Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2022/09/30
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Grim Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2022. augusztus 11.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Anna mostanában hiányolja édesapját, Richardot, és szeretne a nyomára bukkanni. Ebben nagy segítségére lesz édesanyja, Anastasia.

Amanda szemszöge

Kicsit elkezdtem aggódni, mikor a bevezető videó alatt egy fényképen szerepelt a Goodbye felirat, és reméltem, hogy Richard nem megy még el, mert az öreg szarkasztikus beszólásai nélkül a sorozat annyira nem is érdekes. De valóban, elég régen nem láttuk már az öreget.

Azonban Anastasia sem élő személy, őt egy kámeán keresztül tudja Anna elérni. Richardot valahol a múltban lehet csak utolérni, a hiánya már túl sokáig tart ahhoz, hogy a koponyáján keresztül érjük utol.

Anna valahogy bekerül a koponyába, ami a méreteihez képest elég tágas belülről, de Richard nincs ott. A koponya miatt volt képes kijátszani a halált, de ugyanakkor ez a börtöne is. Sok érdekes tárgy is volt ott, mint például a feneketlen láda, vagy egy térkép, ahol időben és térben bárhova képes elutazni. Egy ilyen jó lenne nekem is, a fenébe is.
Egy jegyzeten még azt is megtaláltuk, hogy tervez valamit, mert elmondása szerint csak létezik, és nem él, ami miatt elég bosszús a hangulata. De valamit tenni akar az ügy érdekében, csak kérdés, hogy mit.
Végül aztán sikerült eljutunk a 20-as évekbe, de úgy, hogy Anna nem a múltba utazás képességét használta fel, hanem a térképet, amit az apja hagyott ott. Remélem, később ha nem is Anna, de Alice vagy akárki a családból használni fogja.
Egy bárban volt Richard, de valahogy addig senki se akart beszélni vele, amíg nem jelent meg korhű öltözetben. Oké, hogy Anna örök fiatal, már rég idős néninek kellene lennie, de van egy tehetséges apja ugye… szóval, kerestünk neki ruhát, és mire beszélni tudtunk volna Conrad Matthews detektívvel, valakik megtámadták a bárt, és senkit sem találtunk ott.
Matthews irodájában fény derült arra, hogy a nyomozó egy csapatot szeretne elkapni, de ugyanakkor Richard is csatlakozott az elfogáshoz. Ugyanis a csapat nem hagyott semmilyen ujjlenyomatot, hajszálat vagy mást, amivel be lehetne őket azonosítani. Egyedül egy furcsa anyagot találtak, amivel nem jutottak semmire. Feltehetően Richard pedig tudja, mi az az anyag, és azt keresi. Conrad elkapta ugyan a banda vezérét, de nem engedte, hogy Richard beszélhessen vele, annak ellenére, hogy ez szerepelt a megállapodásban, amit végül a nyomozó nem teljesített. De úő Richard Gray, olyan nincs, hogy amit ő tudni akar, azt nem tudja meg. Családi vonás.

Anna úgy döntött, felkeresi a banda vezérét, Barry Carsont. Az is kiderült, hogy Richard mit keres, de nem ő az egyetlen. Ez a valaki már több személyt is megölt, de még nem akadt a mágikus tárgy nyomára. Ez a valaki egyébként egy áldozat, egy banditákból álló csapat megölte a családját, és csak az egyik lányát tudta megmenteni. Matthews nyomozóhoz fordult segítségért, de nem volt elég pénze rá, mert valamiből nevelnie kellett a lányát. Ezért próbálta megtalálni azt a tárgyat, de addigra a nyomozó már az útjában állt.
Pedig ez a szál még nem is olyan bonyolult, mint a Gray-család fája.

Brianna, a fickó lánya teljesen váratlanul csapott le Annára, elkapva őt bezárta egy rejtekhelyen levő helyen, de Anna Gray nem arról híres, hogy nem jut ki semmilyen szorult helyzetből. Mire kiszabadult, megjelent a lány az apjával is. Valahogy meg kellett győznünk őket, hogy nem az a célunk, hogy ártsunk nekik. Egyébként, ők Carsonék.
Barry Carson segített Richard megtalálni a mágikus por rejtekhelyét, emiatt pedig nem kell börtönbe kerülnie, mert az nem bűn, hogy valaki a családját próbálja megvédeni. Kérdés, hogy mit tett ennek érdekében, de a banditákat sokszor nem érdeklik, hogy tönkretesznek családokat vagy sem. Barry megkérte Annát, hogy tegyen valamit értük, ezért visszament az időben arra a napra, mikor a banditák betörtek hozzájuk. A tárgyról is megtudtunk egy-két dolgot végül: a tárgy képes arra, hogy kívánságokat váltson valóra, és még a középkorban hozta létre egy erős boszorkány. Barry azonban nem hitt benne, a felesége pedig nem merte használni, mert attól tartott, nem fogja jól használni, ezért inkább elzárta. A banditák pedig feltehetően azt keresték, így minden összeállt.

Másodjára visszamentünk a középkorba, megkeresni azt a boszorkányt, aki létrehozta a tárgyat. Éppen kivégzésre vittek egy Octavia nevű boszorkányt, akit próbált egy Waltrude nevű másik boszorkány megmenteni, de eredménytelenül. Szerették volna ugyanis elérni, hogy a boszorkányok és az emberek egymás mellett élhessenek békében, mindenféle atrocitások nélkül.
Azonban, a király úgy találta, hogy a húgát a boszorkányok változtatták kőszoborrá, emiatt pedig mindegyiknek ugyanaz a büntetése, mindegy, hogy ismerte-e a királyi családot, vagy sem. Oh, man.
A boszorkányoknak megvan az a képessége, hogy amit az egyik elrontott, megjavítsa a másik, nem igaz? A középkori emberek ezt nem értették sajnos úgy, mint napjainkban.
Anna ki tudja szabadítani Octaviát, aki elhinti azt a kis hírt, miszerint Richard segített megalkotni a kívánságok tárgyát (de hülyén hangzik magyarul, na mindegy), hogy azzal helyrehozzanak mindent. Persze, a végén Anna segített levenni az átkot a hercegnőről, így végre mehettünk Richard után, aki elég messze ment most kivételesen.

Egy távol-keleti országba utaztunk, ami engem valamiért Japánra emlékeztetett. A császár udvarhölgyeket keresett magának, de ennek mi köze van akkor Richardnak? Volt egy kisebb harc, amiben részt vett egy olyan férfi is, akinek a kedvesét a palotába vitték. A császár egy kővirágot keres, amit biztos, hogy Richard is keres. Ugyanis az a kővirág bármilyen kívánságot teljesít, és persze, hogy nem lesz jó vége, ha rossz kezekbe kerül. Ez a nő amúgy tudja, hol az a virág, de nem akarja elárulni a szemlátomást gonosz szándékkal rendelkező császárnak. Anna mégis előbb ért fel a hegyre, ahol bizonyította a virág őrzőjének, hogy nincsenek rossz szándékai, de a császár emberei mégis utolérték, de a virág megsemmisült.
Még jó, hogy van múltba utazó képességünk, ugye?

Még pont azelőtt értünk oda, hogy bármi történt volna. Richard már a virág előtt állt, de egy kisebb családi összeborulás után végre kiderült, Richard miért kereste annyira ezt a virágot. Szeretett volna úgy elmenni, hogy nem búcsúzik el senkitől. Anastasia hiába kérte férjét, hogy ne tegye, Richard képtelen szellemként élni a koponyában, mint valami dzsinn. Ez az utolsó kívánsága a lányától, hogy engedje végre továbblépni.
Anna tök régen nem látta már a családját együtt, erre pont egy ilyen esemény miatt egyesültek újra… de abban Richardnak igaza van, hogy már soha nem lesznek normális család. Anna pedig teljesítette apja kívánságát.

A bónuszban Matthews nyomozót kísérhetjük egy nyomozásra. Arra a nyomozásra megyünk vissza, ahol a banditák megtámadták a Carson családot. Barry és Brianna Carson eltűntek, a helyszínen azonban egy régóta keresett sorozatgyilkos holttestét találták meg. Valami tehát nem állt össze.
Természtesen, Matthews belefutott Richardba, aki felajánlotta a segítségét, de szeretne tőlük némi információt. Már tudjuk, mit, de ezt itt most elrejtették előlünk.
Persze, sikerült őket utolérni, és Richard valóban szeretett volna beszélni velük, máskülönben tesz róla, hogy Carsonék ismét eltűnjenek a színről. De Matthews mégis előbb értesítette a Yardot, minthogy Richard beszélni tudott volna velük a kívánságok tárgyáról. Még utolsó mondatként meg is ígérte, hogy kiszabadítja őket, hogy megtudja, amit akar. A többi pedig már történelem.

Szerintem

Egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Nem örülök annak, hogy Richard elment, de megértem, hogy szeretett volna már egy nyugodt pihenést. Jó, megkaptuk „helyette” Anastasiát, aki ugyancsak segíteni tud Annán, ha úgy hozza a szükség, de egyelőre ezt a gombócot le kell még nyelnem. Szegény nő. De a történet amúgy jó volt, és hosszú idő után nincs kérdésem. Richard, rest in peace.

Grafika: 10/10 – azért néhány háttér felért egy festménnyel, csak úgy mondom
Teljesítmény: 10/10 – Elefánték játékai egész jól és gyorsan futnak a gépen
Történet: 09/10 – nem örülök túlságosan, hogy Richard elment, de egyszer sajnos mindenki elmegy


Alább tudsz üzenetet hagyni.