Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/10/26
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Eipix Entertainment Haunted Manor HOG Reviews

Megjelenés: 2018. október 24.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
A Stratford-házban halloweeni party készülődik, sorra érkeznek a házaspár barátai. Azonban lassan a vidám hangulatú esemény tragédiák sorozatába torkollik.

Amanda szemszöge

Minden jól alakult, megismerhetjük a szereplőket. Marianne és Regina ikrek, Eliot és Regina házastársak. Eliotnak volt egy felesége, Caroline, aki sajnos elhunyt, neki a fivére, Franklin volt jelen. Abigail a komorna, bár ő nem játszott fontos szerepet a történetben. Mr. Roberts a komornyik, aki szabadságra ment a gyilkosságok idején. Van még egy Joseph nevű srác is, aki miatt Regina és Eliot találkozhattak. Kérdés, kicsoda akkor a gyilkos, aki elkezdte egyesével kinyírni a társaságot?

Először ártatlan csellel indult a játék, az ikrek kosztümöket cseréltek, majd hirtelen gőz lepi el a fürdőszobát, és Marianne eltűnik. Lassan szétszéled mindenki, és mire Regina észbekapott, a kinti tökhintóban megtalálták a komornyik holttestét. Oh, és valaki késsel szaladgál odakint. Jaj, igazi halloweeni party!
Mire egyáltalán rájöttem, hogy valami gáz van, a gyilkos madárijesztőnek öltözve megpróbált megölni, de sikerült Caroline szellemének segítségével időt nyernem. Három kérdés: ki van a maszk alatt, mit akar tőlünk, Caroline miért segít?
Joseph még életben van, így kettesben nyomoztunk, amíg meg nem találtuk szegény Abigail holttestét a táncteremben. Egy fegyvert kellett kerítenünk a gyilkossal szemben, és mily véletlen, Mr. Roberts vadász volt, így van nála puska. A komornyik egyik sajtpapírján láttam egy üzenetet, miszerint Eliot állította le Caroline gyógykezelését – az újabb kérdés, hogy miért. A padlásra menekülve rájöttünk, hogy se Eliot, se Franklin, se Marianne nincsenek meg – itt már gyanús volt, hogy valaki közülük a hunyó. Sajnos Joseph is áldozat lett, így tulajdonképpen Regina egyedül maradt az emeleten a gyilkossal.
Hirtelen megjelent Eliot, aki élt és virult, rögtön biztonságba is akarta vinni a feleségét. Caroline szellemét ő is látta, de ő se értette a jelenlétét. Mikor Franklin is előkerült, elkezdte Eliotot hibáztatni, hogy ő a tettes, és erre bizonyítéka is van, a gyerekkori szobájukban. A levélben az állt, hogy Franklin hagyja a testvérét elmenni, már eleget szenvedett. És pont a szeretett férje írt volna ilyesmit?
Eliot persze egyből cáfolta a tényeket. Ő váltig azt állította, hogy Caroline maga döntötte el, hogy nem kér a kezelésből, és az utolsó napjait azokkal akarta tölteni, akiket szeretett, és erre bizonyíték van a naplójában. Eliot irodájában megtaláltuk a gyilkos maszkját, és pislogtam is párat. Miért ölte volna meg a beosztottjait, a barátait, miért akarta a mostani feleségét megölni?
Eliot és Franklin vitatkozni kezdenek, mikor is hirtelen Franklin felkarja vérezni kezd, miután kést rántott – egy karcolás nem vérzik, de egy lőtt seb már igen. Valamit megitatott Reginával, amitől a nő elaludt, és túszul ejtette Eliotot.
Mikor Regina felébredt, némi bolyongás után rátaláltam Caroline portréjára. Ott megtudtam, hogy Marianne a kriptájában van bebörtönözve, így oda kellett mennünk. Miután kiszabadítottuk Marianne-t, elzavartuk, hogy hívjon erősítést, meg kellett Franklint állítanunk. A kriptában Franklin Eliotot hibáztatta Caroline haláláért, és nem hitt egyáltalán a volt sógorának. Még szerencse, hogy elvittem Caroline portréját, így a lány el tudta mondani az igazságot a testvérének. Franklin végre hitt neki, így véget ért az ámokfutás.

A bónuszban visszatérünk oda, ahol Marianne eltűnt, így az ő bőrében vagyunk. Franklin elárasztja gőzzel a szobát, majd miután kivitte a nőt, elzárta a kripta alatti termekbe. Egy darabig Marianne nem tudta, ki áll a dolgok hátterében, amíg a börtönbe nem jutott, és nem látta, ahogy Franklin elhurcolta magával Eliotot. Röviddel utána megérkezett Regina, a többit meg már ismerjük. Marianne röviden összefoglalja a történteket, és itt a vége.

Szerintem

Igazi borzogatós játék volt ez így Halloween idején, és kicsit sajnálom, hogy keveset szerepelt Caroline, mert nem sokat tudtunk meg róla. Meg azért többet akartam volna látni Franklint, mintha valóban egy horrorfilmet néztem volna.

Grafika: 10/10 – minden úgy jó, ahogy volt
Teljesítmény: 10/10 – nem kellett ide túl sok minden, hogy boldog legyek
Történet: 10/10 – pont aktuális ilyenkor október végén, így csak ajánlani tudom mindenkinek.


Alább tudsz üzenetet hagyni.