Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/09/12
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Movie Night

Ebből egyiket biztos, hogy nem veszem elő pár év múlva, de melyik is ez?

Bébi úr (2017)

Angolcím: Boss Baby
Műfaj: animációs, családi

Tartalom:
Az nem kérdés, hogy ki a főnök a családban. Attól a naptól kezdve, hogy az új kisöcsi hazaérkezik, a hétéves Tim érzi, hogy megváltoznak otthon a viszonyok. A jövevény taxin fut be, öltönyt meg diplomatatáskát visel, és be nem áll a szája – el is hódítja közös szüleik szeretetét. De Tim nem adja fel, nekivág, hogy visszaszerezze, ami addig kizárólagos, jogos tulajdona volt – és egy őrületes összeesküvés nyomaira akad, melynek célja, hogy felborítsa a világban szétosztott szeretet egyensúlyát; és ez a felvágós, magát kisöcsinek álcázó bébi menedzser áll az egész konspiráció középpontjában.
A testvéreknek össze kell fogniuk, hogy megakadályozzák a szörnyű terv valóra válását, megmentsék a szüleiket, helyreállítsák a világ helyes rendjét, és bebizonyítsák: a szeretet valójában végtelen és nagyon erős.

Véleményem:
Nagyon-nagyon rég tudom magamról, hogy hullámzó a gondolatom azzal, hogy gyereket vállaljak. Eddig a filmig határozottan azt mondtam, hogy a közeljövőben nem, mert ezért és azért. Most megint elgondolkoztam, hogy talán mégis egyszer… de most nem ez a lényeg.

Tényleg kedvelem az animációs filmeket, bár némelyiknél azt mondom, hogy Disney forog a sírjában. Ennél szerencsére nem mondom. A történet vicces, vannak benne jó pillanatok, fordulatos is. Nem kell dedósnak tartani a filmet, mert komoly üzenetet is tartalmaz (mint a legtöbb mese általában). Mégha öcsém nagy is már… azért majd megszeretgetem. És remélem, lesz második rész a vége alapján.

Beszerezem DVD-n is? Talán/Nem
Pontszám: 09/10

Kaliforniai álom (2016)

Angolcím: La La Land
Műfaj: musical, romantikus

Tartalom:
Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista az Angyalok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel – ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén.
A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért…

Véleményem:
Musicalek terén mondhatni, nagyon válogatós vagyok. A legelső, amit láttam, azaz Operaház fantomja volt, utána jött a Vámpírok bálja. Először azonban azt hittem a Kaliforniai álom c. filmről, hogy egy romantikus film, ehhez képest rendesen meglepődtem.

Az első fél órában unatkoztam, ameddig a két főszereplő nem kezdett el beszélni egymással. Szinte éreztem, hogy ebből szerelem lesz, csak… az énekekkel nem voltam kibékülve. Valahogy nem érintettek meg, mint anno Christine és a Fantom dalai. Sajnálom. Azt a szintet nehéz felülmúlni :(, csak azért vonok le pontot. A vége sem volt olyan kiemelkedően jó, nem erre számítottam, így csalódtam. Nekem egyszer nézős volt volt, nem értem, miért hype-olta fel az IMDb…

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 06/10

Gru 3 (2017)

Angolcím: Despicable Me 3
Műfaj: családi, animációs, vígjáték

Tartalom:
Amikor Gru és újdonsült felesége, Lucy képtelenek legyőzni az emberiséget fenyegető legújabb gonosztevőt – az egykori gyerek tévésztárt, aki a 80-as évek megszállottja, és Balthazar Brattnek hívják -, megalázó módon kirúgják őket az Anti Gonosz Ligából. A minyonok azt remélik, Gru megragadja az alkalmat, és visszatér a bűn útjára, de amikor Gru világossá teszi, hogy már visszavonult mindettől, akkor a minyonok felmondanak, és elindulnak a saját fejük után.

Véleményem:
Szerettem az első részt nagyon, a másodikat kevésbé. Most elérkeztünk, hogy a Minionok fősztorija megkapta a 3. részét, és őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy mire kellett volna számítanom? Egy szinten felül van, és az a lényeg :D.

Agyrémet kaptam attól a 110%-os meleg karaktertől. Semmi bajom velük, nem arról van szó, de idegesítettek a gesztusai, mint egy Elvis imádó fitneszedző a 80-as évekből. Pasik jobb esetben nem táncolnak így, minthogy láttam… a zenéket legalább eltalálták, azzal semmi bajom volt, csak ezzel az önimádó ürgével. Miatta sajnos kiszámítható az egész film. Miatta duplán vonok le egy pontot. Nevetséges antihős.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 08/10


Alább tudsz üzenetet hagyni.