Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2022/02/18
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Domini Games HOG Reviews Twin Mind

Megjelenés: 2021. január 9.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
Adaline Salfield a színpadon hunyt el – a szerepe szerint is meghalt volna, de valaki elintézte, hogy tényleg ott haljon meg, ne csak megjátszva legyen. Az ügyet Eleanor és Randall Jones kapták, akik ikertestvérek, és direkt a speciális, természetfeletti ügyekre specializálódtak.

Amanda szemszöge

Miért is különleges ez a testvérpár? Eleanor ugyanis képes olyan természetfeletti dolgokat látni, amiket mások nem. Adaline halálát elviekben szívroham okozta, de túl fiatal volt hozzá, és nem is szerepelt a rendőrségi adatbázisban. Mintha nem is létezett volna soha.

Az egyik tanúvallomás szerint a darabban valóban szerepelt egy gyilkosság, de egy kellékkéssel. Adaline a szerep szerint nem is kellett volna, hogy sikítson. Ő volt a jelmeztervező, Lawrence Greyfield. A sminkes Lora Philips az előadás előtt hallotta Adaline-t és Andreast, a másik színészt vitatkozni. A gondnok Hermann Cloverfield látta, hogy Andreas valamit csinált a kellékkéssel, mintha kicserélte volna egy eredetire.
Randall utána hívta csak fel Eleanort, hogy megkapta Edward Schopenhauer nyomozótól az ügyet. Randall egyébként jó logikával rendelkezik, és emellett gyorsan von le következményeket, és ha ezt párosítják a tesója képességeivel, legyőzhetetlenek.
Eleanor egyébként onnan kapta a természetfeletti képességeit, hogy egy autóbalesetben pár percig klinikailag halott volt. De mégis túlélte. Ezt a kapott képességet pedig jó célra kezdte használni.

Mint a Dark Romance szériánál, itt is váltott szemszöggel tudnak az ikrek egymást segítve előre haladni a történetben.

Eleanor odament a színházba, ahol megtalálta Adaline dolgait, többek között a naplóját. Abban arról írt, hogy már 10 éve itt lép fel a színházban, és az emberek felfedezték, hogy nem öregszik. Emiatt szeretett volna új életet kezdeni egy másik városban, ahol senki sem ismeri. Mivel halhatatlan, megvannak a hátrányai, de ezt az életet senki kedvéért nem akarta eldobni magától.
Andreas nem hitte el, hogy a nő több mint 100 éves már, ahogy azt sem, hogy anno jelen volt a St. Mary nevű hajón. Féltékeny volt, mert arra gyanakodott, hogy valakivel megcsalja őt, de erről szó sem volt. A féltékenység pedig már indítéknak felel meg.
Eleanor megidézte Adaline szellemét, aki elmondta, hogy valójában Catherine Lisbeth a neve, nem tudja, hogy halt meg, de úgy érzi, megölték. A színpadon hirtelen nem érezte jól magát, mikor Andreasszal szerepelt a színpadon, majd a szíve megállt. 1912-ben túlélte a St. Mary süllyedését. Nagyon sok időt töltött a hideg vízben, klinikailag halott volt, de túlélte. Aztán valamiért nem öregedett tovább. Évekkel később jött a városba, ahol találkozott Andreasszal, szerelmesek lettek egymásba, de Adaline a múltja miatt nem akart komoly kapcsolatba bonyolódni. Mikor rászánta magát, hogy elmondja az igazat, a férfi nem hitt neki.

Váltottunk Randallra, aki szerette volna kikérdezni Andreas Luskettit. Mindenáron szerette volna távol tartani a nyomozót, még ügyvéddel is fenyegetett, ami több mint gyanús volt. Még adott is egy nevet, Ingrid nevét, aki Adaline beugrója volt, és a riválisa a főszerepért.
Ingrid jelenleg kórházban van, mivel súlyos allergiás reakciótól szenvedett, de sajnos Randall találkozott egy őrült tudóssal, akin kísérletezni szeretett volna.

A kórházban már mindenki sejtette, hogy az orvos valamit titkol, hiszen mikor gyógyszerek kezdtek eltűnni, több beteg pedig váratlanul elhunyt, akkor több ápoló és nővér inkább felmondott. Az orvos – Stanley Brown – elkezdett egy formulával kísérletezni, amit egy gyanús alaktól vásárolt, és hasznosnak vélte, ha itt használja fel a kórházban. Szerintem nem, de mindegy.

Eleanor kapott egy üzenetet a testvérétől, miszerint bajban van, de el kellett jutnia a kórházig, de ez nem volt egyszerű, mert az útelágazásnál kellett néhány feladatot csinálni, mielőtt a testvérek újra találkoztak volna. Végül testvéri erőkkel le tudták fegyverezni az orvost, aki elmondta, hogy valóban kísérletezett a pácienseken, miután a létesítményt bezárták, hiszen ő volt az igazgatója. Ingrid őre is ő volt, de valaki felbérelte, hogy ölje meg a nőt, és később azt a parancsot is megkapta, hogy a testvérektől is szabaduljon meg. De egyértelműen érezték, hogy a doki valamit titkolt.
A kórház után Ingrid házához mentek, ahol Eleanor belefutott Kelly Parkerbe, aki a Paranormal Today újságírója, és szerette volna Ingrid gépét feltörni. Sőt, azt is elmondta, hogy tudomása van arról, hogy Ingrid féltékeny volt Adaline tehetségére, és emiatt lépéseket követett el ellene.
És végül kiderült, hogy Andreas és Ingrid összeesküdtek Adaline ellen, el akarták tőle venni az örök fiatalságát – mintha az olyan könnyen menne… – és fel akarták használni Brown doktor találmányát ellene. De ez csak megölte szerencsétlen nőt.

A végjátékban el kellett kapni a gyilkosokat. Először Ingridet sikerült, aki a doki találmánya miatt került kórházba, az váltott ki nála allergiás reakciót. Még szerencse, hogy élve megúszta, miután az autója kisodródott az erdőben. Andreas ki akarta hagyni Ingridet a buliból, mert csak magának akarta Adaline hozományát, és eltűnhetett volna az országból csendben, de megjöttek a testvérek, és a végén egy metrókabinban sikerült is utolérni. Ügy lezárva.

A bónuszban Eleanor kap egy megbízást egyedül, mivel Randall másik ügyön dolgozik. Carlos kereste meg, aki a csapatával egy Halász nevű sorozatgyilkos után nyomoznak, de nem tudnak már tovább haladni. Az egyik áldozata, Agatha Anderson megpróbált vele kapcsolatba lépni, de először nem volt sok ereje. Rajta kívül még 10 másik lány tűnt el, akinek később a holttestét a folyó partján találták meg. Közös bennük, hogy mind hosszú, barna hajú lányok voltak.
A nyomok egy Charles nevű fickóra mutatnak, akit jó pár helyszínen keresztül végigüldöztünk, mire egyáltalán megtaláltuk a rejtekhelyét, ráadásul egy lány is volt vele. Az elkövető azért választott mindig külsőre hasonlító nőket, mert emlékeztették őt az édesanyjára, aki gyerekkorában tűnt el. Az apja tudta, hogy meghalt, a kisfiú úgy hitte, az anyja magára hagyta őt.
Ez a gyerek aztán felnőtt, és így vált sorozatgyilkossá – a családanyákat teljesen elszeparálta a családjától, de sosem vette el őket feleségül. A tópart túloldalán megtaláltuk aztán Agathát, aki még szerencsére életben volt. Ekkor derült ki, hogy Charles igazából Carlos, és Eleanort csak azért nem kezdett ki vele, mert nem az esete – viszont mivel sokat tudott, meg kellett volna halnia, de ez nem történt meg.
De persze, csakhamar kattant a bilincs Carlos csuklóján, így mindenki békében nyugodhat végre

Szerintem

A nyomozós történetek nagyon jók tudnak lenni, ha van bennük paranormális, akkor még jobbak is, mint várhattuk volna őket. Ez a kettős megoldás pedig kimondottan hasznos is lehet. Ilyen az, ha a csapatmunka jól sikerül. Ennél többet nem is tudok mondani ennél, mindenkinek ajánlom ezt a részt, és várom a folytatást.

Grafika: 10/10 – azért a kórházban volt bennem némi félsz
Teljesítmény: 10/10 – még a speckó effektek sem zavartak be.
Történet: 10/10 – sorozatindítónak tökéletes volt, és a történetek sem hagytak hátra kérdéseket.


Alább tudsz üzenetet hagyni.