Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal Chat
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
A Darklore Kastély legendája

Üdvözlöm a Darklore Kastélyban, ahol az elhunytak lelkei nem nyugodnak békében, és nem tudnak felszabadulni az örök bánatuk alól. A ház történelme komor és egyben tragikus történet, sötétséggel és vérrel átitatva.

Kísértetjárta házakról szóló történetekkel Európa és Amerika igencsak bővelkedik, de kevesen dicsekedhetnek olyan kísérteties és természetfeletti eseményekről szóló történetekkel, mint a Darklore Kastély. A kísértetjárta viktoriánus kúria Gloucester, Massachusetts városa fölé tornyosul, Salem partvonala mentén.

Furcsa történetek öröklődtek az utókorra már a legelső telepesek idejében is. Az amerikai indiánok úgy nevezték a helyet, „ahol az árnyak járnak”, és csak ritkán merészkedtek a környező erdő közelébe. Úgy is hitték, hogy a területet eredetileg azok az emberek lakták, akik elmenekültek Salem városából a hírhedt 1692-es boszorkányperek alatt, és ez a hely lett a fekete mágia gyakorlóinak Mekkája.

A kastélyt Edmund Darklore építtette a kedves fiatal menyasszonyának, Delarosa-nak. A háromemeletes, negyven szobás viktoriánus kastély építése 1889-ben kezdődött, és három évvel később fejeződött be. Az építés alatt két kőműves meghalt, mert halálra zúzta őket egy téglafal, mikor az emelőt tartó kötél titokzatos módon kettészakadt.

Az elkövetkezendő negyven évben sorozatos tragédiák és halálesetek sújtották azokat, akik az otthonuknak nevezték a Darklore Kastélyt. 1941-ben, a Darklore-vérvonal utolsó tagja, Damon Darklore, a felesége Elizabeth, és a lányuk Belladonna nyomtalanul eltűntek, egyik napról a másikra. A kastély így teljesen kihalt.

Mivel elhagyták és elhanyagolták, az egykoron elegáns kastélyban elkezdődött a pusztulás. Nemsokára kísérteties jelenéseket észleltek az elhagyott kastély körül. Az évek alatt számtalan jelentés érkezett különös fényekről és hangokról a ház belsejéből. Egy sötét alakot Árnyemberként („Shadow Man”) ismernek a bejárati kapunál. Egy másik szellemről, a Fekete ruhás nőről („Lady in Black”) úgy tartják, hogy ő Belladonna Darklore szelleme, és látták őt a kastély területén és folyosóin vándorolni. Az is beszélik, hogy a sötét alakja mindig akkor jelenik meg, mikor az óra éjfélt üt.

Rejtélyes halálesetek

1961. november 27-e éjjelén, a helyi üzletember, Theodore Thompson és a felesége meghalt egy autóbalesetben, mikor a kocsijuk egy fába rohant, ami a kúria előtt áll. A hatéves ifj. Theo túlélte a balesetet, aki azt mondta a rendőrségnek, hogy az apja azért kanyarodott le az autóval, hogy ne üssön el egy fekete ruhás nőt, aki az út közepén állt, pontosan a kastély kapujának bejárata előtt.

1962. március 13-án, Richard Franklint, a helyi tanács tagját felakasztva találták a kastélyban. Bár nem találtak üzenetet, az ügyet öngyilkosságként zárták le. Egy különös lábjegyzet vonatkozik Franklin tanácsosra, hogy a Thule Testvériség (Brotherhood of Thule) * utolsó élő tagja volt, egy szabad kőművesekből álló rend tagja, amit Edmund Darklore alapított. Voltak pletykák, hogy egy jegyzetet találtak Franklin testének közelében, de a feltételezést később eloszlatták. Az állítólagos búcsúlevélről azt mondták, hogy egy „Bocsáss meg nekem” felirat állt rajta, Franklin írásával. Más pletykák azt állították, hogy a „bűnös” szó volt a homlokába vájva.

A Darklore átok

Egy 1967-ben megjelent cikkben, amit a Haunted Havens magazin hozott le „Darklore Kastély átok” (The Curse of Darklore Manor) címmel, úgy írtak a kastélyról, hogy több tucat haláleset történt a falak között. A cikk szerint a haláleseteknek közük van a Thule Testvériséghez, akiknek a rituáléikat gyakorolták. Damon Darklore írt egy levelet, amiben az állt, hogy felépült a felmenőit sújtó átokból. Az ősei estek áldozatul, miközben hátborzongató kísérleteket végeztek, amik a fekete mágia világába vezették őket.

A legenda népszerű beszámolói szerint, a Darklore család tagjai misztikus szertartásokat végeztek a fekete mágia bevonásával, és áldozati szertartásokat is végeztek a kastély titkos kamráinak mélyén. Szándékosan vagy véletlenül, egy ősi gonoszt ébresztettek fel, ami okozta a pestisként terjedő haláleseteket az évek során. A legenda úgy tartja – bármi is idézte elő – nem csak számos emberi életet vett el, hanem ellopta azok lelkeit is, akik a kastély falain belül hunytak el, elátkozva hagyta őket, hogy az örökkévalóságig kísértsék a kastélyt.

Sokan így hiszik, hogy valami természetfeletti még a környéken tartózkodik, az óvatlan látogatókat várja, éhezve az élők vérére, és a holtak lelkeire.

Szellemek a múltból

Több hónappal a Haunted Havens cikk megjelenése után, az ismert Sandra Faraday spiritiszta megvizsgálta a Darklore kastélyt, és azt állította, hogy több paranormális entitás jelenléte kimutatható. Azt állította, hogy kapcsolatba lépett, és beszélt Belladonna Darklore szellemével, aki azt mondta neki, hogy őt és a családját megölték, a testük maradványai pedig a Darklore kastély falai között van valahol, azonban a ház alapos átkutatása után kiderült, hogy sehol sincs nyoma emberi maradványoknak.

A paranormális nyomozó csapat tagjai azt jelentették, hogy hallottak egy zenedobozt, ami kísérteties dallamot játszik, de nem tudták pontosan megmutatni a zene forrását. A csapat többi tagja szintén beszámolt arról, hogy érezték a levendula összetéveszthetetlen illatát, és túlterheltek lettek egy megmagyarázhatatlan mélységű szomorúságtól, amíg a házban voltak.

Faraday látogatása rövidre sikerült, miután az asszisztense, Pamela Moore halálra rémült, mert találkozott egy sötét lénnyel, ami a főlépcsőn jelent meg. Miss Moore azt állította, hogy megijedt, elkezdett felmenni a lépcsőn, mikor egy jéghideg borzongás áthaladt rajta. Megfordulva egy férfit látott, teljesen feketébe öltözve, viktoriánus korabeli cilindere és kabátja volt, közvetlen mögötte állva a lépcsőn. A férfi felemelte a fejét, és a szeme helyén csak két fekete tátongó lyuk volt. Moore láthatóan megrendült a találkozástól, és nem volt hajlandó többet visszatérni a házba. Bár a fotósok több fotót is készítettek a kastélyon belül, egyik fényképet sem lehetett kidolgozni.

A Darklore átok a csúcspontját 1968-ban érte el, mikor három helyi tinédzser tűnt el Halloween estéjén, mert a kastélyban tartottak egy szeánszot. A 17 éves Eric Shipleyt, a 16 éves James Murphy-t és Andrea Mathert soha többet nem látták újra. Olyan elméletek merültek fel, hogy a tinédzserek valahogy bejutottak a kastélyba, és ha már bent voltak, a hármas szeánszot tartott, hogy beszélhessenek a holtakkal. De a szellemekkel való kommunikáció helyett megzavarodtak, néhány természetellenes erővel ébredtek, ami velük együtt a házban ragadt, és végül a halálukat okozta.

1971 Halloween éjszakáján, a Darklore kastély egy titokzatos tűz színhelye volt, és a kastély porig égett. A hivatalos rendőrségi jelentés szerint gyújtogatás okozta a tüzet, azonban vannak olyan pletykák, hogy bizonyos tényeket próbáltak ezzel elfedni, miszerint több test maradványait fedezték fel a romok között. Bár kevés nyoma maradt a kastélynak, a Fekete ruhás nőről szóló jelentések a mai napig is érkeznek, ahogy a régi kastély közelében tartózkodik, és a Darklore átok rejtélye továbbra is megoldatlan.

[Saját kezű fordítás, ne másold!]

A fordítás a The Darklore Curse mentén készült.


* A Thule társaságot Németországban alapították, a viktoriánus korszak végén. A legenda szerint a Thule egy sziget volt, valahol messze az Atlanti-óceánon északra. Erről a titokzatos és magányos szigetről azt mondták az utolsó őrség tagjai, hogy egy ősi, fejlett lények maradványai vannak a szigeten, akik régen a Földön éltek. Ezeket az „ősöknek” vagy „mestereknek hívták”. Kapcsolatba velük misztikus szertartásokkal és fekete mágia használatával lehetett lépni, és természetfeletti képességeket kaphattak általuk. A Thule szertartások alatt énekeltek, áldozatokat mutattak be, amik lehetővé tették, hogy az Ősökkel kommunikálhassanak. A Thule Társaságból ki voltak zárva a nők, és ez okból lettek ismertek, mint Thule Testvériség.