Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/11/10
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games HOG Reviews Surface

Megjelenés: 2017. november 9.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Jennifer kislányával, Mayával új városba költöznek, ámde útközben elhaladnak egy város mellett, amit eddig senki sem talált meg. Kisodródnak, és Maya eltűnik. Jennifernek feladata megtalálni őt ebben az elhagyatott környezetben.

Amanda szemszöge

Rég nem magasztaltam ennyire Surface játékot az egekig, de most készüljetek, mert az lesz.
Az egész történet egy Darren Soul nevű kissrác körül forog, akinek különleges képessége van. egy Sarah Carter nevű tudós vette ki az árvaházból, hogy rajta kísérletezzen. Eleinte a Project Dawn nem volt más, mint egy kutatólaboratórium, de amint elkezdődtek a kísérletek, rögtön illegális folyamat vette kezdetét, és mikor történt egy robbanás az intézményben, a városból mindenkit evakuáltak – akik szerencsések voltak, kijutottak, mert idővel egy láthatatlan búra alá került Gray Falls városa, és senki sem jutott ki onnan.

Ahhoz, hogy a kis Mayát megtaláljuk, és megmentsük egyáltalán Darrent is, három személyt kellett megváltani a rémálma alól.
Az első Mindy Torres volt, aki azért ment az intézménybe, hogy több pénzt kereshessen, mert az anyja kezeléseinek költségeit már nem bírta finanszírozni. Egyszer az anyja hazahívta, de nem ment el. Sok levélváltás után már a halálhírét közölték, amit Mindy sose bocsátott meg magának, hogy még elbúcsúzni sem tudott az anyjától.
A második Charles Goodman volt, akit annyira lefoglalt a projekt, hogy a saját esküvőjére sem ment… és emiatt összetörte Caroline, a menyasszonya szívét. Nem hiszem, hogy egy ilyen projekt ennyire fontos lenne, bár ahogy a dokumentumokat olvastam, szuperembert kerestek… és eddig csak egy gyerekben találtak ilyet.
A harmadik maga Sarah Carter volt, aki megfogadta a lánya halálos ágyán, hogy ő bizony mindent elkövet, hogy az emberi testet felturbózza. Ezért jött a városba, alapította meg az intézményt, és akkor sem állt le, mikor először történt a robbanás. Még a gonosz énje is megpróbálta folytatni a kísérletet, de szerencsére, sikerült megállítani, Darrent is a mi oldalunkra állítottuk, és elhúztunk a sunyiba.
Már csak az a kérdésem, hogy ki volt az ismeretlen fehérköpenyes fószer, aki kijelentette, hogy megfigyelést fognak csinálni. Minek? Meg miért?

A bónuszban visszatérünk oda, ahol a segítségünkre siető rendőrnő még életben volt. az volt a fő cél, hogy egy iskolabusznyi gyereket kijuttassunk innen, mert a burán akkor még volt egy repedés. Csakhogy közben Darren őt is betaszította egy rémálomba: mikor az akadémia után a városba jött, megkapta a város legnehezebb ügyét, egy mániákus sorozatgyilkos szedte áldozatait az utcán, és magát szimplán csak Szörnyetegnek hívta. Egyetlen típusra bukott, mindig este támadott, és az áldozatait trófeaként kezelte, mert szarvas koponyákat rakott a fejükre. A fiatal rendőrnőre értelemszerűen jutott a feladat, hogy önmagát használja fel csaliként, hogy elkaphassák. Azon az estén oda is ment, de olyan szinten lefagyott a félelemtől, hogy megmozdulni sem tudott. A felettese mentette meg végül, és ahelyett, hogy letartóztatták volna a gyilkost, lelőtték. A lány magát hibáztatta, hogy nem méltón kapott büntetést, mégha ez így lett volna jogos is.
Úgy kellett játszani, hogy a gyilkost letartóztassuk, és utána foglalkozhattunk a gyerekekkel, akiket tényleg kijuttatunk, és a rendőrnő ott maradt egyedül, nehogy bűnözők lepjék el a várost, mert maradt pár lakos. Én a helyedben elmenekültem volna, de mindegy.

Szerintem

Mindig is érdekeltek az ilyen sztorik, így ezért is teszem ezt kimagaslóan jó helyre. 140-nél is több virágot szedtem össze, amik háromféle keresősbe vezettek, meglett mind a 12 szobor, szóval úgy hiszem, kimaximalizáltam a játékot teljesen. Már csak az a kérdés, hogy lesz-e kimondottan ennek folytatása, mert engem személy szerint bosszant az idegen viselkedése.

Grafika: 10/10 – miért kellene panaszkodnom?
Teljesítmény: 10/10 – minden jó, ahogy van
Történet: 10/10 – egyetlen dolgot sajnálok, hogy nem tudtam megmenteni a rendőrlányt.


Alább tudsz üzenetet hagyni.