Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/07/29
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games HOG Reviews Mystery Trackers

Megjelenés: 2016. július 29.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
A detektív a jól megérdemelt vakációjára menne, ámde valami szellemszerű lény is a vonaton tartózkodik.

Amanda szemszöge

A szellemszerű lényekből kettő van, veszélyesek, és egy lányt keresnek. Ez eddig oké. A kezdőlapon látható manus is egyébként ügynök, őróla azt hittem, hogy vakációzni készül, de aztán tévedtem. Már az elején a két szellemszerű lény megölt egy fickót – szegényt kivágták a vonatról, szóval óvatosnak kellett lennem. És egy hasznos kütyüt kaptam, ezzel elektromos zárakat lehet úgy meghackelni, hogy bárhonnan be és ki tudok jutni. Még jó, hogy ilyen csak a játékok világában létezik.

A szellemek egy olyan kamaszlányt kerestek, akinek olyan veleszületett tehetsége van, hogy tudja kezelni a tüzet. Az apját jól helybenhagyták, gyors elsősegélyt is adtam neki. Akkor mondta, hogy csak egy csendesebb helyre akartak költözni, hogy ne akarják kihasználni a lányát. Ezek a szellemek mégis rátaláltak. Annyi kérdésem van, hogy miért? Oké, hogy elvitték, oké, hogy a fél szerelvényt otthagyták a semmi közepén,

Legnagyobb meglepetésemre kikötöttünk a Hellswich-háznál. A tulajdonosa 500 évvel ezelőtt alapította a Black Swamp nevű rendet, és a Trackers csapatával már évszázadok óta harcban állak (na…). Most az egyik leszármazottnak az a heppje, hogy ő összegyűjti az összes különleges képességgel megáldott gyereket, hogy uralja a világot. A szellemszerű lényeket pedig egy másik dimenzióból hozta át, és kényszerítette őket, hogy szolgáljanak neki. Az egyik ilyen szellem azonban a segítségemet kérte, hogy szabadítsam fel őket a nyakörv arról, amivel a mostani leszármazott uralkodik felettük, és cserébe segít nekem kimenteni a gyerekeket. It’s deal, partner.

Amint kiszabadítottam, találtam egy labort, ahol volt még a kislányon kívül négy gyerek. Az erejüket elszívták, de a manusnak ez már rengeteg volt, és ordított, mint a fábaszorult féreg. Így jártál. Az enyhén akcentusos bácsi pedig mondta, hogy vagy visszaadom egy műszerrel a gyerekek erejét, vagy meghalnak. Persze, hogy az előbbit választottam. A leszármazott és az egész ház börtönben, a gyerekek szabadok, a Mystery Trackers rend pedig ezt is megoldotta. Ja, csak én. Végül is. Ne küldjetek semmit a lakosztályomra, tényleg ^^”.

A bónuszban a detektív kap egy üzenetet, hogy azon a vonaton egy bombát rejtettek el, és bár nem tűnik elsőre komolynak az ügy: de, határozottan az. A nőci pedig nem mondta el, hogy kicsoda ő valójában akkor. Aztán kiderült, hogy ő az a Shade ügynök, akit még a Winterpoint kalandban ismerhettünk meg, és most itt segítünk nekünk. A bombát hatástalanítottam, de a bűnözőt el kellett kapni, miután leszálltunk a vonatról. A fickó a Black Swamp-ot akarta megbosszulni, és hiába kapcsoltuk le, akkor is vissza fognak térni a következő részek valamelyikében, mert a MT nekik nagyon szúrja a szemüket.

Szerintem

A történet végét már úgy éreztem, hogy sosem jön el. Nekem már túl hosszú volt, mintha minden úgy ment, mint a karikacsapás. Jó, hogy vannak végre ismerős arcok a szériában, Shade ügynök szerintem az egyik legszebb karakterük Elefántéknak. A Riddles of Fate-s halállal összeboronálhatom őket?

Grafika: 10/10 – szokott színvonal, nincs kivetnivalóm ^^
Teljesítmény: 10/10 – speciális effektek nélkül abszolút nem fagyogatott.
Történet: 10/10 – még hány ellensége kerül elő az MT-nek?


Alább tudsz üzenetet hagyni.