Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2022/06/24
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Big Fish Studios GrandMA Studios HOG Reviews Mystery Case Files

Megjelenés: 2021. november 23.
Fejlesztők: GrandMa Studios, Big Fish Studios
Történet:
Történet szerint a királynő egy hotelhez küldi a detektívet, amit a királyi család egy távoli tagja renovál éppen. Az építés közben felfedeztek egy titkos szobát, azóta furcsa és különös dolgok zajlanak a környéken.

Amanda szemszöge

A helyszínen Verity Wright, a project manager (így szép angolosan) fogad minket, és közli, hogy Terrance Caine eltűnt az épület felsőbb szintjein, mikor eltűnt. Első dolgunk volt tehát feljutni valahogy. Az eseményeket gázszivárgás miatt zárták le, holott ez nem igaz. De jobb így, mintha hemzsegnének az újságírók a környéken.
Hamarosan kiderült, hogy egy szellem van a közelben, aki senkit sem akar látni az épületben, és még több rejtett szobára bukkantam, néhány tervrajz segítségével – régi épületek előnyei, hogy valahol biztos, hogy van ilyesmi.

Az épületen belül egy furcsa helyen találtam magam, ahol úgy tűnt, valaki pszichotikus képességeket akart birtokolni, és feltehetően másoktól ellopva akarta ezt elérni. Az elkövető neve Dr. Corman volt, és egy laborban próbálkozott megszerezni a képességet. Az első áldozata a 24 éves Millicent Keaton volt, erős képességekkel. Ráadásul úgy tűnt, hogy médium volt.
Lépten-nyomon haladva kiderült, hogy Terry is képes médium lenni, ezért Millicent rajta keresztül kommunikált a detektívvel.

Dr. Corman nem feltétlen volt hataloméhes, csak nagy áttörést akart szerezni, ezért létrehozott egy titkos labort is az épületen belül. Ráadásul nem csak Millicent volt az egyetlen áldozata, hanem egy Bobby Reilly nevű szemtelenül fiatal gyerek volt a következő, akinek a szülei ráadásul anyagilag támogatták is Dr. Cormant – lehet azt hitték, hogy a gyerek „tehetsége” jól fog jövedelmezni, de ez sose volt kifizetődő…
Millicent egy fura gáz hatására megjelent, emiatt pedig próbált segíteni nekünk, mert szerinte a detektív nem tudta még mindig, mi folyik itt – én bezzeg azonnal átláttam, de hát ez az 1920-as évek, nem olyan egyszerű a helyzet.

Dr. Corman mindössze 10 ml spirituális folyadékot szeretett volna kinyerni az áldozataiból – hogy azt nem tudom, de a gépeit még Tesla is megirigyelte volna. De az eddigi próbálkozásai nem sok sikert hoztak eddig. Millicenttől tudjuk azt is, hogy Corman bejárta a világot, hogy minden kultúrát tanulmányozva megtalálhassa a kapcsolatot a mi és a szellem világgal. A legtöbb kutatása eredménytelen volt, de sosem adta fel, hitt a projektben. Először anatómiát és kémiát tanult, ahol volt ugyan néhány eredménye, de nem azt találta, amit keresett. Utána jött a fizika, az asztrofizika, az optika és a mágnesesség. Ezek útján elérte a célját.
Addig-addig haladt, amíg végre a kemény munkája meghozta gyümölcsét: létrehozta azt a gépet, amiből csak egy darab van a világon, és rajta hagyja a nyomát a történelemben is – nem igaz, nincs a törikönyvekben.

A detektív segített Millicentnek és Bobbynak elhagyni a világot, így végre békében lehetnek a szellem világban. Utána vissza tudott térni a valóvilágba.

A pincében össze kellett még törni egy kristályt, ami az egész folyamatot megszüntette. Millicent egyébként azzal a képességgel született, hogy látja a holtakat. A képessége segítség volt, mivel közben láthatta a hőn szeretett elhunyt édesapját, de a végén már nem volt rá képes, és emiatt teljesen magába roskadt. Bobby nem tudta, hogy a szülei szörnyű kísérletekhez adták oda őt, de csak a képességei miatt. Na, mit mondtam az előbb?
A szülei meghaltak egyébként, a kisfiú szellemmé vált.

A végén Verity köszönte meg a munkákat, szellem-mentes a hely, így az építkezés folytatódhat tovább. Millicent és Bobby pedig hosszú-hosszú évtizedek után ismét az élők közt járhat, és elég sok mindent kell felfedezniük.

A bónuszban Millicent bőrébe bújunk, aki Corman asszisztenseként dolgozott, és végig kellett vinnünk azon a folyamaton, amikor szegény lány átlép a kísérletek miatt a szellemvilágba.

Szerintem

Az emberek ellen elkövetett kísérletezések még mindig megbocsáthatatlanan bűn számomra, ez most sem változott. Szegény Millicent. Pedig milyen aranyos kis neve van, és a Harry Potterből is ismert névrokonával ellentétben, nincs bennük semmi más közös. Néha tényleg hiányzik Ravenhearst.

Grafika: 07/10 – semmi bajom az art deco stílussal, de itt már sok volt, de nagyon
Teljesítmény: 09/10 – legalább nem Domini, mert sok volt néha a speckó effekt
Történet: 09/10 – szeretem ezt a sorozatot amúgy, de valami normális rész kellene már, mert az emberkísérletek nem normálisak, és egy idő után unalmasak


Alább tudsz üzenetet hagyni.