Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2022/06/10
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Dark City Friendly Fox Studios HOG Reviews

Megjelenés: 2021. október 21.
Fejlesztők: Friendly Fox Studios
Történet:
Párizsban az Eiffel-torony környékén furcsa szellemek kerülnek elő, jelenlétük befolyásolja a Világexpót, és Dubois miniszterelnök Agathát kéri fel, hogy segítsen pontot tenni az ügy végére.

Amanda szemszöge

Dubois kérésére egy Gerard nevű titkár érkezett Agatha elé, és rögtön a tárgyra is tért: főleg éjszakánként láttak szellemeket, amik egy régi profécia jeleinek is értelmezhetők. A szellemek akkor is kerülnek elő, mikor vihar van az égen. Tehát a dolgoknak köze van az elektromossághoz.

Az Eiffel-torony előtt egy kiállítás lett volna, ha nem jelent meg volna egy bizonyos Nikola Tesla, akit a kiállítás vezetője, Madame Dumond kizárt, mert a találmányait túl veszélyesnek tartotta. A nyomok Tesla laborjába vezetnek, és találkoztunk is vele. Sziklaszilárd alibije van, hogy ő ott sem volt, mikor minden idejét a kísérletezésnek szentelte. Picit mesélt magáról is, hogy gyerekkora óta vonzotta a villámok ereje, ezért is lett belőle tudós. A miniszterelnök hívta meg őt Párizsba, hogy vegyen részt a kiállításon. Épp ezért egész tegnap ki sem tette a lábát a laborjából, mivel elektromos lámpákkal kísérletezett, és ez minden idejét felemésztette. Mikor eldöntöttem, hogy tényleg ártatlan, az elektromos-szellem elrabolta Teslát.

A prófécia szerint egy nap megjön a Villámok ura, aki szellemeket tud idézni. Ezt akarják Teslára húzni. A dolgok itt zavarosak voltak. A régi könyvtár alatt volt egy katakomba (Párizs katakombái amúgy is híresek), így ott folytattuk a nyomozást. Ott meg is találtuk Teslát, valamint azt a személyt, aki Teslának adta ki magát, és bezárta őket a katakombákba. Miután onnan kijutottunk, jó ötletnek tűnt Teslát álruhába rejteni, mert a tettes az ő személyiségét használta fel arra, hogy hírnevet szerezzen magára, így már csak rá kellett jönni, ki az valójában. Mivel a kiállításon más feltalálók is szerepeltek, könnyű volt a listán elkezdeni a szűrést. A hét résztvevőből egy gyanús is volt.
Egy Gerard nevű tudós együtt dolgozott Teslával egy ideig, de összekaptak, ezért külön folytatták kísérleteiket. Tesla biztonságos körülmények között akart dolgozni, a fickó pedig kis híján meghalt az egyik kísérletben, talán pont ez volt az ok.
Ennek a Gerardnak a titkos laborja a régi festékházban volt, és a nyomok Dubois miniszterelnökre mutattak. Az asszisztense volt igazából ez a tudós, és elkönyvelte, hogy ő megszerzi azt a hírnevet, amit Tesla szerzett meg magának, és így álljon rajta bosszút.

Végül sikerült megállítani Gerardot, aki végül elismerte, hogy tényleg Tesla a Villámok ura, így rá maradt a feladat, hogy a szellemeket megállítsa.

A bónuszban a Louvre-ban a kiállított tárgyak keltek életre, de ez persze, nem lehet a valóság. Agatha hamar rájött, hogy az igazgató állt a dolgok hátterében, egy szerkezettel „életre keltett” páncélokat, amik így ráhozták a gyanútlan emberekre a szívbajt.

Szerintem

Élvezetes rész volt, bár egy kicsit rövidnek éreztem, de lehet azért, mert gyorsan haladtam vele. Hasonlót szívesen megismernék más híres történelmi személyekkel.

Grafika: 10/10 – volt egy-két morf, amit nem találtam meg sajnos, de ez az ő bűnük, túl jól rajzolnak
Teljesítmény: 10/10 – még csak le sem fagyott
Történet: 10/10 – jó volt „találkozni” Teslával, még ha csak így rajzolt dolgokban is


Alább tudsz üzenetet hagyni.