Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2023/04/20
Írta: Amy | Hozzászólások: 1 | Kategóriák: Cikkeim Games for Amy The Witcher

Hy darlings! \m/ ♥

Úgy év eleje óta játszom úgy, hogy mindent, de tényleg az CDPR által létrehozott, de az Andrzej Sapkowski által megálmodott világban mindent is lássak. Eleinte, jól ment, de aztán belefutottam néhány játék által generált bugba, és nem tudtam kijavítani. Modokat nem használok, így nem volt erre opció, hogy belenyúlva „csaljak”.

Nem volt biztonsági mentésem, amit újra tölthettem volna, így kénytelen voltam újra kezdeni… de ezúttal volt egy segítségem (meg még ezek a tippek):

1. Mindig ments minden olyan terület előtt, ahol úgy érzed, Geraltra és rád veszély leselkedik. Ez mindig igaz, de ha szörny vagy banditák vannak előtted, akkor ajánlott.
2. Kincsvadászatnál mindig nézd meg, hogy van-e aktuális küldetésed rá. Ha nincs, hagyd ott, úgyse veszi el senki, és gyere vissza akkor, ha már van nálad hozzá tartozó küldetés. Nekem egy bug miatt nem sikerült az egyik Macska iskolás felszerelési tervrajzot megszereznem, ezért addig nem is mentem oda, amíg nem vettem fel.
3. Ha találkozol koponyás ellenféllel, van rá esély, hogy le tudod győzni mégis anélkül, hogy Geralt halna meg előbb. Taktikázni kell, és ehhez tudok egy nagyszerű alkalmazást, ha éppen nem esne az ujjadra a Bestiárium (B betűvel hívható elő). Ez az app alább látható.
4. Minél előbb oldd fel Hattorit Novigradban, hogy a vacak fegyvereket eladhasd nála.
5. Mindig használd a ládákat, amiket a Báró várában, vagy a Rosemary and Thyme-ban találsz. Én speciel mindig elrakom az értékesebb kardokat, a már nem használt ruhákat, a szörnytrófeákat, a könyveket.

A továbbiakban megmutatom, mit tartalmaznak bővebben az appok.

Guide, Checklist – Witcher 3

Ez a kis program az olyan maximalistáknak való, mint én. Ezeket már végigvittem, de mégse teljes a lista, ugyanis ott majd a játék legvégén lesz küldetés, amit az egyik végkimenetel okoz.

Total Progress: Az összes együtt, ezt nem lehet megnyitni.
Main Quests: A sztorihoz tartozó küldetések, de ezek fejezetekre vannak bontva. Jelen pillanatban nekem csak a prológus és White Orchard vannak készen.
Easy to Miss Events: Ezek még a térképen se szerepelnek, de ha barangolsz a világban, akkor megtalálhatod őket.
Secondary Quests: Ezek a mellékküldetések, amiket hirdetőtáblákon, vagy másokkal beszélve lehet megszerezni.
Contracts: Avagy a hivatalos „munkák”, ha már hivatalosan a Kontinens népe szörnyvadászokként tekint(ett) a witcherekre.
Treasure Hunts: Kincsvadászatok, amikkel felszereléseket, nyersanyagokat lehet találni. Ezeket többnyire lények vagy banditák őrzik.
Achievements: Ezeket igazából csak az látja, akinek a fiókja egy játékos oldallal van összekötve (Steam, GOG stb.) Nem néztem utána éppen, hol járok, de szerintem ennél jóval több is van nekem.
Witcher Gear Sets: Geraltnak számtalan páncél áll a rendelkezésére, amik a többi witcher iskola jellemzőit vegyíti, így úgymond lehet kombinálni, de a teljes szett add csak egy olyan bónuszt, ami csak az adott szettre jellemző.
Gwent Cards: Rengeteg kártyalap vár felfedezésre, ez a poszt (és a következő app puskája) segít abban, hogy teljessé tegyük a paklit.
Hearts of Stone DLC Main Quests: Az első kiegészítő történetéhez tartozó küldetései.
Hearts of Stone DLC Side Quests: Az első kiegészítő mellékküldetései.
Hearts of Stone DLC Treasure Hunts: Az első kiegészítő kincsvadászatai.
Blood and Wine DLC Main Quests: A második kiegészítő történetéhez tartozó küldetései.
Blood and Wine DLC Side Quests: A második kiegészítő mellékküldetései.
Blood and Wine DLC Contracts: A második kiegészítő „munkái”, avagy a szörnyvadászatok.
Blood and Wine DLC Treasure Hunts: A második kiegészítő kincsvadászatai.

The Witcher 3 Unofficial Map & MapGenie: Witcher 3 Map

Erre a programra külön ki akartam térni, mert kicsivel többet tud, mint az elődje. Még nem teszteltem le, meddig lehet a haladást rögzíteni, de a részletessége miatt sokkal jobban szeretem. Egyetlen hátránya, hogy nem jelzi külön, hol vannak a Gwent játékosok, hol vannak a kártyák, úgyhogy azokat kénytelenek vagyunk a másik programmal elővadászni.

Van azonban még egy nagyon hasznos app, ha az összes Gwent kártyát szeretnéd Geralttal összeszedni.

A MapGenie nem fizetős verziójában 100 dolgot tudsz kipipálni, ezzel is látva a fejlődést. Én ezt csak a Gwent kártyák miatt használom, mert néha belezavarodom, kivel játszottunk már, és kivel nem. Vannak ugyan küldések bizonyos kártyalapokhoz, amiket el kell nyerned másoktól, de attól még nem lesz teljes a pakli.

White Orchard Gwent kártyái

Velen & Novigrad Gwent kártyái (piros lapok), Gwent játékosok (kék lapok)

Witcher 3 Unofficial Companion

Ez a program összeszedi a Bestiárumot, amiben követhetők, milyen lényekkel találkoztunk eddig. Oké, valakinek gyorsabb a B-t lenyomni a billentyűzeten, de azért hasznosnak találom. Az alábbi képen összemontázsoltam nektek az opciókat. Azt még nem tudni, a harmadik pontban mit akarnak a készítők, de az első és a második pont miatt érdemes begyűjteni.

A Witcher világában valóban vannak vámpírok, ahogy azt az utolsó illusztráció is mutatja. Némelyik inkább bestiális, inkább állatibb, mint emberibb, de vannak emberszabásúak is, de róluk majd később szeretnék értekezni, mikor teljesen bejártam a Blood and Wine kiegészítőt.

Ezeket az alkalmazásokat ismertétek? Szerintetek melyik a leghasznosabb ezek közül?


Hagyj kommentet!
április 20 2023

Wooow☺️ Ezt nagyon jól összeszedted, jó volt olvasni🥰 Nekünk is megvan, de még ha jól tudom nem játszott még vele a párom🤗 De nem vagyok ebben biztos😂 Annyi játék van már hogy húh😂😂

Alább tudsz üzenetet hagyni.