Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/11/06
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive Haunted Legends HOG Reviews

Megjelenés: 2015. november 6.
Fejlesztők: ERS Game Studios
Történet:
Egy kisvárosban eltűnt öt gyógyító, és Saint-Germant hívják, hátha ő rájön, mi a hegyen levő elhagyatott ház titka.

Amanda szemszöge

A város falai előtt vár egy bácsi, aki több részletet csak a főtéren, majd a hotelben hajlandó elárulni. Elmondása szerint már öt gyógyító elbukott, miközben a hegyen levő házban töltöttek három éjszakát. Egyikük eltűnt, páran meg is haltak a bent lakó boszorkánytól – aki a helyi öregek tanácsának a lánya volt, amíg rejtélyes módon meg nem halt. Van rá lehetőség a későbbiek, hogy megkeressük a lány gyilkosát, de el is lehet utasítani.

Három éjszakát kell kibírni a boszorkánnyal, és mindenféle talizmánt meg latin szavakat kell mondani neki, hogy meggyengítsük, és eltüntessük. Az első után csak annyit jegyzett meg az öreg, hogy miért sápadt el Saint-German ennyire.

A harmadik éjszaka végén már jobban bejárhattam a ház pincéjét, ahol ott van az Élet titka egy Grálban, ami el is űzheti a lány szellemét.

De közben azért kiderült az elhunytról is pár dolog, például, hogy erősen érdeklődött a mágia iránt, de mégsem ez lett a veszte. A hajdani barátnőjének, Lizának a vőlegénye akart akkora mágus lenni, hogy képes volt felhasználni és megölni a lányt. A könyvtáros meg semmit sem tudott az unokája terveiről.

Persze sikerült mind a három éjszakát túlélnem (nem is akartam kipróbálni, mi van akkor, ha nem sikerül), és a karakter végül nem más lett, mint a gonosz törpe, aki akkor még nem volt gonosz.

A bónuszban Lisa küld egy levelet, hogy nagy veszélyben van, és segítséget kér. Ámde mégsem olyan egyszerű bejutni hozzá, mert hát Saint-German szolgái nem ismerik fel az urukat… de visszatérve a városba, háttérben a logóval is látható házzal, már tudtam, hogy itt bizony nagy dolgok vannak. Lisa ugyanis rájött, hogyan törhető meg az átok, ami akkor szállt Saint-Germanra, mikor feloldozta Merilt. Persze, a végén csak egyet lehet választani. A könyvben le van írva, hogyan lehet ismét ember, de akkor Lisa meghal a vőlegénye által. Én azt mondtam, hogy a lány éljen inkább, így sikerült azt a fickót kiütni, ámde törpék maradtunk… de így már értem, hogy lett gonosz a törpe.

Szerintem

Kezdem megszokni ERS-ék széles képernyőjét, mert már mindent át lehet látni. Részemről annyira izgalmas volt, hogy a játékmenetet befolyásolták a döntéseim, bár nem néztem meg a másik változatot. Kicsit azért sajnálom a gonosz koboldot, mert így már értem, miért lett olyan, amilyen, de lehet azt is meg kellene nézni, mi lesz akkor, ha a könyvet mentem meg, nem Lisát. Lehet, hogy akkor valami baki üt be, és azért nem lesz ismét ember?

Grafika: 10/10 – nincs semmi kivetnivalóm 😉
Teljesítmény: 10/10 – itt is vannak újítások, mint a Dark Tales 8-ban
Történet: 10/10 – egyszerűen lehengerlő


Alább tudsz üzenetet hagyni.