyanítom, hogy egy elutasított kérő a tettes, de akkor is, hol van Luisa vagy a teste? (mától Lujzi, mert így magyarosabb).

Harmadik körben már a vőlegénnyel vannak bajok, ugyanis valamiért nagyon leüvöltötte Lujzi fejét. Ártatlan kis vita, vagy a gyilkosság előszele? Bárhogy legyen is, a kandalló fölött van egy puska, az meg kell nekem. Méghozzá arra, hogy a negyedik elmék előtt szétlőjem az ajtón levő zárat, ami apánk irodájába vezet. De hogy mit keresett ott az a félszemű démon az ablakban…

A télikertes résznél egyedül a hóesés zavart, mert lassította a gépem, arra viszont egyáltalán nem voltam felkészülve, hogy a pincébe lejutva megtalálom a testvérem vőlegényét befalazva a fal mögé, aki az apát gyanúsítja! De akkor ki az a félszemű démon, aki eltüntette a lépcsőt, és riogat? Valami nekem itt nagyon nem tetszik.

És sajnos a gyanúm beigazolódott: nem halt meg az ikertestvérem, mert apánk tök jól eldugott szobájában volt végig becellázva. De miért lett ez a hülye gonosz, mert miért csinál úgy, mintha minimum ő találta volna fel a rák ellenszerét? Miért akadályozta meg az esküvőt? Miért tűnt el, mikor a lányok kicsik voltak? Bah, ezek ilyen általános kérdések. Ja, és amúgy volt két kishúgunk is, szintén ikrek, csak ők meghaltak. De hogy miért… a könyvben is csak annyit találtam, hogy fel kell áldozni valaminek a jegyében két egykorú ikertestvért. Meg a jó édes nénikédet! Aztán a pince mélyén sikerült ráakadnom az ikremre, kiszabadítottam, a barlang meg beomlott a gonosz apára. A lelke kiszabadult, és remélem, nem fogjuk látni, de Elefánték nem az eltemetésről híresek.

A bónuszból kiderült, hogy a jegyesek végül is összeházasodtak, és eladták a kúriát. Ámde már a beköltözés első estéjén szellemek szabadultak el, illetve csak az az egy, amelyik az apát megszállta, és most a beköltöző Taylor család tagjainak lelkét palackozza össze. Na jó, most tényleg, mi folyik itt?

De aztán rájöttem, hogy a démon, akit sikerült egy tükörbe zárnom öt palackba zárta az ott élők lelkeit, hogy majd egyszer démonok legyenek. Ámde megtörtem ezt az átkot, és minden visszakerült a régi kerékvágásba.

Szerintem

Tudom, hogy ez nem Elefánték legjobb munkája, de egy játéksorozat kezdetének egészen ideális. Kellően nyomasztó a légkör az állandó londoni esővel, hogy az ember egy kicsit se maradjon, de a történet olyan szép, hogy nem tudtam felkelni mellőle.

Grafika: 08/10 – lelakatolható inventoryt, és térképet!
Teljesítmény: 10/10 – Elefánték legtöbb munkája szerencsére nekem megy ablakos módban
Történet: 10/10 – tökéletes kezdés, kíváncsi vagyok, mit tartogat még Lujziéknak a többi rész.


Alább tudsz üzenetet hagyni.