Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2022/07/15
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Domini Games HOG Reviews Word of the Law

Megjelenés: 2021. december 24.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
Magánnyomozónkat Audrey Parker rendőrnő hívja, miszerint a Central Parkban újabb gyilkosság történt. A gyilkos védjegye, hogy mindenkit szó szerint szoborba önt.

Amanda szemszöge

Azért ez már így az elején, in medias res módon is elég komornak hatott. Véleményem szerint az elhunytak ismerték a gyilkost. A mostani áldozatnak szerencsére van egy hozzátartozója, Mark Holomb, a nyomozó pedig egy stúdióba ment, ahol a gyilkossághoz használt anyagot szállították legutóbb.

Valaki azonban szerette volna felgyújtani a stúdiót, minden bizonyítékot elégetve ezzel, de szerencsére, meg tudtuk fékezni a tüzet. Az elkövető, Boyd Miller onnantól kezdve első számú gyanúsított lett. A gyilkos valakit meg akar bosszulni, mivel nem neki adtak igazat.
Boyd Miller egyébként egy tárgyaláson nem lett elítélve azért, amit tett, emiatt egy Chad nevű fickó igencsak mérges volt rá, bár Boyd gyújtotta fel a galériáját. Audrey azért elvitte Boydot, már csak a gyújtogatásért is, nekünk pedig azt a Chadet kellett megtalálni, aki nem lehetett messze. A szoborraktárban meg is találtuk, éppen szoborba készült önteni a nyomozót, de csak azért, mert az arca nem tetszett neki.
Meg a fenéket, azt!
Szerencsére, Audrey visszajött, sikerült megmentenie, de megsérült. Chad valószínűleg elment bosszút állni Boyd anyján, aki a város kormányzója. Ő ugyanis lefizette az ügyvédet, hogy a fiát ártatlannak nyilvánítsák. Oké, jogos, bűnös, de nem kell ezért gyilkolni.

Egy biztonsági őr árulta el, hogy Chad nemrég vett egy földet az isten háta mögött, ahol szerette volna befejezni édesanyja fő művét. Boyd ügyvédje tudja, ez a föld hol van. Közben nyomokat találunk a többi elhunytról, az egyik például Aimee Greene volt, Boyd barátnője, aki azt hazudta a bíróságon, hogy mikor fotózáson volt, Boyd vele volt, miközben történt a gyújtogatás. Kurt Tancher, egy virágárus pedig lefizette az ügyvédet, miközben látta, hogy Boyd egy benzines kannával volt jelen a gyújtogatás helyszínén. Az első amúgy a galéria biztonsági őre volt, de a nevét nem jegyeztem meg.
Szerintem amúgy az ügyvéd is gyanús volt. Samantha ugyan kijelentette, hogy Boyd és az anyja megbánták a tetteiket, de nem jutottunk vele előbbre, mert megjelent Chad, és magával vitte a nőt. Charlotte Miller, Boyd anyja fizetett volna Chadnek, ha normálisan végi a munkáját, de nem így történt. Egy nyári művészeti iskolát szerettek volna nyitni a kormányzóasszony segítségével, de nem kezdték még el a felújításokat. Chad itt dolgozott volna. Boyd azonban féltékeny volt Chadre, nem akart vele együtt dolgozni.
A motiváció nem egészen tiszta, de ki fog derülni, mint mindig.
Chad foglyul ejtette Boydot és Charlotte-ot, majd egy elhagyatott táborba vitte őket, ahova természetesen követtük. Ott már Samantha szoborba volt öntve, és Millerék is éppen erre a sorsra voltak ítélve, de még időben odaértünk.

Chad saját kiállítást szeretett volna nyitni, azokból az emberekből, akik tönkretették az életét, de ez egy hülye ötlet volt, meg kellett állítanunk. De szerencsére, Audrey velünk volt, így mindenkit le tudtunk tartóztatni, mert senki sem volt ártatlan. Boyd Miller gyújtogatásért kaptuk el, Charlotte Millert hamis esküért, valamint megvesztegetésért. Chadet pedig egyértelműen gyilkosságért. Érthető, hogy megviselte az anyja halála, de túl messzire ment.

A bónuszban kiderült, hogy Charlotte Miller átadta a helyét egy Alex Rote nevű fickónak, aki a város új kormányzója lett. Rote azonban eltűnt egy hete, és úgy hitték, hogy elrabolták. Az asszisztensét, Beatrice Fowlert gyanúsítják, aki nem volt elégedett a választás eredményeivel. nevű nőt mentünk meg, akinek valaki felgyújtotta a házát. Ott kiderült, hogy egy Alex nevű fickó szeretett volna megvenni egy antik mellszobrot, amire Beatrice nemet mondott. Eleinte ugyanis úgy tűnt, hogy a nő rabolta el Alexet, de ezek szerint semmi sem az, mint amiért idejöttünk. Beatrice azonban tiszta, két hétig nyaralni volt, és Alex akkor tűnt el, mikor ő nem volt a városban. Meg nem is akart ártani neki.
De a tűzben mégis eltűnt a mellszobor, úgyhogy valami hiányzik az ügyből. A nyomok az aukciós házba vezettek. A ház vezetője, Abraham Lane elárulta, hogy egy 15. századból származó festmény lett volna a fő attrakció, de eltűnt. Ő is ezt az Alexet okolta, mivel a fickó érdekelt volt az antik tárgyakban, és egy gazdag vásárlót keres. Ez az alak meglett, hiszen Alex papírmunkát is végzett.

Abraham egyszer szerzett egy antik maszkot egy Noel nevű fickótól, de Alex eladta másnak, Noel tudta nélkül. Itt kezdődtek a bajok. Egy külföldi vásárló ugyanis azonnal megvette ezt a maszkot. Abraham másnak szerette volna eladni, így ez a vásárló elkezdett fenyegetőzni.
A nyomozó nemsokára egy idősebb nő fogságába esett, akinek a családi öröksége volt az a maszk, amit Alex eladott. Feltehetően, ő volt Abraham vásárlója is. A nyomozót el akarta zárni addig, amíg nem rendezi le ezt az ügyet, hiszen nem akar gyilkolni.
Noel elrendezte, hogy Alexet elrabolják, hiszen ez az idősebb nő Noel nagynénje. Neki egyszerűen csak Alex kellett, de igazából meg lehetett volna találni ezt a vásárlót, ha nagyon muszáj lett volna.
Még szerencse, hogy a nyomozó végig mögöttük járt, így sikerült elkapnia őket. A család így rablásért kerül börtönbe, Alex pedig csalásért.

Szerintem

Érdekes történetkezdés volt, remélem, a további részekben is marad ez, mert ezek a nyomozós történetek mindig adnak valami pluszt, ami miatt érdekesebbek, mint a sima fantasy játékok, pedig azokkal sincs baj. Csak az ilyen bűnügyesek jobban érdekelnek.

Grafika: 09/10 – már megint sok a kék, de ehhez a komor témához illik
Teljesítmény: 10/10 – nem tapasztaltam zavaró dolgokat.
Történet: 10/10 – még egy elmebeteg a rácsok mögött, így nincs ok az aggódásra, kíváncsian várom a folytatást.


Alább tudsz üzenetet hagyni.