Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal Chat
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
Dracula legendája

Bram Stoker klasszikusának vámpír karakterét, Draculát egy 15. századi román hercegről, II. Vlad Draculról nevezték el, aki kiérdemelte helyét a történelemben, amiért élve karóba húzatta ellenségeit. A korai 1400-as években, Vlad apja, II. Vlad volt Erdély hadseregének kormányzója, és a Sárkány rend (angolul: The Order of the Dragon, latinul: Ordo Dracul) tagja volt. Sigmund német-római császárt védte a keresztény Európát a megszálló oszmán birodalom ellen. Miután kiképezték, ebbe a keresztény lovagokból álló titkos társaságba került 1431-ben, Vlad apja ismerté vált, mint Vlad Dracul, vagy más néven, Vlad „the Dragon”. Mikor fia, III. Vlad megszületett, Draculaként lett ismert, amit ismerhetünk úgy, hogy „Son of the Dragon” vagy „Son of the Devil” (A sárkány fia, vagy az ördög fia).

III. Vlad Dracul, más néven Karóbahúzó Vlad, barbár módon védte szeretett hazáját. A véres uralma alatt, kedvét lelte a gyilkolásban, a kínzásban, aki csak átlépte birodalma határait. Vlad karóba húzatta áldozatait, magas karókra, és a területének határain hagyta testüket, mintegy figyelmeztetésként, hogy visszatartsa a hódító seregeket. Ez volt a kedvenc kivégzési módszere, amiért kiérdemelte a Vlad Ţepeş nevet, más néven a Karóbahúzó Vladot. Úgy tartják, hogy Vlad valahol 40 és 100 ezer embert végeztetett ki ezzel a kegyetlen és borzalmas módszerrel.

Az egyik legjelentősebb példája Vlad szadista módszerének, mikor több száz szász kereskedőt húzatott karóba a Timpa Hill nevezetű helyen. Vlad állítólag lakomázott a haldokló testek között, ahogy vonaglottak a fájdalomtól, és azt is mondják, hogy az áldozatok vérét itta egy kehelyből. Egyesek Vladot egy szadista vérszomjas vámpírnak tartják, de másik úgy vélik, hogy a kíméletlen intézkedései szükségesek voltak a stratégiáihoz, hogy újraállítsa a rendet az imádott hazájában, sakkban tartsa a hódító hadseregeket.

Vladot egy csatában ölték meg, 1476-ban. Holttestét lefejezték, a levágott fejét pedig a török fővárosban, Isztambulba vitték, a fejetlen testét pedig állítólag a snagovi kolostorban temették el, Bukaresten kívül. Romániában Draculát nemzeti hősként harangozták be, aki feláldozta az életét hazája függetlenségéért, azonban a legenda úgy tartja, hogy az egyház kiközösítette őt, ezért bolyong élőhalottként a világban.

[Saját kezű fordítás, ne másold!]

A fordítás a The Legend of Dracula mentén készült.