Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2022/07/15
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games HOG Reviews Ms. Holmes

Megjelenés: 2021. december 22.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Sharlotte egy új megbízást kap Mrs. Mallory McKirk-től: egy kísértet járja az otthonát, és a hölgy nem érzi magát biztonságban.

Amanda szemszöge

Ráadásul még az előző részben megismert Oscar is jelen van, aki frissen csatlakozott a Scotland Yardhoz. De ő most nem lényeg, Mrs. McKirk a szellemével valahogy izgalmasabbnak tűnik.

Mrs. McKirk már lassan egy hónapja szellemet lát minden este otthonában. Eltűntek az ékszerei is. Először a cselédekre gyanakodott, amíg nem látta meg a szellemet. Russell George kapitány vette kézbe az ügyet, aki csak az ellopott ékszerek ügyében hallgatta ki a cselédeket, a szellemről mintha nem akart volna tudomást venni.
Walter, a komornyik fogadott, de már elsőre gyanús volt nekem, mint általában mindenki egy ilyen esetben. Sharlotte megtalálta az asszony elvesztett esküvői gyűrűjét, de a dolgok itt kezdtek rosszabbra fordulni.
Szóba került egy Edgar Dupin és egy Sandra nevű személy is. Az utóbbinak pénzügyi gondjai vannak, ráadásul Walter unokahúga. És Edgar megígérte, hogy megoldja az anyagi gondokat.

Röviddel ezután Mrs. McKirk gyilkosság áldozata lesz, és mivel Sharlotte volt az első, aki rátalált, Russell George egyből azt hitte, ő az elkövető. Oscar – mint Russell segédje – segít abban, hogy Sharlotte ne jusson börtönbe, így a nő kap 24 órát, hogy kézre kerítse Mallory gyilkosát. Rögtön ezután találkoztunk Kathleen Owenssel, aki Mallory szobalánya volt. Mikor kérdést akartunk feltenni neki, hirtelen bezárkózott, és ez gyanúra adott okot. Sharlotte-nak a bizalmába kellett férkőznie. Sharlotte hamar rájött, hogy az udvaron található fészerben világító festék maradványait tanulmányozza – vagyis a szellem jelenléte megdőlt. Szembesítés során Kathleen bevallotta, hogy ez csak az asszony megijesztésére szolgált, nem akart ártani neki, és Mr. Clark az ötlet gazdája – vagyis a komornyik.

Walter szobájában kiderült, hogy Sandra sajnos elhunyt, az elkövető pedig bosszút akar állni az asszonyon a haláláért. Az elkövető Edgar Dupin, ugyanis megpróbálta lelőni Waltert, de Sharlotte még pont időben érkezett.
Edgar a kikötőbe igyekezett, ahol egy csónakházat vett Londonban, és egészen egy hotelig üldöztük, ahol sikerült végül elkapni, és még Russell George is bocsánatot kért tőle, sőt, felajánlotta, hogy legyen a Scotland Yard konzultánsa.

A bónuszban Oscar vacsorára írja Sharlotte-ot a Rules étterembe. Közben azért történik egy gyilkosság is – a hotel tulajdonosát kis híján megölik, de mégis az elkövető fekszik a földön. A nő szerint az apja és a férje rengeteget utaztak, emiatt rengeteg dolgot hoztak haza, és ezeket állította ki a vendégházban. A halott bűnöző volt, és elvileg a Tower Bridge környékén bújt el mindig. Akkoriban egy Jane nevű nő azért tartotta fent a vendégházat, hogy a törvénytelen dolgok felett bíráskodhasson, de egy idő után lebukott, és világosan a tudtára hozták, hogy vagy befejezi ezt a tevékenységet, vagy börtönbe kerül.
Feltehetően nem hagyta abba, és várt rá a börtön. Ráadásul börtönbe is juttattak egy Mark nevű férfit. A hotel tulajdonosa és Jane ugyanaz a személy, így mikor Sharlotte forró nyomon járt, megpróbálta félreállítani, de Sharlotte Holmes előtt senki sem menekülhet el. Így aztán Jane megkapta a méltó börtönbüntetését.

Szerintem

Valamiért ezt a részt jobban élveztem, mint az előzőt, de lehet csak azért, mert már hozzászoktam Sharlotte jelenlétéhez, és hogy tényleg olyan, mintha a valódi Sherlock Holmes szerepében lennék, csak jobb így, hogy lányként lányt alakíthatok. Aki ráadásul okos is. Ha már én nem vagyok, akkor legalább a karakterem legyen.

Grafika: 09/10 – néha az elrejtett bónuszokért sokat kellett néznem, de ezek szerint ők nagyon jól fejlődtek
Teljesítmény: 10/10 – nincs panaszra okom, és még csak nem is fagyott
Történet: 10/10 – remélem, Sharlotte még sok ügyet kap, hogy segíthessek neki megoldani * – *


Alább tudsz üzenetet hagyni.