Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2022/10/14
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Crossroads Elephant Games HOG Reviews

Megjelenés: 2022. szeptember 22.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Főhősünk egy terápiás kezelés után érkezik meg a Crossroads Bárba, ahol Mistress Eve már számított az érkezésére. A hősnek tud megoldást nyújtani, de előtte egy apró játékon kell részt vennie.

Amanda szemszöge

Az első rész hatalmas kedvencem volt, így most is kíváncsi voltam, mit tudtak kihozni belőle. Azt már sejtettem, hogy valamilyen szinten az ki fog hatni arra, hogy miket választottam, hogy miktől félek a legjobban. A főhős egyébként Sterling Fisher, aki valamiért 50 órát töltött egy sötét zárt helyen, emiatt pedig klausztrofóbia is kialakult nála, pánikbetegségtől szenved, inszomniás, és rémálmok gyötrik, így mondhatni, teljesen jogos. Sterling szeret videójátékozni, mert elmondása szerint az segít neki leküzdeni a stresszt és a szorongást.

Ezután kerül Mistress Eve bárjába, ahol megint három horrorisztikus játékot kell végigjátszania, amiknek a végén a saját gondunkat is legyőzhetjük.
Először a Through the Fog nevű játék főhősnőjének bőrébe bújunk, akit Yoo Jae-hee-nek hívnak. A fiatal lány egy motoros baleset után kerül egy ködlepte hegyvidéki városba, aminek azonban szörnyű titka van. Amint a városba lépett, pár perc után furcsa szörnyek jelentek meg, és egy házba voltunk kénytelenek menekülni. Yoo megpróbálta felvenni velük a harcot, de nem sikerült, ekkor került a képbe egy szellemnő, akinek összevarrták a száját. Én, mint aki alapból fél az ázsiai kultúra elhunyt nőnemű tagjaitól (gondoljatok csak az Átok-trilógiára), a hideg futkosott a hátamon.
Megpróbáltunk segíteni rajta, mikor elmesélte, hogy gyerekkora óta furcsa víziók gyötörték, de emiatt száműzték, mert úgy hitték, hogy a falu végét okozzák a látomásai. De közben ő csak látta, hogy mik fognak történni, és figyelmeztetni akarta őket a közelgő veszélyről. De a falu lakósai nem hittek neki, és egy közeli barlangba falazták szerencsétlen nőt. Yoo megpróbálta az igazságot felderíteni vele kapcsolatban, de a szellem mégsem bízott meg benne eléggé, ezért őt is megátkozta.

A második játék neve Deadly Call, amiben valaki nemes egyszerűséggel megmutatja, hogy a videó címzettje hogy fog meghalni. Kayla és a barátai is kapnak egyet-egyet, Olivia halála röviddel utána be is következik. A két fiú, Jacob és Noah először hihetetlenek voltak, de a haláleset után egyszerűen félnek. Napok telnek Olivia halála óta, és a temetésre igyekszik a trió. Kayla azonban arra próbál rájönni, hogy miért jönnek ilyen jellegű üzenetek, így a könyvtárban nyomoz. Ez a hívás egy város legendából terjedt el, és bár ha nem nézik meg a videót, akkor sem kerülhető el a halál, csak egyszerűen fel tud rá az illető készülni. A temetésre érve Jacob azzal a hírrel fogadja, hogy kapott ő is egy videót, emiatt retteg. A videóban az állt, hogy tűz okozza a halálát, de Kayla és Noah megmentették a tűztől, mikor egy villám belecsapott a fába. Noah pedig a vízbe dobta a telefonját, mert nem akarta tudni. Noah egyébként vízbe fulladt volna, de Jacob és Kayla megmentették. És persze végül Kayla is megkapta a maga halálos videóját: be fog záródni egy sötét helyre. Sterling A lány akkor döntötte el, hogy elmegy a Praespero Kórházba, mert minden kérdésre ott találhat választ. A kórház azonban 1991. szeptember 13-án leégett, de nem találták meg a felelőst.
A kórház persze, hogy ijesztő, még nekem is futkosott a hideg a hátamon, ahogy a labirintusos játékon mentem végig. A végén eljutott egy terembe, aminek a végén volt egy liftakna, mellette pedig egy Elizabeth Orwell nevű páciens kórlapja. Szegény nőt itt kezelték skizofréniával és paranoiával. Gyógyszert adtak neki, de azok csak súlyosbították a tüneteit, így bezárták a kórházba, élete végéig. De ez igazából nem csak ennyi. A nő unokatestvérei záratták be őt ide, jó pénzt adtak a kórháznak, hogy hihető körülmények között tartsák bent, így egy nagyobb összeghez juthatnak. A liftakna mélyén Kayla meg is találta Elizabeth maradványait, és volt három perce, hogy a felsorolt 12 tárgyat megtalálja, máskülönben ő is meghal. De ez volt a hívások forrása igazából. Elizabeth szerette volna, ha kiderül róla az igazság. Az akarata ellenére tartották itt, mert a családjának útban volt. Elizabeth a tűz áldozata lett, mert a kapzsi orvosok meg akarták semmisíteni a bizonyítékokat, és ez volt a legrövidebb útja… Kayla hívta is a rendőrséget, így egy régóta megoldatlan ügy végére kerülhetett pont, és persze, a hívások is megszűntek.

A harmadik játék neve Horror on Set, és Alex bőrébe bújva kell túlélnünk az eseményeket. Különös események zajlanak a forgatási helyszínen, először egy Lu nevű nő esett bajba, majd egy Jai nevű fickóval, aki elég mogorva volt már kezdetektől fogva. Jai is írt egy forgatókönyvet, és úgy tűnt, az övé maradt alul, mert Alex filmjét kezdték el forgatni, így lehetne ez a pali is a hibás, de a dolgok ennél komolyabbak. Jai forgatókönyvét használva sikerült egy szörnyet legyőzni, de Jai mégsem menekült meg, és Alex kikerült a kukoricamezőre, ami már alapból félelmetes volt. Alex mintha depressziótól szenvedett volna. De nem sikerült neki legyőznie a benne élő démonokat, ezért örökre ott maradt a rémálmai börtönében.

Mistress Eve szerint eljött az ideje, hogy megtudjuk, hogy került Sterling slamasztikába, és utána hogy jutott el idáig. Sterling sima betörő volt, és nem ment terápiára, már az elején sem. Nem tudott megküzdeni a klausztrofóbiájával sem, így őt nem tudtam megmenteni.

A bónuszban Mistress Eve-t felkeresi egy titokzatos fazon, aki magát csak Utazónak hívja. Pontosan tudja, micsoda ez a bár, és nem szereti, hogy megítéli az embereket, valamint ahogy az életükkel játszik. Egy homokórába kerül, ahol három kapu mögötti rejtélyt kell megoldani, hogy Mistress Eve kijusson. Nem mindegy, hogy játszunk, mert a terem közepén a Karma mérlege fogja eldönteni, hogy Eve bűnös vagy ártatlan.
Először egy Jacobra emlékeztető srácnak kellett segítenie, hogy hunyt el, így három gömböt kellett megkeresnie, hogy az emlékeit visszakaphassa. A fickó híres színész volt, mindene megvolt, de nem vette észre, hogy valaki ellene dolgozik. Az egyik ellenségét ette belülről a féltékenység, így csak a megfelelő alkalomra várt, hogy hátba szúrhassa az idegent, de végül, sikerült megváltani őt, és Eve is kiszabadult.
Másodjára egy idős bácsihoz ment el a távol-keleti városba, ahol a lakosok napról napra eltűntek, és tudni szerette volna, mi a baj forrása. Egy kereskedő érkezett egyik nap, aki külföldi javakkal kereskedett, és ezeknek varázserejük volt. Persze, ez már gyanús volt. Mint kiderült, ezt a kereskedőt kirúgták a faluból, mert mágiát használt, és mágiát használni tilos volt. Azért jött vissza a városba, hogy bosszút álljon a száműzetésért. A lakosokat ködszörnyekké változtatja, hála a varázstárgyaknak. Így a végén meg kellett menteni a bácsit, és hatástalanítani a kereskedőt.
Harmadik alkalommal Eve saját magát mentette, de az Utazó a végén ott hagyott egy kést egy üzenettel, amiben az állt, hogy teljesítette a tesztet, de nem volt abban biztos, hogy a jó irányban változott volna, és nem utoljára láttuk őt.

Szerintem

Ezt a részt nagyon nem jól játszottam, mert háromból csak egy személyt tudtam megmenteni, úgyhogy egy kicsit csalódott vagyok. Viszont az ijesztő elemek igencsak jól passzoltak a hangulathoz, így remélem, sokat nem kell majd várnom a folytatásra.

Grafika: 10/10 – még mindig titokzatosnak látszik Mistress Eve, maradjon is ez így!
Teljesítmény: 10/10 – nem tapasztaltam semmi bajt, még a speckó effektekkel sem
Történet: 10/10 – ezek alapján biztos, hogy nem láttuk Mistress Eve-t utoljára.


Alább tudsz üzenetet hagyni.