Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2012/08/10
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Grim Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2012. február 3.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Az előző részben megmentett testvér fiának keresztelőjére tartva még egyikünk sem sejtette, hogy valami lappang a háttérben.

Amanda szemszöge

Oké, már van egy farkas a játékban, már jobban kell sietnem. Este játszottam, egy párszor meg is ijedtem tőle, hogy akkor most mégis mit akarsz te az unokaöcsém közelében. Aztán már kezdtem gyanakodni, mikor láttam, hogy a manus irodájának asztalán ott egy könyv a vérfarkasokról. Ezek a lények üldöznek engem.

Nagy nehezen bejutottam a babaszobába, erre csak egy farkaskölyköt találtam. Most vagy vérfarkas lett a családomból, vagy ez egy morbid vicc. És megint szedhetem össze Lujzi emlékeit, és akkor a szellem is elmondja, milyen tragédia van történt a családi kastélyban. Oké, de akkor se ijesztgess.

A szellem tulajdonképpen Lujzi férjének nagyapja, akit bebörtönöztek farkasként, és az a dolgom, hogy megmentsem a lelkét. Oké, tehát volt egy vérfarkas a családban. Vagyis akkor a kicsi Brandon is az? O.o Meg egyáltalán merre van a család? A kicsit is csak egy fényképen láttam először. Meg a farkas odújában találtam egy képet, amire a hiányzol volt vésve. Most vagy a dédunokáját akarta látni Caine, vagy Lujzinak van egy eltitkolt szeretője.

Aztán a második képnél már maga Grey lett farkas, és éppen támadás előtt van Lujzitól karnyújtásnyira. Oké, ennek már itt a fele sem tréfa, meg kéne akadályozni a támadást, vagy nincs unokaöcsénk. Aztán kiderült, hogy Lujziék farkasok lettek, mert hát miért is ne, és Grey meg veszélyes, ha teliholdkor eltűnik. Most ráadásul telihold van, és nem tért vissza. Na, ez remek!

A kicsit és Lujzit egy halászházba vittem addig, amíg én szokás szerint helyrehozom a családi békét. Ezt amúgy nem tudtad volna mondani, hogy Grey egy farkas?

Aztán Grey felmenője pedig elárulja, hogy ő kezdte ezt az átkot, mikor Szibériában megölt egy farkast, ami persze, hogy nem egy sima farkas volt. Nekem kellett megtalálni a hozzávalókat az ellenszerhez, ami végül kivonta az összes leszármazottból az átkot, és mindenki élhet tovább boldogan emberként.

A bónuszban a Caine-ről készült festmény elkészültekkor levő szereplőket kell feloldani az átok alól, mert addig nem tud nyugodni. Az átkot elvileg a festő lánya tette rá, mert úgy hitte, hogy az apja ítélte bűnösnek, amiért felgyújtott egy házat, és a zsebóráját megtalálták a helyszínen. Végül megakadályoztam, hogy katasztrófa legyen, és minden oké. Egyelőre.

Szerintem

Még mindig idegesít, hogy nincs lelakatolható inventory, de már van interaktív térkép, ami sokkal megkönnyítette a játékot, mert nem kellett végigmásznom a helyszíneket, elég volt bőven csak odakattintani. Plusz, még ki is írta, mikor mit kell megoldanom, hogy a történet továbbhaladjon. Régen láttam már ilyen jó HOG-ot. Bár a hang a bónuszban eltűnt, mert nem volt a karaktereknek hangja, így sem gond.

Grafika: 09/10 – egy-két helyen még mindig minden túl apró
Teljesítmény: 10/10 – ablakos mód is fut, teljes a boldogságom 😀
Történet: 10/10 – felettébb érdekes a Grey család, és remélem, még sokáig élvezhetjük őket.


Alább tudsz üzenetet hagyni.