Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2022/01/07
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Dark City Friendly Fox Studios HOG Reviews

Megjelenés: 2020. október 29.
Fejlesztők: Friendly Fox Studios
Történet:
Szeretett fővárosunk utcáit egy vagy több vámpír tartja rettegésben, és mivel valaki hallott az előző négy esetről, a segítségünket kéri az ügy megoldásában.

Amanda szemszöge

Én még ilyen jól nem szórakoztam vámpírról szóló játékkal, mint ami ez volt, bár sajnos sejtettem, hogy nincs itt sok természetfeletti dolog. Helyzet szerint valaki folyamatosan támadja Budapest lakosait 1895-ben, és egy Laszlo Helsing nevű rendőr vette személyesen kezébe az ügyet. Nem bírtam ki, hogy ne röhögjek fel hangosan ezen.

Egyébként teljesen a hagyományos folklórt vették alapul a készítők, de én már ezen próbálok szemet hunyni. Segítőnk Agatha volt, mint helyi lakos, de előbb néztem volna vámpírnak, mint embernek, de ez már az én szájízem. Laszlo – akit végig Lacikának hívtam, így most itt is ragaszkodnék ehhez – nem engedte a nőnek, hogy nyomozzon, mert mi az, hogy egy nő ért hozzá. Így saját magára maradt, főleg miután a testvérét megtámadta egy vámpír.

Egyébként Budapestről szépen látszódott az épülő Parlament, a Lánchíd (csak az előtte levő tér nem), és kicsit kaptunk a Vajdahunyadvárból is, ami ugye a Városligetben van, de a készítők próbálták nem teljesen a valódi nevezetességeinket felvonultatni.
Még a Lánchídnál találkoztunk egy Dr. F nevű nővel, aki kezeli a támadások áldozatait. Valahogy nem volt nekem már elsőre sem szimpatikus a nő, és nem is volt alaptalan a gyanúm.

Következő nagy dolog, amin felnevettem: 1895 szeptemberében lesz egy szép telihold, és akkor Dracula személyesen visszatér, sőt, Vlad élt is Budapesten. Mikor és hol, azt nem tudom, azt nem mondta el, de ez nagyon vicces volt. Át kellett kelnünk a Dunán, de közben vízbe estünk, és a túloldalon találkoztunk Casimirral és Ericával, akik elsők akartak lenni a halhatatlanságra várók listáján. Szegények az utcán éltek, persze, hogy emiatt bármi más jobb lett volna.

Volt egy vicces történet is, miszerint az Order of the Dragon (Sárkány rendje) ejtette foglyul Draculát a legbiztosabban őrzött tornyába. A király próbált megoldást találni, hogy megölje a vámpírt, de semmi sem fogott rajta. Halála előtt Dracula felnézett az éjszakai égboltra, és megesküdött, hogy visszatér, mikor a Holdat vér borítja.
* saját Vladja felé fordul, hogy WTF, de a vajda csak csendben sunyul *
Ezek a vámpírok…

Lacika irodájában kiderült, hogy az az Abraham Van Helsing a felmenője, akit mindenki a vámpírok legelkötelezetebb vadászaként is ismernek – Sir Anthony Hopkins egyik legjobb alakítása amúgy!, és ő is eldöntötte, hogy minden vámpírt megfog ölni.
Azért abba én hadd szóljak már bele, kérlek szépen!

Utána találkoztunk egy Bianca nevű hölggyel, aki segít Lacikának valahogy, de megriad egy vámpírnak rajzolt macskától. Nehéz is volt egy kicsit megnyugtatni a hölgyet. Bianca vámpírok ellen amuletteket árul, de a mai szállítmánya késik. Épp ezért Agatha és a detektív úgy dönt, hogy megpróbálják csapdába csalni az elkövetőt. Agatha volt a csali. Férfinak öltöztettük fel, és vártuk, mi lesz.
Agatha valóban támadás áldozata lett, de a tettes nem egy vámpír, csak olyan sebeket ejt, mintha vámpír tette volna. Valami folyadéktól a szem vörössé vált. Rögtön a kórházba vittük, de a nővér nem engedett be minket. A nővér azonban valamit beadott a detektívnek, amitől elsötétült a kép.
Mire magához tért, addigra egy cellában ébredt, és Lacika fogadott, hogy ő megmondta, hogy maradjunk távol az ügytől, így lettünk gyanúsítottak. Pedig ez nem így van. Viszont, ha ő egy Rend-tag akkor picit elég furán viselkedik.
A cellában volt egy Gaspard nevű csillagász, akivel együtt szöktünk meg a börtönből. Az öreg abszolút nem hitt a vámpírokban, sőt, meggyőződése szerint a Rendnek azokat kellene üldöznie, akik nem hisznek bennük, ezért is érezte magát veszélyben.
A detektív szerint valaki rá akarja húzni a vizes lepedőt Lacikára és a Rendre, de a saját malmára.

A nyomozás a temető felé vezetett minket, ahol találkozhattam a denevérkutató Irene-nel, aki nagyon hasonlított Helena Bonham Carterre. Budapestre azért is érkezett, hogy a denevérek viselkedését tudja kontrollálni, és ehhez végez a temetőben kísérleteket.
Igen, tiszta Helena. Már csak az ex-férje, Tim Burton hiányzik, és a nevelt fiuk, Johnny Depp.
Innen szinte egy köpésre volt a Vajdahunyadvár (inkább a romániai kastélyra hasonlított, nem a budapestire), ahol elvileg egy vámpír tanyázik. De ez a vámpír igazából egy David nevű férfi, aki színészként kereste a kenyerét, és jó ideje vágyott arra, hogy a gróf alakját magára öltse. Azért is hasonlított egy vámpírra, mert egy betegség miatt olyan fehér volt a bőre, mintha halott lett volna – porfíria, segítettem, puszi.
Megint a rejtélyes Dr. F. neve került elő, ugyanis ő kezelte őt. A detektív konkluziója szerint ez a doktor állhat az ügy hátterében, de motiváció még mindig sehol.

A kórházban nyomokat találtunk, miszerint volt egy Adam nevű srác, aki fiatal korában beteg lett, és szegény később ágyba került, annyira súlyosbodott az állapota. Valószínűleg Dr. F. gyereke. Dr. F. jegyzetei közül az is kiderült, hogy a szer, amit a támadások során használt egy speciális kígyóméreg.
Dr. F. nem más, mint az ápolónő, Dr. Victoria Frankenstein. *nem röhög*. A fiát szerette volna megmenteni vérátömlesztéssel, mivel egy ritka vérbetegségben szenved, és máshol nem tudott segíteni rajta. Lacikát azért is használta ki, mert a Rendbe vetett hitte miatt könnyű volt megvezetnie. Végül utolsó szó jogán annyit kért, mint kétségbeesett anya, hadd indítsa el a folyamatot, hadd éljen a fia.

A bónuszban Lacika levelet ír Agatha-nak, aki erősen új főszereplő lehet, mert Budapesten megint elszaporodtak a természetfeletti lények, akik megint az utcákat róják. A kikötőben találtunk rá a testvérekre, akik egy Mester szolgálnak, és feltehetően az ő parancsára szerezték meg Dr. F. felszerelését, amit a rendőrség lefoglalt korábban. A dolgok hátterében Adam állt, aki nem akarta, hogy a betegsége újra kiújuljon. Csakhogy elszámolta magát a formulát követően, emiatt változtak meg a testvérek, és maga Adam is.

Szerintem

A történet nem lett volna rossz, de miért kellett belevonni Draculát, mikor kb. semmi köze hozzá? Azt értem, hogy Victoria nem akarta, hogy a gyereke újra kómába essen, de miért nem kért segítséget? 1885-ben már lehetett normálisan gyógyítani, és biztos, hogy a fiú rendes körülmények között épülve elkerülhette volna a felesleges károkozást. Budapestből pedig kb. semmit sem látni, mert a legtöbb hely nem is létezik nálunk, amit a játékban láttam.

Grafika: 10/10 – ez legalább tökéletes volt, még a vámpír ábrázolás is jó volt
Teljesítmény: 10/10 – nem tapasztaltam semmi olyat, ami bajt okozott volna.
Történet: 06/10 – nem szeretem lehúzni a dolgokat, de vagy vámpírkodunk, vagy bűnügyet derítünk fel. A kettő együtt nem ebbe a világba való.


Alább tudsz üzenetet hagyni.