Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2012/06/08
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Big Fish Studios HOG Reviews Mystery Case Files

Megjelenés: 2005. november 14.
Fejlesztők: Big Fish Studios
Történet:
Huntsville városában furcsaságok történnek, és egy újoncot küldenek, hogy derítse ki, összefüggnek-e az események, vagy sem?

Amanda szemszöge

Első generációs HOG, de annyira, hogy van egy alig kivehető történetváz, és olyan csupasz, hogy emlékszem, ezzel még suliban is játszottam, de már akkor sem tetszett, hogy időre kellett játszani. Itt van 14+1 ügy, és az elsőnél van 20 perced a tárgyak megtalálására két helyszínen. Volt itt minden, mint a mesében, és csak így gyorsan vázlatpontozom:

  1. Bolti lopás a könyvesboltban és egy jogi irodában, a bűnös egy feltörekvő színésznő.
  2. Pénzhamisítás gyanúja merült fel a borbélynál, de be kellett mennem egy órásboltba, és vissza a jogi irodába. És igen, a fodrász még titokban sunyin hamis pénzt is nyomott.
  3. Valaki állandóan hamisan jelzett a tűzoltóságon, és a hatóságoknak ez nem tetszett, így mehettem is utánanézni, ki van a dolgok mögött. Egy idióta hódjelmezben akart állandóan lecsúszni a tűzlétrán.
  4. Egy őrült nőszemélyt kellett levadásznom, akitől nagyon tartottak az emberek. Végül a tudományos múzeumban rá is leltem, éppen valami kísérletet végzett. Tessék szépen visszamenni a gumiszobába!
  5. Egy hölgy azt gyanítja, hogy hűtlen a férje, és utána kellett járnom, hogy igazak-e a pletykák, vagy sem. Nos, nem, egyáltalán nem volt hűtlen a fickó, csak annyira imádta a csirkés szendvicset, hogy állandóan enni járt. Nem ártana egy evészavarokra szakosodott doktort felkeresni, úgy érzem…
  6. Több műkincsszakértő szerint Huntsville lakosainak festményeit hamisítványnak titulálták, és ezen fel vannak háborodva teljesen. A fickót sikerült utolérnem, a valódi festményekre ráragasztja a sajátjait, így el tudja őket adni online.
  7. A hetedik delikvensre azért érkezett panasz, mert állandóan belenézett mások privát levelezéseibe, és ezzel jogokat sértett meg, hogy képzeli stb.. Itt már bevallom, kezdtem unni a helyszínismétlődéseket, de nosza, nehogy féltávnál hagyjam abba a játékot, mindjárt jön a final boss! A kiskölyökre a kávézóban találtam rá, aki azt próbálta ezzel kitalálni, ki ragasztja le fehér szalaggal a poharait, és ki miatt nem tudja a zsebeit összegombolni. Ekkora baromságot még életemben nem hallottam, de jól fel is röhögtem rajta.
  8. A lakosok most egy macskára gyanakodnak, aki betör a házaikba. Jaj, gyerekek, ez csak egy macska. 22 percet kaptam ide, de elhihetitek, én jó a felét elhasználtam a nyamvadt kirakós része miatt… legalább öt helyszínre is kellett menni, amik szintén annyira apróra rajzolt dolgokkal vannak tele, hogy nagyító alá kellett volna tennem a monitoromat. De aztán nagyon meglepődtem, és dühös is lettem. Az óraboltos fickó szépen elcsórta a cicákat az állatkereskedésből, hogy órákat csináljon belőlük! Hát úgy megy a rács mögé, hogy ki sem jön onnan többet! >.<
  9. Valaki ufót látott… na jó, egy egész kisváros. Nem tudom, ezek mit isznak, de adhatnának belőle, annyira meg van hülyülve az egész bagázs, mint annak a rendje. Egy nő készült a következő találkozására az idegenekkel. Maximum a rácsot fogok idegennek találni, aranyom.
  10. Még egy őrült van a városban, pontosabban háborgatja a sírokat a temetőben, és elemel onnan dolgokat, amik az elhunytakhoz tartoznak, a hozzátartozók pedig nagyon mérgesek. Legalább egy kicsit szemlélődhetem, mert a mauzóleumot részemről túl egyiptomira formálták, a temető pedig simán mehetne egy Redemption Cemetery-be is. De a tettest is ott találtam meg, a fickó az antikváros segédje, aki plusz pénzért akart eladni dolgokat. Hát na, a rácsok mögött majd elgondolkodik.

Nem csodálom, hogy sokan nem játszották az első generációsokat sokáig. Rengeteg a keresős, fájdítja a szemet, és egy informatika óra nem elég rá, hogy egyáltalán végig vidd. De haladjunk tovább, mindjárt jön a boss.

  1. Még egy őrült piramisrendszerbe szorítja a lakosokat, ami nem csak, hogy bűnös, de még perverz is. Oké, ez már nem tetszik nekem. De még időben elkaptam a tettest, mielőtt elhagyta volna a várost, hogy nyaralni menjen. A börtön megfelel majd neki.
  2. Valaki színezi a pénzt, és ez nem tetszett senkinek, így rá is bukkantam a takarítónőre, aki tényleg jól végezte a munkáját, mert a zöldhasúak még zöldebbek lettek.
  3. Utolsó előtti ügyünk, juhé. Végre! A környéken valaki szennyezi az amúgy kristálytiszta vizet, és még mérgező vegyület is van a közelben. Az autószervizes manus cserélte le dekorációját bármilyen vizes holmira. És lelepleztük, hogy ez egy bűnbanda a környéken.
  4. És ahogy gyanítottam, a jobbkezet kell elkapni, hátha köp, és elárulja, ki a főnök, meg hol van. Egy őrült Elvis-imitátor az, és a mauzóleumban kaptam el, ahogy a haját állította be. Oké, hol a főnököd?
  5. 42 perc ide vagy oda, kicsit hátrahőköltem. Az egész várost kutassam át, hol van nyom a főnök rejtekhelyéhez. Le tudtam volna kaparni az arcom miatta… de előre, már nincs sok, mindjárt vége van. A múzeumok előtt volt a titkos bejárat, a főnök elkapására pedig kerek négy percet kaptam. A gutaütés mellett belevágtam, maximum állandóan ezt fogom csinálni, gondoltam magamban. Egyszer el is buktam, a végén 57 másodpercem volt hátra, de megtaláltam: egy idős néni volt a főnök. *asztallapot fejel*

Szerintem

Mivel első generációs, alig tudok rá rossz szót is mondani. Az idővel volt csak bajom, és nem is a tárgyak megtalálásával ment el sok idő, hanem mikor a gépen kellett összerakni a képet, hogy ki is az elkövető. Nem tili-toli, csak mire kiraktam, azzal elment egy jó 5 percem. Jó volt nosztalgiázni vele. Humorban ismét sem volt hiány, főleg, hogy értettem is a poénokat :D.

Grafika: 06/10 – nem csodálom, hogy sokan a kezükbe akarták venni a történetet később
Teljesítmény: 10/10 – ezzel már akkor sem volt gond, de sok minden hiányzik az igazi HOG-élményhez
Történet: 08/10 – még semmi köze Ravenhearst-höz, de nemsokára oda is eljutunk ;).


Alább tudsz üzenetet hagyni.