Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2022/05/06
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: City Legends Domini Games HOG Reviews

Megjelenés: 2021. július 22.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
Aktuális főhősünk egy sikeres horrorregény író. A kiadó az új könyv legalább egy fejezetét várja, és segítségként küld egy cikket Bíborárnyról, ami addig szolgálta a Spellman családot, amíg el nem árulta őket.

Amanda szemszöge

Nem is rossz néhány alapötletet szedni – gondoltam magamban, és úgy döntöttem, megpróbáltam az összes ilyen könyvet megszerezni, csakhogy láthassam, miből mit tudnék kihozni. Na de, maradjunk inkább a történetnél.
A kiadónál levő ügynökünk, Cole Stokes elküldött cikke után megnéztünk valamiféle videót, ami miatt megjelent Bíborárny, akit a Spellmanok egy videókamerába zártak, mikor az útjukba akart állni. A nyomozást így célszerűen a Spellman-házban kezdtük, ahol Lilith Hamilton úrnőhöz kellett bejutni, Benjamin Brookes pedig a komornyikja volt.
Már elsőre gyanús volt mind a kettő, mint mindig.

Nyomozás során kiderült, hogy Spellmanék arra törekedtek, hogy egy ősi boszorkányt visszahozzanak az életbe. Ehhez áldozatokra volt szükség, és a videón keresztül jelölik meg azokat, akik tökéletesek porhüvelyként. Azonban az egyik ilyen porhüvely megpróbálta megakadályozni a rituálét, ezért a Spellanok bezárták őt a kamerájába. A mágia időközben meggyengült, és ez a szellem meg tudott lépni a kamerából. Ez a lélek sorra ölte meg a megjelölt porhüvelyeket, hogy a Spellmanok célja sose teljesüljön. A köpenye a vér miatt vörössé vállt, innen jött a Crimson Shadow név. És mivel az író is megkapta ezt a jelet, így az ő élete is veszélyben forgott.
Lilith megmérgezte az írót, hogy a rituáléra felkészíthesse, de van egy segítőnk: Deborah, Lilith testvére, aki egyrészt adott ellenszert a mérgezés ellen, másrészt segített elmenekülni a házból. Deborah azért sem tagja már a Rendnek, mert nem értett egyet a sötétebb szándékokkal, ezért távozott. Sőt, nem ártana egy Spellman-házba mennie, mert ott a Bíborárny nem tud ártani neki, különben meg fogja ölni.
Milyen vicces, hogy két ellenfél is van egy játékon belül. Nem vagyok ehhez hozzászokva.

Lilith célja az egyik felmenőjük visszahozása volt, aki alapította is a Rendet. Viszont, a kamera, ami fogva tartja Bíborárnyat, egy aukciós házba vitték, ahol készülnek eladni, de Benjamin előbb ér oda, és elviszi a kamerát. A nyomok egy médiumhoz vezetnek, aki segít nekünk elpusztítani a kamerát és vele együtt Bíborárnyat. A kamera a Spellman-család kriptájában volt, ahol először Lilith-et győztük le, és belőle szedtük ki, hogyan lehet végleg megszabadulni a kamerától, és egyben Bíborárnytól is.
A végén főhősünk megírta a történetet, és még Deborah is odament dedikáltatni a könyvét, és megjegyezte, hogy több városi legendát is megnézhetnénk, vevők lennének rá.

A bónuszban Lilith sms-t ír Deborah-nak, hogy várja nagyanyjuk régi otthonában, ahol a végrendeletében szereplő ajándékot vehetik fel.
Csakhogy azért is gyanúsak a dolgok, mert időközben eltűnt egy Anna Miller nevű fiatal nő is. És mivel itt még Benjamin fiatalnak tűnt, valószínű egy visszaemlékezésbe estünk, és Roxy Spellman éppen meg akarta osztani unokáival a mágia minden csínját-bínját. Ráadásul Deborah valamivel erősebbnek bizonyult, mint Lilith, és ezt mindenki látta. De lánykorában folyton elájult a rituálék alatt, sőt, egy idő után a szüleiket is elvesztették, akik szintén erős mágusok voltak.
Sőt, azt is megtudtuk, hogy egy mindenes fickó, Arthur volt Bíborárny, mikor kamerára vette, hogy Lilith és Cole – a főjátékban az ügynök – mit terveznek. Nem volt mit tenni, Deborah-nak ki kellett mentenie a fiatal lányt. Végül megállítottuk Lilith-et, felgyújtottuk a házat, de a nő eltűnt. A rendőrség másnap mindössze annyit mondott, hogy gyújtogatás történt, mivel nem találtak holttestet.

Szerintem

Nagyon jó kezdőtörténet volt, és remélem, hosszú sorozat lesz belőle. A történet kerek volt, nem akadtak kérdéseim, bár azért remélem, hogy egy idő után más „írott” könyvet is megrajzolnak, ne csak névleges legyen az a lista, amit amúgy szépen kimentettem magamnak :D. Végül is, a Vámpíruniverzum tartogat horror elemeket is, elkerülhetetlen, hogy vámpírok közelében ne legyen.

Grafika: 10/10 – most a sok kék sem zavart
Teljesítmény: 10/10 – szépen futott, és még váltáskor sem fagyott
Történet: 10/10 – kezdőtörténetnek nagyon jó volt, és tuti, hogy nem látjuk Deborah-t újra, azért a tudása sokszor segítség lenne


Alább tudsz üzenetet hagyni.