Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
My Fit Diary

Világéletemben küzdöttem a súlyfelesleggel, ezt le kell szögeznem. Évekig úgy hittem, hogy majd ha rendszeresen mozgok, akkor majd lemegy. Ámde, mikor ez nem így történt, elkezdtem jobban figyelni magamra, és kerestem a megoldást a problémára. Így akadtam rá, hogy valószínűleg nekem ez a hormon-háztartásom felborulásával kezdődött, amire szedtem gyógyszert egy ideig, és mellette az alább is látható edzéssorozatot végeztem/végzem, mikor nem vagyok hullafáradt.

Enni mellette igazából semmi olyat nem eszem, ami egészséges lenne. A cukor és a só bevitelem is minimalizálva van, és tudom, hogy rengeteget segítene a sok zöldség és gyümölcs, de jelenleg anyagilag ezt nem engedhetem meg magamnak. De így is büszke vagyok magamra, mert 2015. novembere óta 15 kilótól szabadultam meg, és már nincs is olyan messze a kitűzött álomsúly.

A bevált edzésterv:

Megjegyzés: 1,5 hét kellett nekem ahhoz, hogy ezt az edzéssorozatot hatásosnak érezzem. Nem lenéztem mindenhonnan, nem csináltam insanity edzést, megkérdeztem még évekkel ezelőtt anyámat, ő hogyan csinálta. Megkaptam az eredetit, átdolgoztam magaménak. Azóta jó vagyok így.

Majd ha már ezt is úgy érzem, hogy túl gyenge, nem fáradok el benne, akkor lecserélem.

 1. Nyújtás!
 2. 10 perc bicó, közben állva tekerni
 3. 8 bicepsz („fitnesztermes súlyemelés”)
 4. 8 kis terpeszes guggolás
 5. 8 egyenes tartással hátraemelni a súlyzót (karonként 8)
 6. 25 hasprés, felülről
 7. 25 lábemelés, gyertyából majdnem letéve
 8. 8 fekvőtámasz, összekulcsolt lábbal (párnát használni ér) (hello-izomra)
 9. 8 mellemelés, fekve (fekve 90 fokban felemelni a súlyzót)
 10. 8 lábemelés, oldalról
 11. 8 súlyemelés (fej mögött a súlyzó, felkar mozdulatlan)
 12. 10 kitörés (lábanként)
 13. Nyújtás
 14. Ismétlés: 02 – 12

A nyújtást rendkívül fontosnak tartom, akkor is, ha menet közben érzem, és beiktatom a mozdulatsorok közé. Inni én 3-4 mozdulatsor között szoktam, és itthon van pár kondigépem (értsd: taposógép, leg magic [de nem használom], szobabicikli, két pár súlyzó). A súlyzót lehet helyettesíteni 1,5 literes telivizes üvegekkel is, de nem horribilis összegért venni/rendelni is lehet (: