Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2022/02/09
Írta: Amy | Hozzászólások: 13 | Kategóriák: Books Haul

Hy darlings! ♥ \m/

Nagyon régen nem volt már haul-poszt, de az elmúlt időszakban nem volt erre lehetőségem. Most, hogy végre van, apránként szereztem be ezt-azt. Igaz, hogy megígértem, hogy előbb rendes bútort szerzek, hogy legyen hova kitenni a könyveket, de ez már az én problémám :D. Majd idén arra is sor fog kerülni 😉

Már ismertek, ha nem rajtam vagy a gyomromban van, amire pénzt adtam ki, akkor az a könyvespolcomon van. Ezeket nem most egy hónap alatt vettem, hanem az elmúlt hónapokban, mert például a vámpíros újság még októberben került hozzám.

Mai napig azt mondom, hogy ez a film/könyv az egyik legjobb, ami a Drakula-témakörben létrejöhetett, és minden létező formátumban szeretnék magaménak tudni belőle egy példányt (igen, egyszer csak lesz majd Funko Pop! figura is). Ez a könyv a film szövegkönyvét veszi alapul. Amint a Sorozatmánia lehozza ezt a borítót óriásposzteren, instant bekeretezem. Mert ez úgy gyönyörű, ahogy van. Gary Oldman egyik legjobb alakítása.

Én, mint önjelölt vámpírológus, elvetemült Drakulista, egy új vámpíruniverzum megalkotója, mindent _is_ gyűjtök, aminek egy kicsit is köze van a vámpírokhoz. Ez a kiadvány már majdnem az, amit én is szerettem volna egyszer összedolgozni, mindenféle forrásból összegyúrva egy saját dokumentumot, amiben helyet kap a történelem, a folklór, az irodalom. El is kezdtem egyébként még 2018 végén, de ott hagytam abba, hogy Drakula leghíresebb éjszaka végrehajtott támadását írtam le Târgovişte-ben. Mert úgy kb. nincs lelki erőm megírni, hogy esett el a vajda.

Nem én lennék, ha nem lenne a soron következő Fekete Tőr Testvériség-kötet a birtokomban. Murhder már az első megjelenésekor belopta magát a szívembe, így mikor kézbe vettem a könyvét, kíváncsi is voltam, mi lesz a sorsa, ki lesz a párja, és ezzel egyidőben, hogy alakul a kedvenc vámpírjaim sorsa. Majd kivesézem a következő FTT-könyvmustrámban.

Ez a gazdagon illusztrált könyv mutatja be azt az eseményt, amit már láthattunk a sorozatban, a játékban is megcsinálhattuk még egyszer az intró után: Geralt és Adda hercegnő ikonikus éjszakáját, mikor a kedvenc hősömnek túl kellett élnie anélkül, hogy a nőnek ártott volna (az Aard egy hasznos találmány volt részemről). Elég sok pontot használtam fel a Libri kártyámról, ezért is szinte potompénzért gyűjtöttem be.

Úgy vagyok most a Witcher-világával, mint annak idején a Harry Potterrel: olvasni akarom, mert azt az élményt semmi sem adhatja vissza, mikor TE állítod össze a stábot a fejedben, te vagy a rendező, az író, a világosító, a castingoló. Mintha te forgatnál le egy filmet. És megígértem, hogy elkezdem olvasni magát a sorozatot, mire lesz gépem, amin elfut a Witcher 3, és kijön Az utolsó kívánság nem filmes borítóval (bár az még nincs meg).

Ha nem Geralt, akkor Vlad Ţepeş. Igen, ez itt Az éjszaka hercege 3. része, amit még mindig nem olvastam el… de csak azért, mert Chaptersben már végigvittem angolul X”D. Ugyancsak a negyedik részt is. De hiányzik ez a Vlad, úgyhogy valamikor nekiugrok már végre.

Röviden annyit csak erről a két könyvről, hogy szeretem a történelmet, és ideje kicsit bővíteni a látókörömet, ezért nyúltam ezekhez, mert ahol szolgálatot teljesítek, van egy könyvesállvány, ahol potompénzért lehet hozzájutni könyvekhez, bár a választék nem nagy. A Romanov-házról szóló könyv amúgy sem lesz egy rossz dolog, mert egyrészt érdekes, másrészt pedig Dimitri Throennek köze van hozzájuk. A nagyobbik kötet egy sorozat negyedik része (tiszta Darren Shan-feeling, annak idején annak a könyvsorozatnak is a negyedik részét vettem meg először), úgyhogy most szegény megint egy darabig a polcon fog állni, mire eljutok oda, hogy elolvassam. De ahogy utánanéztem, annyira nem függ össze, és ez nekem pont ideális bónusz infókért, mikor Areh és Geta éppen kalandoznak a római időkben.

Véletlen hagytam csak ezt a végére, de igen, vettem két felsőt is, egy új tusfürdőt és végre az arckrémemet, ami már nagyon régóta elkélt, mert az legalább bevált. De mivel nem vagyok teszter, ezért nem mondok róla többet.
A könyvekről azonban igen. Anya mondta, menjünk könyvesboltba. Mondom az rossz ötlet. De jó volt bemenni, és kijönni ezzel a színezővel, amibe biiiiztos, hogy nem nyúlok bele ceruzával se, mert hát könyv. Majd kifénymásolom, ha színezhetnékem van XD. De amúgy igényes rajzok vannak benne, és lehet, hogy a végén még tényleg az lesz, hogy egyszer csak tetoválásként az egyik visszaköszön a testemen. Utolsó darab volt egyébként a boltban, ezért is van nálam.


Hagyj kommentet!
február 10 2022

Nagyon jó kis szerzemények. Nekem is illő lenne már csatlakozni könyvmoly bloggertársaimhoz és bevásárolni :’D Legalább egyet. Gyerünk Ninaa lépj ki a komfortzónádból! 😀

február 16 2022

Ha lista kell, szólj, tudok egy párat ajánlani. (Fekete Tőr Testvériség az élen, khm.)

február 10 2022

Uuuuu nagyon jó cuccokat szereztél be 😊 Jó olvasást a könyvekhez.

február 16 2022

Köszönöm, bár még nem végeztem :’DD. Most is várok még ötöt.

február 10 2022

Uhh nagyon jó könyvek 😍
Nekem is ideje lenne már beszerezni pár újdonságot 😊😊

február 13 2022

Micsoda szerzemények, Amy lassan ideje vámpírrá várnod 😅 Egyébként én is meg akarok venni egy Romanov dinasztia könyvet, főleg ami Miklósról és családjáról szól, mi történt velük azon a szörnyű éjszakán, amikor megölték őket.
Nagyon jó dolgokat szereztél be ❤

február 13 2022

Dolgozok rajta, hogy az legyek, de majd nemsokára 😉

Nem tudom hirtelen, melyik az a könyv, amit említesz, de mikor ezt megláttam, főleg ennyiért, egyszerűen nem bírtam ott hagyni ^^”.

február 16 2022

Wow, szuper cuccokat szereztél be! ☺️

február 16 2022

Nagyon szuper könyveket vásároltál. Nekem a pólón lévő motívumok is tettszenek.

február 16 2022

Köszönöm szépen! ^^

február 16 2022

Nagyon jó szerzemények ^^ Nekem, mint könyvmolynak tudom miről beszélsz. 😀 Én már SAJNOS netet is kerülöm, vagyis a lírát pontosabban, mert abból rengeteg minden könyvet beraknék a kosárba és egész nap el lennék vele. 😀 Na, meg ha az ember könyvesboltba jut… Üres kézzel BIZTOS HOGY NEM JÖSSZ KI! XD Egyszer voltam úgy, hogy vagy 6db könyvel távoztam. x) Szóval nekünk NEM szabad bejutni oda. 😀

február 16 2022

Igen, ez pontosan ilyen. Pont most szombaton tervezünk Esztivel elmenni az Ázsiába, ahol van egy olyan könyvesbolt, ahol _minden_ könyv akciós XD. Már most félek XD.

február 19 2022

Könyvek terén nem egyezik az ízlésünk. Ezek közül egyedül A Romanov cárnét emelném le a könyvespolcról. 😉

Alább tudsz üzenetet hagyni.