Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2022/04/08
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: GrandMA Studios HOG Reviews Whispered Secrets

Megjelenés: 2021. május 5.
Fejlesztők: GrandMA Studios
Történet:
Hősünk egy régi barátjának fiának esküvőjére igyekszik Flusstal városába, de a vidám és boldog hangulat helyett azt kellett látnia, hogy mindenki retteg egy boszorkánytól, és senkinek sem ajánlják, hogy a közeli erdőbe menjen.

Amanda szemszöge

I. rész – The Shards

Már ott érdekes volt a rész, hogy hősük kapott egy karkötőt, ami úgymond védelmet adott neki, de ha már egy boszorkány is szerepel a leírásban, akkor jogos minden félelem. A hotelbe váratlanul megérkezik egy róka, de nem a veszett fajtából. Egy levelet hozott, miszerint egy Uwe nevű férfi veszélyben volt, ahogy maga a róka is. Közben a városban szerte volt plakátolva, hogy keresnek egy Agnes Kreuz nevű lányt, akit lopásért keresnek, és mivel az erdőbe menekült, biztos, hogy ő az a boszorkány, aki most rengeteg bajt hozott a városba. Ja, és Flusstalban tiltott a mágia, és annak használata.

A történet egyik fő szála, hogy Uwe Meier részt vett egy keleti háborúban, ahonnan két év után tért vissza. Agnes apja festő volt, aki egyszer a polgármestertől kapott egy kérést, hogy fessen portrét a családjáról. Az akkori gyermek Agnes ajnározta, hogy Uwe édesanyja, Lady Johanna milyen gyönyörű nő volt. Akkor találkoztak először, mikor egyszer ő is odament, és persze, hogy szerelem volt első látásra. A dolgok hamar eljegyzésig meneteltek, de az esküvőre még egy kicsit várni kell, szerencsétlen férfit elvitték a háborúba, ahonnan ugyan visszatért már, de a szerelmesek mégsem tarthatták meg az esküvőt, mikor tervezték.
Agnest egy Ursula nevű nő kereste meg, hogy segít neki Uwe-t elérni, csak egy kis segítség kell neki: egy grimoár, amivel védelmet tud adni Uwe-nek. De ez egy kicsit sántított, mert ez az Ursula nevű nő már egy jó ideje ki volt tiltva Flusstalból. Annak idején rivalizált Lady Johannával is, aki a várost alapítók leszármazottja. Mivel a városban él az a vérvonal utolsó élő leszármazottja, az erdő lelkei megkérték a nyomozót, hogy védje meg ezt a leszármazottat.
A karkötőn keresztül aztán végre megtudtuk, miért különleges a róka: ő Agnes, akit Ursula változtatott át, mivel ő az a boszorkány, akitől félnek a városban. Féltékenység motiválta, és megpróbálta eltávolítani Uwe-t a városból.
Ráadásul Ursula kémeket küldött, így minden lépésről tudott. Ursula egy Ellie nevű lányt használt ki, hogy megszerezze Agnes leveleit, amiket Uwe-nek küldött, ezzel akaratlanul is veszélybe sodorta a leszármazottat.
Uwe édesapja, Wolf annak idején barátságban állt amúgy Ursulával, de egy idő után beleszeretett Johannába. Mondtam én, hogy féltékenység a motiváció!

Nemsokára találkozhattunk Wolffal is, aki igazolta a tényeket. Johanna ősei ezt a várost amolyan szentélynek szánták a mágiának, és talán ez is közrejátszhatott abban, hogy Ursula nem lett boldog. Egyik nap eltűnt, majd nemsokára megjelent Flusstalban, és mindenkire átkokat szórt, senki sem volt tőle biztonságban. Egyenesen Johanna elé menetelt, akivel meg akart küzdeni. Johanna a fiát védte, nem félt Ursulától, mivel rajta volt az a karkötő, ami annak idején az ősei védelmezője is volt. Uwe azonban véletlenül lehúzta ezt a karkötőt róla, mikor menekülni akart Ursula elől. Ez egy végzetes hiba volt, sok sajnálatos dolog történt attól a pillanattól kezdve. Mivel Uwe örökölte anyja mágiáját, ki tudta száműzni Ursulát a városból, méghozzá úgy, hogy akkor nem is tudott az örökségéről. Ez annyira megrémisztette, hogy mindent elzárt, aminek egy kicsi köze is volt a mágiához, és mélyen eltemette magában, ami történt, de sosem bocsátott meg magának.
Akkor tudtuk csak meg, hogy igazából Uwe halott, a menyasszonya, Ellie pedig eltűnt. Wolf teljesen össze volt törve, teljesen jogosan. Azonban, mikor Wolf elment bejelenteni, hogy temetés lesz esküvő helyett, mágiával megjelent Johanna, aki elárulta, hogy Uwe még nem halt meg, csak haldoklik, mert nem fogadja el önmagát.
Megvizsgálva Uwe holttestét azt is felfedeztük, hogy szerencsétlen kénytelen volt egy olyan esküt tenni, amiben nem Agnes neve szerepelt, hanem Ellie-é. Talán emiatt is állhatott meg a szíve. A seregnél töltött idejéből az is kiderült, hogy 22 éves volt, a teste 30%-a megégett egy ütközetben, nehezen járt az egyik lábával, emiatt küldték nyugdíjba.

Később találkoztunk Ellie-vel is, aki hirtelen megnémult, de ő is Ursulát okolta mindenért. Szerencsétlent kihasználta, hogy információhoz jusson. Johanna lelke elérte, hogy a templomba vigyük el Uwe testét, ahol az erők forrása volt megtalálható. Ott mindent helyre lehetett hozni.
És valóban, Uwe úgy tért magához, mint aki eddig tetszhalottat játszott. Ahogy eltöprengett azon, hogy hiba lenne elvennie Ellie-t, minden elsötétült. Arra is megkért, hogy egy bocsánatkérő levelet adjunk át Ellie-nek, mivel neki csakis Agnesre van szüksége, és ne haragudjon rá. Szerencsére, Ellie is tudta, hogy ez nem működhet köztük.

Egy feladatunk volt már csak, megállítani Ursulát. Az időközben javulni kezdett Uwe segített eljutni a templomig, ahol a legtöbb vendég már valamilyen állattá lett változtatva, de ez sem állíthatta meg a párost. Bent már Wolf szinte könyörgött Ursulának, hogy hagyja békén a várost, de a nő nem is figyelt rá. Neki csak az az erő kellett, amit Johanna és Uwe birtokolt. Végül Uwe elfogadta, hogy neki is varázslók vére csörgedezik az ereiben, így meg tudták állítani Ursulát.

De a szerelmeseknek jó lett volna, ha együtt vannak, így Johanna még utolsó erejével segített nekik egymásra találni, és a végén megtarthatták az esküvőt rendesen.

II. rész – The Cracks

A még tinédzser Ursula levelet írt éppen Wolfnak, miszerint az anyja nem engedi el, mert még mindig az elhunyt apját gyászolja. A lány épphogy ki tudott szökni, mikor egy furcsa levelet kapott Wolftól, aki fekete mágiát használó apja miatt aggódott. Az apja ugyanis felhasználta Manfred grimoárját, aki mindent át tudott változtatni, amit csak akart, amivé csak akarta. Manfred egyébként az első alapítója volt Flusstalnak. De egy barlangban, ahova mentek, Ursula átverés áldozata lett. Manfred Lehmann, az első alapító felvette Wolf alakját, csakhogy visszaszerezhesse a grimoárt. Elkezdte elhúzni a lány előtt a mézesmadzagot, hogyha megkapja a könyvet, minden tiltott tudást átadni neki, sőt, megszerezheti Wolf szívét, így nem kell féltékenykednie Johanna miatt. Sőt, a három hónapja elhunyt apját is meg tudná bosszulni. De Ursula inkább elpusztította Manfredet, és megszerezte a grimoárt.

III. rész – The Source

Flusstalban működik egy archívum, aminek dolgozója felkérte a detektívet, hogy segítsen neki, mert a grimoár elkezdett különösen viselkedni, és csak három pecséttel el kellett zárni.

Szerintem

Féltékenység, boszorkányság, titkolt szerelem – minden adott egy tökéletes történethez, még akkor is, ha már nem először láttuk.

Grafika: 10/10
Teljesítmény: 10/10
Történet: 10/10


Alább tudsz üzenetet hagyni.