Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal Chat
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2023/06/27
Írta: Amy | Hozzászólások: 1 | Kategóriák: 4 csillag Olvasónapló

Szerző: Darren Shan
Cím: A vámpírok hegye
Eredeti cím: Vampire Mountain
Sorozatcím: Darren Shan regényes története
Sorrendben: 4.
Fordította: F. Nagy Piroska
Magyar kiadó: Móra
Kiadás éve: 2005
Eredeti kiadó: Collins
Kiadás éve: 2001
Műfaj: vámpíros, kaland, ifjúsági
Oldalszám: 194 oldal
Molyos értékelés: 88%
Goodreads értékelés: 4.16

Fülszöveg:

Darren Shan és Mr. Crepsley veszedelmes útra indulnak, egyenesen a vámpírvilág szívébe. De nemcsak a havas-jeges Vámpírok Hegyével kell megküzdeniük – az úton megelőzték őket a vérszipolyok… Mi történik Darrennel, ha bemutatják a Vezérkarnak és a hercegeknek? Helyreáll-e embersége, avagy örökre beszippantja őt a sötétség? Egyvalami biztos: sohasem hitte volna, hogy ennyi halálos veszedelmet rejt a szertartás, mellyel befogadják a vámpírok klánjába.

„Lenyűgöző könyv… fordulatokban gazdag meséje felkelti az olvasó kíváncsiságát a folytatásra.”
J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője

Véleményem

Idestova nyolc évet ugrottunk előre az időben. Darren hivatalosan 8 éve halott, 6 éve tagja a cirkusznak, de ezek mellé normális életet él – mondhatni. De mivel alig öregszik, így még mindig 15-16 éves kamaszfiú.
Ilyenkor sajnálom, hogy huzamosabb ideig nem jutottam a 9. kötetnél tovább.

Először én se tudtam, mik voltak az előzmények, mikor anno ezt a könyvet Dombóváron megvettem. Gyakorlatilag az egyik első vámpíros könyvem volt.

Darren és Larten egy fontos eseményre hivatalos, amit csak 12 évente egyszer tartanak, és már több előre utaló kifejezést találtam, amiket el is felejtettem. A Vérszipolyok Uráról kapásból tudtam, hogy kicsoda, vagyis ki lesz, de ez csak erős megérzés volt az első pillanatban.

Később, miközben olvastam a Hegyen lévő létesítmény leírását, rájöttem, hogy nincs szükség bővebb leírásra. Darren úgy írta meg, hogy nincs szükség rá, a fantáziáját használva mindenki úgy képzeli el, ahogy akarja.
Viszont, kicsit húztam a számat. Azóta nem egy vámpíros könyvet olvastam, mióta ez a kezembe került, és úgy sosem esett le, miért olyan furcsa Darren vámpírvilága: nem helyezi túlzottan a modern korba. Mintha leragadtak volna a középkorban, és se elektromosság, se melegvíz, se automatizáció. Volna még mit fejleszteni, legalább is a saját véleményem szerint. A könyv és a sorozat ettől kezdve még jó. Legalább egyszer mindenkinek el kellene olvasnia.

Gyerekként biztos, hogy a könyv vége aggodalommal töltött el, de most, felnőtt fejjel már más a helyzet. Annyi derengett a próbákról, hogy veszélyesek, és van benne tűz és egy vadállat is. De többre nem emlékszem. De ez majd a következő könyv tartalma lesz.

Összegzés

Borító: 5/5 – a farkasokra sokat nem is emlékeztem
Karakterek: sok új arc, de nem mindegyik alkot maradandót
Kedvenc jelenet: a hegy bemutatása
Kedvenc karakter: még miindig Darren
Tetőfok: az, ami a könyv vége felé történik, a próbák felvezetése
Összesítve: 4/5 – beugróm volt a vámpírok világára, de attól még ajánlom ezt a könyvsorozatot mindenkinek


Hagyj kommentet!
június 30 2023

Sose voltam az a nagy vámpíros olvasó, de most ez egy kicsit felkeltette az érdeklődésemet. Érdekesnek hangzik és úgy érzem sokkal több van benne, mint a fantázia világa. 🙂

Alább tudsz üzenetet hagyni.