Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2022/06/03
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Halloween Stories HOG Reviews

Megjelenés: 2021. október 7.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
George, Catherine és Shen tagjai a Myth Debunkers csapatának, ahol szkeptikus személyek bontják le a természetfeletti köré vont mítoszokat. De mivel közeledik a Samhain, a Halloween és a Halottak napja, különleges dolgokat kezdenek tapasztalni.

Amanda szemszöge

Már a címből is lehetett sejteni, hogy itt olyan szörnyek lesznek, akiket szokás szerint elfelejtenek, mikor jönnek a fent is említett „ünnepek”. Szerintem fura, hogy lehet elfelejteni más lényeket, de belegondolva, hogyha az ember Halloweenra gondol, akkor egyből olyan lények jutnak eszébe, mint a vámpírok (it’s obvious for me, khm…), a vérfarkasok, a szellemek, a démonok stb. De mi van a többiekkel?
A sorozatunk mostani tagja pont ezzel akar foglalkozni, legalábbis három fajjal a természetfelettiből.

George-ot a társai Bridgestone-ba küldik, ahol olyan pletyka kering, hogy emberek tűnnek el. A várost egy helyi legendában szereplő személy/lény tartja rettegésben, Dullahan, a halál hírnöke. Érdekesnek hangzik, annyi szent.
A városba érve máris találkoztam egy koponyás alakkal, akinek egy gerinccsontból készült ostora van. Pont azért is mérges, mert senki sem hitt benne, és emiatt lázadt fel. Edward, a helyi félszemű idős bácsi világította fel George-ot, aki látszólag még mindig szkeptikus a természetfelettivel, hogy Dullahan valódi, nem csak kitaláció.
Mert végül is nem születhetnek városi legendák, nem igaz? Még az erdőben találkoztam tündérekkel is – én bennük is hiszek.
George kénytelen volt megidézni Dullahant, csakhogy lefotózhassa bizonyítékként. Viszont Dullahan elárulta, hogy azért felelt a hívásra, mert érezte, hogy George bízott benne. Épp ezért elengedte az eltűnteket. Azóta mindenki hisz Dullahanban.

Az online konferencián Catherine és Shen eltűntek, mindegyiküket más-más elfeledett lények támadtak meg. Sorban haladtam, így Catherine következett.
Catherine testvére, Matheo a Halottak napja közeledtével eltűnik, a nyomok pedig a Szkeptikusok felé vezet, aminek a srác is a tagja. Ők ugyanis még ezt a számunkra furcsa hagyományt is megvétózzák. Az elrablói igazából Mictlancihuatl és Mictlantecuhtli, feltehetően egy letűnt korszak halálistenei – név alapján köze lehet a maja kultúrához, így bocsátsátok meg tudatlanságomat. Ők vitték el Matheo-t és Diegot, mert nem tetszett nekik, hogy ennyire nem hittek bennük. Catherine pedig utánuk ment, és kimentette őket.

Shen a kínai rendőrségen dolgozik, és egy nagyon furcsa kinézetű szörny van a dolgok hátterében. A szörny elvileg az Éhes Szellem Fesztivál (Hungry Ghost Festival) után jelent meg, akkor kezdődtek a gyújtogatások, és teljesen random dolgok kaptak lángra: egy kosár étel, egy bőröndnyi ruha, egy telefon, egy pénzzel teli táska. De miért, azt nem tudom. Meg hogy függ össze a kettő.
Shen hamar rájött, hogy a gyújtogatásnak köze van a természetfelettihez, ugyanis egy Bai Shi nevű nő elvileg egy nagy fehér kígyó alakját képes felvenni. És ez a szörny őt támadta meg. Ahhoz, hogy felvegye az alakot, egy selyemből készült ruhát kell viselnie, amit a szörny tönkretett, és azt kellett megjavítanunk.
A történet szerint a szörnyet Gui-nak hívják, és a fesztiválon nem kapott megfelelő tiszteletadást, emiatt kezdett el mindent felgyújtani. És ez a Gui egy szellem igazából. A Gui szellem nyaka nagyon beszűkült, és emiatt is mérgessé válhatnak, ha nem kapnak megfelelő ételt. Shen pedig segített megjavítani Bai Shinek a ruháját, és megfelelő ételt is adott Gui-nak, így a szellem tovább állt.

A bónuszban egy évet ugrunk vissza az időben, ráadásul Amerikába. Halloween van, és William Ericksont kérik meg George-ék, hogy menjen el a Leleplező Múzeumba, ahol Ralph Sharp igazgató bajba került egy repülő szörny miatt. A szörny a Molyember egyébként.
A csapat szeretné, ha ezt a legendát is lerombolnák.
Ralph nem hív rendőrt, mert előtte szeretnék, ha elkapnák az elkövetőt, aki Molyembernek adja ki magát. William meg pont arra járt. A dolgok egy álarcosbálig vezetnek, ahol sikerül elkapni az elkövetőt, és bevinni a rendőrségre. A rendőrségi kihallgatás után azonban a rab megszökött, és egy erdőbe jutottunk, ahol a rab megmutatta, hogy valójában ő a Molyember.
William később pont emiatt hinni kezdett a természetfelettiben, mivel a saját szemével látta az átalakulást, emiatt ott hagyta a Myth Debunkers csapatát, és Ralph társaságában megnyitották a Különös Lények Múzeumát.

Szerintem

A molyemberes rész egészen friss volt, nemrég néztem róla egy dokumentumfilmet, de a többiekről sem hallottam. Még hasonlót sem. A kínai részről nem tudom megmondani, valódi vagy sem, de nem tudom biztosra, mert az ország kultúráját nem követem. A többi viszont érdekes volt, főleg az eltűnt világi halott istenek.

Grafika: 10/10 – minden olyan klassz volt, kár, hogy nem Halloweenkor láttam
Teljesítmény: 10/10 – új gépen minden szépen ment, mint az álom
Történet: 10/10 – biztos több ilyen elfelejtett lény van, mint amiket itt láttunk, így remélem, nem felejtik el őket legközelebb sem.


Alább tudsz üzenetet hagyni.