Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2022/06/17
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Domini Games HOG Reviews Mystical Riddles

Megjelenés: 2021. november 11.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
Kate Turner éppen egy üzenetet küld nekünk – aka főhősünknek – miszerint egy szellemhotelt talált, és bár nem hisz a paranormálisban, szeretné, ha megnéznénk a helyszínt, egy jó cikk lehetne belőle.

Amanda szemszöge

A röhejes cím után el kell mondanom azt, amit talán eddig még nem: a Domini Games az új Eipix Entertainment. Csak úgy ontják magukból a játékokat, és remélem, nem fog a minőség rovására menni a mennyiség – most csak a cím miatt nem fogok annyira fenn akadni, mert ez a történet azért sokkal jobb, mint a cím.

Karakterünk paranormális nyomozó, és újságíró – a két legösszeszokottabb párosítás. Ráadásul a nagyapánk is hasonló volt, mint mi, csak szegény nemrég elhunyt, örökségét pedig ránk hagyta. Az örökség egy fényképezőgép, amivel temetéseken fotózott.
Mikor a felesége elhunyt, azt remélte, láthatja őt egy varázslencsén keresztül. De később Albert megtudta, hogy többet is láthat, mint szellemeket: dolgokat, amik az élő és a holt világ között rekedtek.
Épp emiatt több ijesztő ügyet oldott meg, csak azért, mert ezt a fényképezőt használta. Később, ahogy fejlődött a technológia, a fia is használta ezt a masinát, később pedig rajtunk volt a sor. Ennyit a történelemről.

A hotel már gyanús volt, hogy nem voltak vendégek, és nagyon gyanús egy festmény is Harry Carterről, aki a hotelt alapította, és 2001-ben hunyt el. Gloria vette át a hotel irányítását, de nagyon gyanúsan viselkedett ő is, és a londiner Anthony is.
Nancy szelleme jelnyelven (ez egy jó újítás volt a részemről) kommunikált velünk. Elvileg az előző tulajdonos szellemmé vált, mivel feltehetően gyilkosság áldozata lett, és Harry éppen Nancyt okolja.

Harry becsalt minket a csapdába, és épphogy sikerült nem bejutnunk a tükörbe, de mégis, Kate valahol bent van, így kénytelenek voltunk magunktól bemenni, ha nem akartuk, hogy eltűnjenek.
Időközben szerettük volna kideríteni azt is, miért vált Harry Carter gonosszá, ki ölte meg, és miért nem találták meg soha a holttestét. Mert eleinte Harry segítséget keresett, de senki sem segített rajta. Később, miután Kate-tel sikerült kijutnunk, Gloria és Anthony nem akarták, hogy ez a 20 éves titok napvilágra kerüljön, ezért a hűtőkamrába vittek minket, de nincs olyan hely, ahonnan nem lehet kijutni.

Kijutva onnan Gloria őszintén meglepettnek tűnt, hogy Anthony lehet a bűnös, és ő maga hívott rendőrt – meg elvileg ő volt Harry felesége is a halála előtt. Egy amulett tartozott hozzá, amit elpusztítva Harry tovább léphetett, és megszűnt az egyik negatív energia. Az is kiderült, hogy 20 éve tényleg Nancy mérgezte meg Harry ételét, de röviddel utána a nő is elhunyt – leesett a pincébe vezető lépcsőről. Anthony pedig bele volt esve Gloriába, és féltékeny is volt, hogy Harry van vele.

Végül a hegy tetején elkaptuk Anthonyt, aki végre megkaphatta méltó büntetését. Gloria ártatlan volt, szegény honnan tudhatta volna, hogy mi volt annak idején?
Ráadásul a végén Kate is hinni kezdett a természetfelettiben.

A bónuszban egy Giovanni Salieri hívja a karaktert, miszerint örökölt valamit a néhai nagyapja után: egy régi kúriát, és néhány papírmunkát el kell hozzá intézni. A nagyapa Albert volt, aki a munkája miatt kénytelen volt eltávolodni a családjától, és ez fájt is neki rendesen. És itt tudtuk meg, hogy a karakterünk nagymamáját Almának hívták. Ez az Alma nevű nő még mindig a kúriában volt amúgy, egy másik szellemmel együtt. Albert ugyanis a fényképezőjével foglyul ejtett egy Ricardo nevű tagot, aki egy bandának volt a tagja, és ezek nem éppen legális dolgokból szereztek hasznot. És Giovanni szeretné azt a kamerát megtalálni, hogy kiszabadíthassa a testvérét, és Alma ezt akarja mindenáron megakadályozni, hogy minket is felhasználva elérje a célját.

Szerintem

A címével ellentétben a történet érdekes, és megalapozta a történetet. Mágikus fényképezőgép, örökölve generációkon belül? Tökéletes. Kate haját meg irigyeltem egy kicsit, de ez csak az én véleményem.

Grafika: 08/10 – nekem kicsit sok a kék, de a szellemek világa az hideg.
Teljesítmény: 10/10 – fel se tűnik, ha a rajta hagyom a speciális effekteket
Történet: 10/10 – kezdésnek tökéletes volt, remélem, a folytatás is hasonló lesz


Alább tudsz üzenetet hagyni.