Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2022/03/18
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Dark Romance Domini Games HOG Reviews

Megjelenés: 2021. március 11.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
Katrin levelet ír Kane-nek, hogy a férfi szülővárosában, Sleepy Hollow-ban nyomozzon a Fejnélküli Lovas után, mert már hárman meghaltak, és ki tudja, mikor fog a Lovas megállni.

Amanda szemszöge

Ezt a történetet, az Álmosvölgy legendáját senkinek sem kell bemutatni, így nagyjából mindenki képben van a történettel, a végkifejlettel, ha a sorozatot látta, ha a filmet, akkor is.
Annyi különbség van, hogy néhány nevet megváltoztattak.
Az első áldozat Rebecca, a fogadó tulajdonosa, a második a kidobó Joe volt, a harmadik Walter, a helyi halász.

Mire odaértünk, már egy kisebb tömeg állt körbe egy újabb elhunytat. A helyi krónikás az elhunyt, akinek nem voltak ellenségei. Ráadásul, a Lovas felbukkanása miatt boszorkányokat gyanúsítottak, mert a legenda szerint egy boszorkány becsalogatott egy harcost, akit megölt, lefejezett, és emiatt a szolgálatába állította. Egy olyan korhadt fa alá temette a testet, amit senki sem talált meg eddig.
itt mindenki gyanús, még Collins seriff is, nemhogy a polgármester, aki Katrin apja. a páros már gyerekkoruk óta nem látták egymást, így a váltott szemszög egész jól fog működni. a polgármester azonban valamit tett Kane teájába, amitől elájult, és a hotel szobáját felgyújtotta. Barrett bíró pedig elsőre hiába tűnt szimpatikusnak, egy levél után már inkább volt gyanús, mintsem normális.

Valaki egyértelműen nem akarja, hogy Kane a Lovas után nyomozzon, és úgy tűnt, hogy Katrin apja az, aki mindent elkövet, hogy megakadályozza. A szembesítésnél megjelent a Lovas, megölte Katrin apját, és mivel minden tiszta vér volt, Barrett egyből Kane-t kezdte gyanúsítani, de nem ő olt az igazi elkövető.
Barrett ugyanis uralta a Lovast, és egészen addig nem fog ártani a párosnak, amíg Barrett nem parancsolja meg. De miért is? Akik meghaltak eddig, azok jogosan haltak meg. Barrett édesanyja ugyanis boszorkány volt, aki az elhunytak miatt halt meg, és emiatt akart a bíró revansot venni. Katrint azért nem fogja bántani, mert vonzódik hozzá. Még el is zárta a lányt, csakhogy ne essen baja.
De persze, ártatlan áldozatokról szó sem lehet többet.

Egy idősebb nő fogad minket, aki elárulta, hogy a legtöbb boszorkány lányt szül, és ritka, ha fiú utód születik, de Barnett anyja szerette volna, ha a fia is varázsló lesz, és a varázserejét jó célokra használja. De ez az őrült gyilkosságra használta. A nőnek ez fájt, hiszen jóban volt az anyjával, és nem hiszi, hogy ennek örül az elhunyt, hogy így bosszulják meg. A nőt egyébként Priscillának hívják.
És valóban, Priscilla egyike azoknak a boszorkányoknak, akik annak idején Álmosvölgyben éltek, de sok éven keresztül üldözték őket. Priscilla azért is fordult volna Barretthez, hogy segítséget kérjen tőle: meg szerette volna mutatni a mágia helyes használatát, így gyógyított volna. De Barrett bosszút akart rajtuk állni, sőt, minden boszorkányt és mágiát szeretett volna megszüntetni.

Katrin arra ért vissza Álmosvölgybe, hogy Barrett szerette volna felakasztani Kane-t, akire rákente a Lovas okozta gyilkosságokat. Kettesben sikerült elmenekülniük a városból, de már kieszelték, hogy megszerzik a Lovas koponyáját, ezzel elvéve az irányítást Barrett-től. A dolgok lassan kicsúsztak hőseink kezei közül, és a végén Priscilla volt kénytelen megmenteni Katrint, mikor a rendőrök rajtuk ütöttek, és Kane valamerre eltűnt.

De persze a végén sikerült a koponyát megszerezniük, Barrett is megkapta, ami járt neki. A végén Kane és Katrin összeházasodtak, majd New Yorkba költöztek.

A bónuszban azonban nem élhetnek boldogan a szerelmesek, egy másik boszorkány állja útjukat: szeretné, ha Kane lenne az új Fejnélküli Lovas, aki védelmezné őket.
A baleset után egy Adrian nevű vadász fogad minket, aki megmentette Katrint. A boszorkány Ragehild volt, akinek elment az esze. Egy Sabbath Hunt nevű eseményen gyűlnek össze a boszorkányok, amit egy főboszorkány tart. Ő veszi el a boszorkányok erőit, hogy új Lovast hozzon létre, aki biztonságban tartja őket. Így, aki boszorkányvadászatra hajtja a fejét, annak itt lenne a legkönnyebb elintéznie őket.
A Lovast kimondottan a felbőszült helyiek miatt hozták létre a boszorkányok, mert néhányan közül ámokfutásba kezdtek, de persze, nem mindenki volt vérszomjas. A Lovas miatt hagyták őket végül békén.

Szerencsére, sikerült Ragehildet megállítani, el is pusztult, Kane és Katrin pedig végre kijelenthették, hogy véget ért a rémálom Álmosvölgy városában.

Szerintem

Nem volt az eredeti történet, de mégis élvezetes volt, bár a bónuszban levő boszorkányos szálat kicsit erőltetettnek éreztem, de összességben mégis hihető volt. Talán később fel is lehetne ezt az alapötletet használni, ha végre odaérek :D. Mert elég jó alapanyag ez a történet, de maradjon meg inkább Álmosvölgy úgy, ahogy eddig ismertük. Ez is egy jó feldolgozása az eredeti történetnek, de a Tim Burton rendezésében készült filmet a könyv tudja csak felülmúlni.

Grafika: 10/10 – Katrin olyan szépen volt rajzolva, pedig nem egy Christina Riccit vártam
Teljesítmény: 09/10 – volt, hogy egyszer leállt, és kidobott, de utána minden rendben volt
Történet: 09/10 – érdekes feldolgozása volt, de nem volt rossz, így ajánlom legalább egy próbára


Alább tudsz üzenetet hagyni.