Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2012/07/27
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: EleFun Games Fear for Sale HOG Reviews

Megjelenés: 2011. december 9.
Fejlesztők: EleFun Games
Történet:
Gyilkosság történik Sunnyvale városában, és a Fear for Sale megint a helyszínre megy nyomozni.

Amanda szemszöge

Illetve nyomoznék, ha a polgármester nem tessékelne el onnan a francba. Még letartóztat, hogyha bármit csinálok… ilyen ez a popszakma, kérem, az újságírókat mindig szenzációhajhásznak tekintik.

Egy újságcikkben találtam, hogy egy nőt ugyanúgy találták meg, mint a mostanit, de az 1981-ben volt. A két nő kísértetiesen hasonlít egymásra, és ugyanabban a pózban fekszenek. És amúgy egy ház el-elszippantja a város lakosait.

Az elhunyt nő férjére kenték a gyanút, hogy ő volt, de a férfi váltig állítja, hogy más tette, és addig a szelleme nem nyugszik, míg nincs meg az igazi tettes. Szerintem a polgármester az, mert miért ne? De a ház akkor hogy jön ide, és van-e köze Aggelhez?

Az eső esik, így is komor hangulat van, aztán meg mikor megtaláltam a mérget, amivel feltehetően megölték Alice-t, még engem tartoztatnak le, hogy miért jöttem a város ezen felére. Mert nyomozok, te hülye? Több mindent csináltam már, mint te, öregem. De legalább a rendes zsaru fogad (aki lehet, hogy nem is rendes zsaru).

És máris gyanús! Ugyanis a polgármester és a jó zsaru neve megegyezik (Harrold), csak a rendőr a 2. nevét kezdte használni, miután nem ő lett a polgármester. Oké, talán némi féltékenység közrejátszhat, de akkor hogy jön ide Alice meg Jean? Bele volt esve Alice-be, vagy mi? Viszont a seriffé volt az az elhagyatott közért, ami az új autópálya mellett volt, és sokáig ő volt az elsőszámú gyanúsított Alice halálával kapcsolatban, csak aztán jött a szellemház, és arra kente az egészet. Valami akkor sem tiszta.

A seriff hajdani irodájában megtaláltam Jean vérét, ami megegyezett a helyszínen talált vérrel. Vagyis Jean tényleg tök ártatlan! A seriff meg szó szerint az alapokból (jelen esetben csontokból) építette fel a közértet. Sőt, ő fizette le a zsűrit, hogy ítéljék el hamisan Jeant, Alice meg egyszerűen útban volt. Mikor mindkettő meghalt, felhúzatta a közértet, de elbukta a polgármesteri választásokat, ezért elkezdte gyilkolni a zsűrit, akikkel nem végzett, azokat megölte a ház. A rendőrség letartóztatta, szóval erről ennyit.

A bónuszban egy Roland nevű fickó akart velem beszélni, de fogta a ház, és beszippantotta magával. Méghozzá azért, mert ő volt az a zsűritag, aki a főjátékban nem volt jelen, és nála volt az a bizonyíték, amivel Jean ártatlannak lett volna ítélve. Persze, hogy ezért neki járna a legnagyobb büntetés, csak nem a Fear for Sale-nél. Kiderült, hogy a seriff elrabolta Roland lányát, és megfenyegette, hogy csak akkor kapja őt vissza, hogyha eltünteti a bizonyítékokat Jean ártatlanságáról. A fickó kénytelen volt megtenni, de el is tűnt az ítélet után a városból. Jean erre megenyhült, hogyha a lányáról lenne szó, ő sem cselekedett volna másképp. A végén elengedte Rolandot, a ház pedig úgy megsemmisült, mintha valójában nem is létezett volna.

Szerintem

Ha lett volna egy lelakatolható inventory, semmi bajom nem lett volna, de igazából egy élvezető, laza 3-4 órás game-re lehet számítani. A történet elsőre értelmetlen lehet, de amint bejárhatsz már a szellemházba, minden világossá válik. És ez szerintem egy játéknál fontos momentum.

Grafika: 09/10 – alakul, alakul
Teljesítmény: 10/10 – nem volt semmi panaszom
Történet: 10/10 – a magazin megjelenhetne a valóságban is, biztos, hogy olvasnám.


Alább tudsz üzenetet hagyni.