Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/10/09
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Halloween Stories HOG Reviews

Megjelenés: 2021. április 18.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Roy és Ted közösen túléltek egy buszbalesetet, ámde a dolgok hamar odáig fajultak, hogy nem úszhatják meg a találkozást a Zord Kaszással.

Amanda szemszöge

Egyszer már láttam magát ezt a játékot, de annyira kikopott a tudatomból, hogy újra kellett játszanom. Már az első pár perc után azonban tudtam, hogy kicsit Végső állomás érzést keltett, csak a kötelező horror faktor nélkül. De ijesztgetésből egyáltalán nem volt hiány.

Az biztos, hogy a dolgok ott kezdtek rosszra fordulni, mikor a kiránduláson Roy felvett egy követ, de ezzel nem volt egyedül. Emiatt jött vissza a Kaszás érte, és zárta be egy lámpásba, ahonnan értelemszerűen ki kellett jutni. A fiúkon kívül volt egy lány is, Grace, aki a paranormális világot tanulmányozza, és neki ez csak egy lehetőség (én nem így fognám fel, de ez egyéni vélemény). Mindenesetre, a Kaszás egyhamar nem adta fel a lehetőséget, hogy a foglyait elengedje, sőt, az értelmes éppen az érzelmeket tanulmányozta.

A játékmenet ott folytatódott tovább, hogy a három fogoly lelke elkülönült a testétől, így vissza kellett őket oda juttatni. De viszont, egy negyedik tag is rajta volt a Kaszás listáján, egy halloweeni parti házigazdája, Dylan, aki mintha alkut kötött volna a Kaszással. De szerencsére, Roy visszajutott, így rajta/rajtunk állt, hogy mikor kerülnek vissza a többiek is az élők közé.

A nyomozásunk egy középiskola könyvtárában folytatódott, amit én ugyan nem értettek, miért vannak a természetfelettiről olyan könyvek, amikből ennyi tudás származik. A lényeg az, hogy megtudták, hogy lehet a Kaszást legyőzni, de ehhez először meg kellett találni Dylant. Dylan nem önző céllal akarta a három áldozatot feláldozni: a felesége is elhunyt a balesetben, és az alku szerint, ha megkapja ezeket a lelkeket, visszakapja a nőt.
Megint a szerelem, de megint a rossz útról.

A vége az lett volna, hogy Roy feláldozza saját magát, de a Kaszás ebbe nem ment bele. Egy kártyajátékon belül kellett legyőzni, úgyhogy nem volt semmilyen epikus bossfight.

A bónuszban a főhős – feltehetően Dylan – találkozik egy Gertrude nevű nővel, aki a lelkek őrzője a lámpásban. Három próbán kell túlmennie, hogy szabadságot nyerjen. Az első próbán Dylannek meg kellett értenie, hogy az emberek miért nem jutnak át a tűzön és a falakon.
Nem értettem ugyan az összefüggést, de egy Gertrude-ra hasonlító lányt kellett megmenteni a tűztől (vagy a szén-dioxid mérgezéstől, kinek hogy tetszik).
A második próbán egy életre keltett szobornak kellett segíteni, aki szeretett volna csak normális lenni. A szobor megsérült a sok bántalmazás miatt, és amikor Dylan összerakta, szerette volna látni, mennyire szép is, ezért szereztünk neki tükröt. Ezért hálaképpen teljesítette a második próbát.
A harmadik próbán egy zenész szerette volna az álmát valóra váltani, de valami balul sült el, és most „Dylan volt az oka”. Ezt kellett helyrehoznunk, sőt, a végén Dylannek valami olyat kellett feláldoznia, ami a lehető legkellemesebb volt a számára. Ezek után természetesen kiállta mindhárom próbát, és Gertrude segített neki ismét emberré válnia.
De a végén derült ki, hogy nem is Dylan volt az, hanem az aktuális Kaszás.

Szerintem

Tanulni nem lehet belőle, de szórakozni viszont annál jobb volt. Kár, hogy nem Halloweenkor szereztem be, de nekem meg igazából mindegy, nekem sokszor van Halloween :D. De nem hozott sajnos akkora katartikus élményt, mint néhány más játék, pedig esküszöm, hogy igyekeztem.

Grafika: 10/10 – tökéletes, ijesztő, minden, ami kell
Teljesítmény: 10/10 – nem tapasztaltam hibát
Történet: 09/10 – csak azért, mert nem szilveszter után kellett volna ezt játszani, hanem októberben, de ez már egy másik történet.


Alább tudsz üzenetet hagyni.