Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

2021. február. 28.
Zene – Lacrimas Profundere: Again It's Over

Hy darlings! ♥ \m/

Remélem, mindenki jól van így február végén, és remekül telnek a napjaitok. Nagyon hiányoztok, hiányzik a blogolás, és az, hogy olyan tartalmakat hozhassak, amiket tényleg jó érzéssel írtam, mert tudom, hogy valaki kíváncsi rájuk.

Ha engem kérdeztek, én éppen jól vagyok, de a helyzetem cseppet sem az, mert sajnos október óta olyan helyeken jártam, ahol kb. csak az első volt a legjobb, a másodikban érezhetően keletkezett egy áthidalhatatlan szakadék köztem, és egy hozzám nagyon közel álló személy között, és igazából pont ma két hónapja, hogy a földkerekség legalja közt vagyok kénytelen túlélni. És ez a harmadik hely lassan szó szerint életveszélyes. Nincs bent WiFi, mivel csak egy fapados szolgáltatást tudtak felajánlani, ahol az embernek van tető a feje fölött, és éjszaka nem kell az utcán lennie.

Ezekről hosszabban csak később tudok érdemlegesen többet beszélni, mert ezt a bejegyzést is most telefonról írom, így minden esetleges elgépelés miatt sűrű elnézést kérek!

Ha tovább olvasol, még több apróságot elárulok :).

Ez a két hónap úgy kezdődött, hogy együtt kell működni egy intézmény csapatával, akik kimondottan a hozzánk hasonlóan pórul járt embereknek próbálnak segíteni – mondanom se kell, hogy nem mindenkit vert át a tulajdonos, mert sok káros szenvedéllyel élő, vagy szabadult emberrel találkoztam, és tartom tőlük a 3 méter távolságot is, de persze, van, aki tényleg egy tragédia után kénytelen itt lenni.
Ez az intézmény minden létező segítséget megpróbál nekem és a velem maradt családtagjaimnak adni, csakhogy minden olyan legyen, mint egy évvel ezelőtt. Sajnos a három szobacicánk szintén két hónapja nincsenek velünk (az a pillanat életem legfájdalmasabb pillanata volt, és tudom, hogy utólag visszanézve akkor jól döntöttem, hogy rábíztam valakire a cicákat, mert különben elvesztettem volna őket…). De ők hárman egy azóta nagyon jó barátunkká vált nénihez kerültek, és minden második szombaton megtehetjük, hogy meglátogatjuk őket. Ilyenkor beszélgetünk, van lehetőség még több munkát nézni, informálódni a világról, meg alkalomadtán meleg vízben lezuhanyozni. Mert bizony, ott még meleg víz sincs, így a zuhanyozásnak van még egy ijesztő árnyoldala is, azon kívül, hogy boldog-boldogtalan akármikor rányithat az emberre.

Mikor lesz ennek hivatalosak vége? Sajnos nem tudom. Azt tudom jelenleg, hogy várólistán vagyunk, hogy egy jobb és biztonságosabb helyre mehessünk, ahol kulccsal lehet zárni az ajtót, és egy kicsivel megkönnyítik a létezést. Például, ahová várunk, ott a szobában van tévé, WiFi, és hűtőszekrény is, és nem kell rettegni, mikor lopják el az ember telefonját. Ezek a dolgok sajnos azon a helyen mindennaposak, és isteni ajándéknak tekintem, hogy egyikünk sem szenvedett el ilyen kárt – bár sajnos törtek be hozzánk, és vittek el pár holmit, édesanyám ajándékba kapott óráját már sose látjuk viszont.

Szenvedtem el még januárban egy súlyos klórgáz mérgezést is, mikor gumikesztyű híján csupasz kézzel voltam kénytelen fertőtleníteni a matracot, ahol pihentem. Hiába tettem egy rongyra, akkor se úsztam meg. Ezek mellé még azon az estén elszenvedtem allergiás reakciót is néhány poloskától, amiket eddig csak legendákból ismertem. Ezek meg ugye nem tiszta emberekből jönnek elő, én meg a családommal frissen kerültem elő 10 napos karanténból, mert a második helyen egy olyan pincehelységben kellett lennünk, ami tele volt növényekkel, és a hősugárzó miatt (rendes fűtés ott nem volt) tele lett párával és fekete penésszel. A fűtőtestet nem használtuk sokszor, esténként pár órára, de akkor sem lett jó vége.
Belázasodtunk, és mivel a járvány tombol, nem lehetett közösségbe menni addig, amíg az le nem telik. A szobát sajnos már úgy kaptuk, hogy ezek a láthatatlan dögök már ott voltak az előző lakók miatt :(((

Lényeg a lényeg, mentőt kellett hívni hozzám, mert úgy vakaróztam, hogy aludni se tudtam, a végtagjaim már égtek a fájdalomtól. A mentős egyébként helyes volt, kicsit hajazott a haj nélküli Parker Jamesonra, adott vagy 7-8 gyógyszerkombinációt, amitől mindkét méreg távozott a szervezetemből. Nem volt kellemes, a jéghideg infúzió szintén, amitől szabályosan reszkettem.

Teltek a napok utána, javarészt eseménytelenül. Lett még egy negatív tesztem, egy jó tüdőszűrőm, így egészséges vagyok. Amilyen állapotok között harcolunk, ez egy csoda, hogy még el se kaptam, és a családban senki se.
Időközben lett lakcímkártyám, bejelentett adóm és tb-m is. Mintha igazából nem is lennék rossz körülmények között, de ez sajnos egy illúzió.
Érvényes jelentkezés a jobbik helyre csak február 11-étől ketyeg, hiába van egy hátszelünk, aki bele tud nyúlni, hogy ne várjunk olyan sokat. Legutolsó infók szerint bele is nyúlt, de így is várni kell, addig pedig ki kell élvezni, hogy jó idő van, így nem is ültünk 4 órát a tévészobában.

Az életveszélyes részről annyit tudok jelenleg mondani, hogy egy nem szomjas személy nekiállt nem tiszta pillanatában hazugságokat generálni rólunk, és a többség a semleges oldalról ellenünk fordult, mert nagyon kilógunk a sorból. Sajnos a szociális dolgozók nem tettek semmit, mert ez szerintük ez nem óvoda, és oldja meg mindenki egymás között.
Ha még csak annyi lenne, hogy XY azt mondta, hogy nem tetszik a cipőm vagy a hajam, az hagyján. Az életveszélyes fenyegetés az viszont már minden, csak nem játék. Sajnos a hatóságok vér folyásig nem fognak intézkedni, meg ennek a helynek olyan híre van, hogy egyedül rendőr nem jön, hanem legalább négyen, és mindenkit lenéznek, aki valamiért ott van. Mindegy, miért, előítélettel állnak mindenki felé. Még szerencse, hogy alkoholt utoljára akkor láttam, mikor elmentem mellette a boltban.

Bővebben is tudnék erről beszélni, mert lenne mit, de majd később, mikor már csak rossz emlékként tudok őszintén és nyíltan beszélni erről.

Stay metal and hail the apocalypse \m/
Amy

Amy Hozzászólások: 11 Blog

11 hozzászólás

 1. Ninaa szerint:

  Örülök, hogy sikerült egy kis hírt adnod magadról, még ha nem is a legjobbakat olvashatjuk. Sajnálom, hogy ilyen környezetben vagy, de mégis jó, mert van tető a fejetek felett. Kitartás mindenhez, remélem, hogy hamarosan változik a helyzet és lesz egy normális helyetek, munkátok és újra boldogan tudsz írni és majd beszélgetni velem^^

  Puszillak, kitartás ❤️

 2. Amy szerint:

  Köszönöm szépen Ninaa :*

  Minden igyekezetemmel azon vagyok, hogy ez a helyzet változzon, mert sajnos nem csak rajtam múlik, mikor egy természeti katasztrófának minősített világjárvány közepén kell érvényesülni. És sajnos, sokan okkal félnek, mert az új munkaerő potenciális veszélyforrás is lehet :( de bármi lesz, lehetőség szerint értesítelek róla, mégha csak Messengeren keresztül is.

  Légy jó <3

 3. Ninaa szerint:

  Igen, ilyenkor nehéz új munkát találni. Amúgy is… De a járvány miatt még rosszabb a helyzet…..

 4. Szia! Örültem, hogy újra jelentkeztél. Sajnálom a helyzetedet, és Nagy kitartást kívánok Neked. :) Puszi.

  1. Amy szerint:

   Köszönöm szépen Andi! A dolgok egyre jobb irányban alakulnak azóta, de majd később mesélek! Puszi neked is 😘❤️

 5. Jakó Judit szerint:

  Szia! Kitartást kívánok! Illetve reméljük a későbbiekben jó híreket is adsz magadról! A legjobbakat, és a rossz után általában jó következik. Reméljük a te esetedben sem lesz ez másképpen! Ami nem öl meg az megerősít.

  1. Amy szerint:

   Szia Judit!
   Valóban, ha nem tört meg ez a szálló, akkor semmi más :D
   De a dolgok már a jó mederben zajlanak, később tudok mesélni róla.
   Köszönöm, hogy írtál! Puszi 😘

 6. Wikka szerint:

  Hűha. Nagyon durva,amiken keresztül mentetek. Őszintén nem irigyellek. Remélem már jobban vagy/ vagytok és minden rendben van veletek. A cicás dolgot megértem bár nem túl hasonló a helyzet, nekem. Most hunyt el a kiskutyám. :(

  1. Amy szerint:

   Szia Wikka!

   Köszönöm szépen, hogy írtál, és részvétem a kiskutyád miatt :( sajnos pontosan tudom, mit érzel, mert már három kutyánk ment el, a csivavánk nemrég :(. Így bármennyire is imádom a kutyákat, nem tervezünk többet befogadni.

   A helyzet kezd javulni egyébként, sok minden történt eddig, de biztosabb csak a hónap második felében lesz.

   Puszi 😘, Amy

 7. Klaudi szerint:

  Nagyon sajnálom ami veletek történt! :( Remélem azóta javult vagy jobb lett a helyzet! Kitartást kívánok nektek és remélem, ha legközelebb jelentkezzel, akkor jó hírt adsz majd magadról! Sok-sok kitartást és pozitívat küldök! :)

  1. Amy szerint:

   Szia Klaudi!

   Köszönöm, hogy írtál! Azóta jobb a helyzet, csak még nincs szolgáltatás a lakásban, de remélem, hamarosan az is lesz!
   Mindent köszönök, Neked is, és mindenki másnak is, aki írt most! Nagyon tündérek vagytok! 😘

   Puszi neked,
   Amy

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020