Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/09/25
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Grim Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2020. szeptember 24.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Maureen Black – vagyis Dorian testvére, tehát Anna sógornője – egy kényes ügy miatt keresi fel a lányával sétáló nőt. Az események szerint 2021 őszén meg fog halni, miután elkészült az obszervatórium.

Amanda szemszöge

Richard elment szabadságra – ez az első, amit azonnal felfedeztem. Az öreg szarkasztikus humora nélkül nem ugyanaz a sorozat, elnézést. De ez van, néha neki is jár a pihenő.

Alice küldte a jövőbe Annát, ahol valóban látni, hogy valaki lelöki a tetőről a nőt. A rajzolás alapján férfi lehetett, így egy kicsit rövidebb lehet a gyanúsítottak köre. Az is fontos szempont, hogy Maureen partnere, Emmett Egerton betegséggel küzd, ráadásul a feleségét is elvesztette. Született annak idején egy közös gyerekük, Chantal, aki az utóbbi időben elég rossz viszonyt ápolt Maureennal, mert azt feltételezte, hogy több van köztük, mint munkakapcsolat. Ez pedig sokszor elég nyomós érv a rosszindulatú cselekvésekre. Plusz, elvileg Emmett sem a valódi apja Chantalnak, hanem egy bizonyos Randy Tubbs.
Tudjátok, minél kacifántosabb egy cselekményszál, annál inkább nehezebb kibogozni.

Emmett a betegsége ellenére jót akart tenni a városért, így mikor Maureennel kezdtek dolgozni, amolyan menekülési terv volt a számára. Emmett ráadásul felfogadta Mike Nash-t (aki mellesleg Anna unokaöccse), hogy majd vigyázzon Maureenre. Sőt, ahogy Mike is elküldte Annát az időben vissza, sajnos Emmett addigra elhunyt, így mindene Maureenre maradt. A Nash-ikrek (Mike és John Nash, a 14. részből) itt még ráadásul kicsik voltak, és Mike már felfedezte, hogy van egy különleges képessége.
Anna a régi Egerton házba ment, hogy valami családi titkot fedezzen fel, de a bejárónő, Mrs. Peabody nem volt kedves asszony. Egy kis csellel bejutottunk, nyomoztunk is az irodában, de persze, valamit tett a teába, így odalyukadtunk ki, ahova a felnőtt Mike Nash is. Másodjára sikerült kiszedni a bejárónőtől, hogy Chantal valószínűleg a dolgok irányítója, mert mindent elkövetett, hogy megkaphassa mostohaapja örökségét. Ezért még a bejárónőt is korruptálta. Még azt is be akarta úgy állítani, mintha Mrs. Peabody mérgezte volna meg Emmett teáját, holott az igazából a mostohalánya volt. Be kellett jutni Chantal szobájába.

Chantal valóban eltervezte, hogy bosszút áll emiatt, és a jegyzeteiből – amit nem értek, miért jegyez le bárki is, milyen rossz dolgokat tervez elkövetni embertársai ellen, na mindegy is – az derült ki, hogy elviekben Emmett is megölt valakit. Ráadásul Chantal tervezi/tervezte lelökni Maureent a tetőről, és mivel a mostohaapja már nem élt, így elviekben nem volt senki, hogy ezt megakadályozza.
Elviekben.

Időközben megjött a keserű Chantal, és akármit is csinálhatunk, ő akkor is elintézi, hogy ne Maureen kapja a jogosan nekihagyott örökséget, ráadásul Annát is fel akarja tartóztatni, hogy ne menjen utána. Mert igen, ok nélkül mentünk a házába, simán betörés, de mikor egy gyilkossági kísérletet kellene megállítani, akkor ez nem számít annyira nagy dolognak. Igen, bűncselekmény, de az utóbbi súlyosabb.
De szerencsére, Anna meg tudta győzni a kiérkező rendőrséget, hogy mi az igazi szituáció, így kaptunk erősítést.

Mike még egyszer segített a múltba menni, ugyanis meg kellett akadályozni Chantal apjának a halálát. Szegény fickó csúnyán leesett a tetőről, mikor egy vihar miatt kárfelmérést végzett, és a földön az eltakarítatlan törmelékre zuhant. Aucs. Ráadásul Emmett ártatlanságára is lett bizonyíték, mert ő és Randy – Chantal apja – barátok voltak már egészen gyerekkoruk óta.
Mivel sikerült megmenteni Randyt, Chantal sem vált egy szörnyeteggé, így a szülei élve maradtak. Emmett és Maureen pedig nemsokára össze fognak házasodni, és az ábrázolás szerint Maureen babát is várt.

A bónuszban Emmett és Maureen beköltöznének a házukba, de egy régi családi átok szerint a Black és az Egerton család nem egyesülhet soha. Ó, tiszta Rómeó és Júlia érzés!
Sandro Black egyike a család őseinek, így valahogy az ő múltjában kellett turkálni egy kicsit.
Annak idején Charles Egerton herceg csontjait Sandro Black ellopta. Hogy miért? A herceg erőt birtokolt, és a hatalommániások kedvenc elfoglaltsága minden fantasy sztoriban megfosztani az erő birtoklóját az életétől, ezzel megszerezve teste maradványait.

Egy bölcs Eldert kellett keresnem, aki tudott segíteni ezt a családi viszályt helyrehozni. Az Egerton család természetesen mérges volt Sandro bűne miatt, viszont a Black család nem értette meg, miért kellene az életükkel fizetniük, ha valamit el sem követtek. Ezzel nem vitatkozom, de nem lett volna elég csak Sandrot felelősségre vonni, nem minden létező Black-leszármazottat? (nem, ebbe most nem vonom bele magam – a szerző).
Viszont ahogy egy könyvben olvastam, az erőt birtokló csontok elrablása elkárhoztatja az elkövetőt, aki halála után nem nyugodhat egy percet sem, és jobb lenne, ha csontok a végső nyughelyre kerülnének.

A Bölcs segített nekem megtalálni a torony szívét, mert a torony alatt találtak egy furcsa pincét, ami tele volt csontokkal (Sandro Black rejtekhelye volt amúgy). Az építkezést végző cég elzárta a pincét, hogy még egyszer ne haljon meg ott senki, mert bárkit is küldtek oda vizsgálódni, soha többet nem látták. Sandro ugyanis halhatatlan is akart lenni, meg hihetetlenül erős, és szerinte a herceg csontjainak ellopása segített volna ebben. A feladat egyszerű volt, Charles Egerton herceg maradványait visszajuttatni. Sajnos vagy nem sajnos, találkozhattam Sandro Black élőholt maradványaival is, aki ráadásul felismerte Maureent, mert a Felélesztettként hivatkozott rá. Mert ugye, Maureen hivatalosan nem is lett volna szabad, hogy éljen.
Persze, nem akarta odaadni a csontokat, így meg kellett vele küzdeni, és legyőzve végre minden lenyugodott, és a herceg is áldását adta a két családra.

Szerintem

Tudom, hogy bonyolult a családfa, néha én magam is elgondolkozom, mert már játékok óta az unokatestvér segít az unokatestvérein, így valóban elég sokan vannak. Van már külön Gray-ág, van már Black-ág, van Nash-ág, most már bejött az Egerton-ág is, sőt, a McGray-ágat már nem is említem. De igazából így elég sokáig lehet a családot követni, mert nem hiszem, hogy egyhamar véget érne a sorozat.
Richard pedig ne legyen sokáig vakáción, léci.

Grafika: 10/10 – nem volt okom panaszkodni egyáltalán
Teljesítmény: 10/10 – így új gépen úgy ment, mint az álom
Történet: 10/10 – bonyolult, hihető, de egyszer megnéznék már egy nem happy endinget is, mert ez így kezd már unalmasnak hatni


Alább tudsz üzenetet hagyni.