Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2021/11/20
Írta: Amy | Hozzászólások: 2 | Kategóriák: YouTube-kalandjaim

Hy darlings! ♥ \m/

2021 sok jóval örvendeztette meg a keményzene rajongóit, és a hiatus alatt egész sok remekmű érkezett, ezekből szerkesztettem össze egy újabb csokor ajánlót. Próbáltam aktuális lenni, úgyhogy nagyjából 3 hónappal (augusztusig) megyek csak vissza az időben, ha egy újabb dalt nézek. Azért akadnak szép számmal :D.
Ez a jó abban, ha az embernek több stílus is tetszik a metalon belül, lehet találni sok jó dalt. Így aztán kezdjük is az elején

Down for Whatever: Porszemek a fényben

Házi feladat magamnak magamtól: nem ártana ezt a dalt teljesen tudni kívülről, ha már volt szerencsém a srácokat eddig kétszer látni idén (ezekről már korábban írtam), és már van jegyem a decemberi koncertre a Depresszióval karöltve. Gyerekek, én nem bírok magammal, na 😀
Őszintén megmondom, kicsit kijöttem a gyakorlatból, mármint ami a friss kiadványokat jelenti, de már első blikkre azon kaptam magam, hogy tetszik ez a dal (furcsa is lenne, ha nem, mert jelenleg a srácok a másik szívem csücskei a Road és a Depi mellett). Még egy párszor le fogom futtatni, hogy biztos megtanuljam ;). Aztán a többit meg majd decemberben meglátjuk.

Road: Senki kedvéért nem fékezünk

Én voltam sokszor a hülye, hogy nem figyeltem rájuk jobban, mert nem csak az ismertebb dalok között vannak jók, sőt. Ráadásul képes voltam megvenni a különszámot (tőlük is), csak azért, mert akartam az új felállással egy posztert a Roof of Fame-embe. Most is fent van egyébként, a lemezt pedig kincsként kezelem a többi lemezes relikviáim között.
Egyébként ez az irány, amit most képviselnek, nekem sokkal jobban bejön, mint az, amit az előző lemezen hoztak, de ez csak az én véleményem. A M.A.T.T. szintje azonban eddig aranyérmes, és amint leteszem a fenekem végre ez a lemez mellé is, szerintem esélyes ezüstérmes lehet, ha nem aranyérmes.

Depresszió: Tetszhalál

Kivétel erősíti a szabályt, így most azt is tettem. Muszáj voltam ezt az új Depresszió-dalt belecsempészni a listába, mert ez sokkal jobban tetszett már elsőre is, mint az elődje, az Életfogytig. Igazi pörgös, táncolós nóta, és erre még az is simán tud táncolni, aki nem ismeri a srácok munkásságát. Sőt, én hajlandó vagyok bevinni őt a Depresszió-koncertek világába is :D. Nem csalódna az illető, az biztos.
Amúgy egyébként igen, megvan a 20+1 csomag, de azt majd később mutatom be nektek. Addig itt ez a kellemes nóta.

Arch Enemy: Deceiver, Deceiver

Pontosan tudtam, hogy mire számíthatok, ha egy Arch Enemy dalt akarok meghallgatni, de őszintén megmondom, ez a dal úgy meglepett, hogy azóta is keresem az agyamat, amit valahova kirúgtak. Hosszú idők óta először tudom azt mondani egy dalra, hogy első hallásra imádom úgy, ahogy van. És nem is tudom ezt jobban fokozni. Maximum annyit, hogyha Elise az Amaranthe-ből karakter lett, akkor Alissa is kapni fog egyet. Sőt, már tudom is, hogy hogy.

Beast in Black: Moonlight Rendezvous

Majdnem elkövettem azt a hibát, hogy kiraktam a korhatáros videót tőlük, de előtte persze megnézem… és jól tettem, hogy nem raktam ki XD. De csak szerintem nem köthető már megint össze a klip és a dal, na mindegy. A másik választásom egyébként a One Night in Tokyo lett volna, de az meg nem jött be annyira első hallásra, mint ez, amit most raktam be.
Erre a műfajra nyitottnak kell lenni, én csak annyit tudok mondani, mert a sok billentyűs rész miatt könnyen „könnyűnek” lehet titulálni, sőt, egyenesen gúny rárakni a metal jelzőt. De én csak azt tudom mondani, hogy megér egy próbát azoknak is, akik ódzkodnak a műfajtól.

Cradle of Filth: Necromantic Fantasies

A guilty pleasure zenekarom, akiknek az én szemszögemből két csoportra tudom osztani a dalaikat: szeretem, és szívesen hallgatom, valamint a szeretem, de nem veszem észre, ha lemegy mellettem. Ez a dal most nem olyan, ez határozottan az első csoport. Mondjuk általában azért is tetszenek a CoF dalok többsége, mert dallam- és képvilágilag simán össze tudom őket kapcsolni a fejemben levő világgal. Van olyan hangulata ennek a klipnek, ami egyszerűen az adott párra is illik, de hogy melyikre, azt jótékonyan megtartom magamnak :D.

Lordi: Borderline

Első kérdésem az volt: hol az a Lordi, ami 2006-ban megnyerte a Hard Rock Hallelujah-val az Euróvíziós Dalfesztivált? És mi ez a lagymatag zene? Oké, ez hard rock, ezt az is hallgathatja, akinek amúgy nem a kedvence. Halloween előtt jött ki, akkor tökéletes volt a tematika miatt. Bár a zene annyira nem jött be nekem, minden elismerésem a zenekarnak, hogy ennyire profin hozzák a maszkokat, még ennyi év eltelte után is. Hogy mikor fogom a hét(!) egyszerre megjelennő lemez mellé magam, arról még fogalmam sincs. Lehet nem is fogom *gondolkodó fej*

Infected Rain: Fighter

Nekem ez a csapat úgy megmaradt abban a kategóriában, hogy egy daluk nagyon tetszik (Orphan Soul), és azóta nem is figyeltem rájuk. Aztán, nemrég láttam, hogy kijött egy új videó, ami a januári lemezük előfutára lesz, és belehallgattam. Először megijedtem, hogy a frontasszony elfelejtette használni az amúgy csodaszép tiszta hangját (Alissa vehetne róla példát az új AE lemezen, khm), de aztán szerencsére nem csalódtam. A klip is nagyon tetszett, és mivel jómagam is harcos vagyok, ezért ez a dal nekem másképp jelent jót.

Sabaton: Christmas Truce

Nem számítottam, hogy egy balladaszerűt kapunk a történtelem egyik legnagyobb oktatóitól, de már megszokhattuk, hogy amit ők adnak ki a kezükből, az bizony minőség, és ez most sincs másképp. Én csak ajánlani tudom, hogy mindenki hallgasson bele, mert szerintem szép, és januárban majd visszatérünk a következő album miatt hozzájuk.


Hagyj kommentet!
november 28 2021

A DOWN FOR WHATEVER, a Depresszió és a Beast in Black eskü még tetszik is, köszi, hogy megosztottad őket. Igazán különbözik a stílusunk, de még így is megtalálom, ami jó ^^ Na és a Sabaton.. abszolút kedvenc, tényleg érdemes volt belehallgatni ^^.

A többi már nekem túl erős 🙂

Köszi ♥
úúúúúgy örülök, hogy itt vagy ^^

november 28 2021

Én örülök, hogy tetszett 😀 Majd lesz folytatása a sorozatnak, mert van pár zenekar, akiket nagyon várok, hogy hozzanak elő valami újat (célzok itt a Lacrimasra, mert az úgy kötelező lenne már).

Köszönöm, hogy elolvastad a posztot!
Puszi

Alább tudsz üzenetet hagyni.