Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal Chat
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/09/11
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games HOG Reviews Mystery Trackers

Megjelenés: 2020. szeptember 10.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Karakterünk lett az új instruktor az MT ügynök kiképzőtáborban Shade ügynök társaságában, de úgy tűnik, egy 14 évvel korábbi esemény megismétlődni látszódik.

Amanda szemszöge

Ah, Shade ügynök, aki valójában nem is Shade, mert ez csak egy felvett név. Nagyon titokzatosak vagyunk! Viszont, nekem a munkacím jobban tetszett, kár, hogy nem tartották meg végül, de a történetet végigjátszva, nem is lett volna helyén való teljesen.

Időbeli eseményekben ugráltunk, hiszen azt is megtudtuk, mi történt pontosan 14 évvel ezelőtt a táborban, mikor még csak a karakterünk volt kadét a táborban, a jelenben viszont neki kell a fiatal kadétok életét megmentenie.
Egy dolog azonban biztos: az erdő mélyén van egy elhagyatott laboratórium, onnan eredeztethető minden baj forrása.

14 évvel ezelőtt egy tesztet írtak az ifjú kadétok, de akkoriban több diák is eltűnt, valamint úgy tűnik, egy vagy több szörny is lapul a rengetegben. A tesztírás közben ráadásul Hedgehog kadétet (milyen vicces, hogy Sün volt a felvett vezetékneve) elrabolta egy szörny. A fiatal karakterünk egy óra alatt felderítette, hogy a szörny Eft kadétet elrabolta, a konyhán keresztül az udvaron található raktárba vitte, és kiderült, hogy a lányt Ambernek hívták eredetileg.
Először Eft majd Hedgehog kadét tűnt el, és velük jó kapcsolatot is ápolt.
Később, az idősebb MT ügynökei megtalálták és hatástalanították a szörnyet, de Hedgehog kadétról nem volt semmi hír. Eddigre már Eft sajnos meghalt.
A fiatal Amber rátalált egy létesítményére, amiben úgy tűnt, embereken kísérleteztek (hogy ez köthető volt-e a Mystery Trackers-hez vagy sem, azt nem tudni, de gyanítom, hogy nem). Az egyik alanyon már 1937. szeptember 13-án kísérleteztek, és úgy tűnt, a szervezete pozitívan reagált a kísérletre, ezért megfigyelés alatt tartják.
Az elhunytakat eltemették, de igazából sosem tettek semmit az erdőbeli laborral.

A jelenben a már ügynökként szolgáló karakterünk visszatér a táborba, hogy oktató legyen Shade mellett, de egy ifjú kadétot megtámad egy szörny, és elrabolva a közeli erdőbe vitte. Három kadét volt most fontos nekünk történetileg: Slate, Ginger és Black kadét. Rachel Ginger volt az egyik szemtanú, aki szerint Black kadétet megtámadta valami. A szörny kiugrott az ablakon, és Blacket elvitte az erdőbe, Slate utánuk rohant. Slate és Black együtt dolgoztak egy szerkezeten, amivel szörnyek elméjét tudták volna irányítani. Már ez eleve egy nem biztonságos ötlet.

Slate kezdte a szerkezetet kifejleszteni, de nem tudta időben befejezni, emiatt szabadult el a szörny. Ők ketten találtak az erdőben egy elhagyatott labort, benne egy hűtőcsőbe zárt szörnnyel, amit irányítani akartak. Megvan a baj forrása.

Slate kadétot a gyengélkedőn találtuk, de addigra Black kadétot elkezdte a szörny megszállni, így néhányszor hatástalanítani kellett. Shade végül magánál tartotta Rachelt, amíg Amber a többiek után kezdett nyomozni, és hívott erősítést az MT-től. Amber végül megtalálta a labor maradványait, meg egy képet, hogy Shade és Eft jó barátok voltak, de erről bővebben nem tudtunk meg semmit.

A létesítmény B blokkjában találtuk meg Slate kadétot, és volt egy kicsike, ijesztőnek tűnő, de amúgy nagyon aranyos szörny volt a blokkokat összekötő metróvonalnál, de nem volt igazából vészes. Ez az egy nem.

Slate és Black az egyik urnát, amiben a szörnyek voltak, kinyitották, aztán Black meg pórul járt. Blacket is értük utol, és segítettünk neki az egyik szörnyet elzárni, akinek igazából a víz volt a gyengéje, de mégsem vízzel ártalmatlanítottuk. A végén a B blokkot fel is robbantottuk, majd Shade és Amber kitüntetést kaptak.

A bónuszban Howl ügynök megy ugyanebbe a laborba, hogy részt vegyen egy kutatócsoport munkájában. Itt viszont kiderült, hogy a kísérleteket igazából a Mystery Trackers végezte, úgyhogy kicsit nem értem a helyzetet. A blokkot lezárták, és Howl ügynök úgy kereste meg az okát. A végén sikerült kapcsolatba kerülni Owen Hendricks-szel, aki a létesítmény vezetője volt, és ő mondta, hogy az egyik kísérletük nagyon rossz irányba fordult, az alany kiszabadult, emiatt zárták le a blokkokat. Viszont, volt egy jegyzet egy nem tesztelt elmekontrollos szerkezetről, ami bajt okozhat. Okozott is.

Owen fia egyike volt az alanyoknak, és az egyik laborban ott is volt, de mikor megállítottuk, könyörgött az apjának, hogy hagyják abba a kísérletezést, mert kis híján elvesztette saját magát, és emiatt nem akart játszani az emberi természettel. Howl ügynök azonnal el is rendelte, hogy zárják be a létesítményt.

Szerintem

Kicsit csalódtam a készítőkben, hogy ennyi játék után kitalálták, hogy a MT embereken végez kísérleteket… oké, hogy így tudják megkülönböztetni a normális embereket, de ez nem volt jó.
Jó volt látni újra Shade ügynököt, és remélem, a többiekkel is fogunk találkozni, ha már felnőnek, és ők is teljes értékű tagjai lesznek az ügynökségnek.

Grafika: 10/10 – a szörnyekre mondjuk adtam volna még
Teljesítmény: 10/10 – bátor voltam, működtek a speckó effektek
Történet: 08/10 – remélem, nem lesz többször ilyen, hogy az MT „jó hírneve” ennyivel tönkre van téve, akkor is, ha az 1930-as években történt…


Alább tudsz üzenetet hagyni.