Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/09/04
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Dark Romance Domini Games HOG Reviews

Megjelenés: 2020. szeptember 3.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
Stefan röviden összefoglalta a történetüket: mikor a felesége Ruby terhes volt Gabriellel, a fiukkal, megharapta Tamás, az első vámpír a Földön. Most, sok évvel később Tamásnak Gabrielre fájt a foga.

Amanda szemszöge

Őszintén megmondom, ezt a játékot vártam, és nagyon jól szórakoztam rajta. Kezdjük rögtön azzal, hogy Stefan és családja Dracula vezetéknevével játszik. Tamás (konkrétan Tamash, de mivel a játék Erdélyben játszódik, nagyjából Vajdahunyad-vár közelében, ezért magyarosítok, mert a legtöbb külföldinek nem Románia jut eszébe a vámpírokról, hanem instant Magyarország – nem helyesen, de egy kicsit szívmelengető a dolog.)

Kezdjük rögtön Gabriel Draculával. Már meg se lepődök, hogy egy kicsit hajaz Xavier Alvaro-ra (főleg, hogy létolvasatomban Xavier színészként „hagyta abba” pályafutását a Simsben), de a csajáról csak muszájból teszek említést, mert szerintem Sabrina nem passzolt mellé, főleg, hogy egy olyan arcot rajzoltak neki, hogy nem lennének vele sokan jóban. Ja, és Gabriel hegyes fülű.
Úgyhogy nem Gabrielnek hívtam, hanem Xaviernek, mert hasonlít rá. És szegényem küzdött a benne lakó sötétséggel, amiről igazából fogalma sem volt, hogy mi az valójában.

Tamás a megjelenésével kicsit Disney-hercegnős volt nekem, főleg, hogy még álmában is lobogott a haja, de ezt tudom is nektek prezentálni. Csak kár, hogy képen nem látszik az animáció, mert valóban lobogtak a tincsei. Még rosszul sem nézett volna ki, mert nem is olyan csúnya, de… na, nem értettem a motivációját.

Történet szerint Stefan terhes feleségét, Rubyt megharapta egy vámpír, és a szülés körüli időkben Ruby szemei lassan sárga színben kezdtek ragyogni, és a szemfogai is nőni kezdtek – nem akadok ki, mert a mellékelt szereplők miatt jól szórakoztam.
Ez a vámpír volt Tamáskánk, a Disney-hercegnő.
Ruby szülés közben meghalt, Gabriel túlélte, de félvámpírként született, és Stefan nem közölte a fiával ezt, úgy is nevelte fel. Az, hogy éjszakánként nagyon éber, betudták álmatlanságnak, de a srácnak is időnként sárgán világított a szeme, ami miatt a kedvese, Sabrina is megijedt tőle.
Tamás meg az első vámpírként vonult be a történelembe, mert egy lázadás során nem halt meg, a lelkét megátkozták, és még a halál sem fogadta be, ezért lett vámpír.

Voltak elhintve ilyen-olyan utalások, hogy mit jelent a félvámpírnak a vámpírvér, a fokhagyma, kereszt, szenteltvíz, de én ezeket már figyelmen kívül hagytam. Mert minden forrás mást említ. Meg a vámpírok nem szeretik a zajos-zenés helyeket, ezért nagyobb csoportokra nem támadnak.
Bónusz pontot viszont adok a rózsaszín szalagért, ami a középkorban az elkötelezettséget jelentette, főleg a lovagoknál.
Mivel Tamásnak nagyon kellett volna Gabriel – jóhogy – ezért fel akarta ébreszteni a vámpíros énjét, ezért megsebesítette, és Stefan adott a véréből. A seb ugyan gyógyult, de ezzel feléledhetett a vámpír oldala.
Sabrinának Brassóban kellett megtalálni Skeglimát, aki tudna segíteni Gabrielt meggyógyítani. Még egyszer elmondom, vámpírlétre nincs ellenszer.

Viszont azzal nem értettem egyet Tamással, hogy vámpíroknál nincs szerelem. Van. Sőt, én igazából Gabriel helyében belementem volna a játékba, mert az a név, hogy Dracula nagyon sokat mond a Romániában élőknek, így Gabriel simán átvághatta volna Tamást, de ez nem az a fajta játék, mert itt „mindig a jó győz, a gonoszok meglakolnak, és a szerelem meg örök”.

Brassóban Sabrina találkozott Diana Helsinggel, aki egy az egyben hasonlított Kate Beckinsale-re, aki a Van Helsing c. filmben alakította Anna Valerious-t. Ami még Gabrielben különleges, hogy úgy ember, hogy birtokolja a vámpíri erőket, de a napfény nem árt neki. Ez pedig nagyon kapóra jött volna Tamásnak.
Skeglima pedig azért különleges, mert bár vajákos asszony, megérezte Brassóban a vámpír jelenlétét, de hát a helyiek nem hallgattak rá.

Volt itt küzdelem Tamás familiárisával, meg magával Tamással is, de ez a hülye liba megsérült, és Gabrielnek meg kellett harapnia ahhoz, hogy életben maradhasson. Legalább pozitív vég kifejlett van, mert a gonoszon kívül tényleg nem halt meg senki.

A bónuszban egy idősebb hölgy esett egy vámpír áldozatául. A karakter apja szintén, de az már régen történt. A mostan gonoszunk Marku, aki egy közeli kriptában húzta meg magát, és ott kellett őt utolérni. Plusz, hiába mondta azt Marku, hogy nem igazán akart vámpír lenni, de így meg tudta bosszulni az ellenségeit, és magasabb körökben mozgó vámpírok rendelték el, hogy szedjen maga köré egy csapatot. Ahogy elmondta, ezek alapján nem először volt vámpíros történetünk, mert a mostaninak lehetnek következményei.

Szerintem

Gabrielért plusz pont, a Vajdahunyad-várért plusz pont, Dracula említéséért plusz pont, a rózsaszín szalagért plusz pont.
Amiért levonnék? Talán Sabrina megjelenése miatt. Mert Gabrielt inkább hoznám össze Lilyvel a 8. részből, mintsem ezzel a nőszeméllyel. Tamás hercegnőt pedig hadd ne említsem. A szándékai jók lettek volna, ha nem akarták volna mindenáron beleerőszakolni egy olyan helyzetbe, amiben ő a gonosz. Nem volt gonosz, csak rossz módon akarta megközelíteni az elképzeléseit.

Grafika: 10+4/10 – előbb indokoltam miért, ha lett volna félpucér Gabriel, instant +10 pont
Teljesítmény: 09/10 – a Domini Games imádja a videókat, a gépem videokártyája kevésbé
Történet: 08/10 – leszámítva egy-két dolgot, hogy mi nem igaz a vámpírok mondaköréből, a történet nagyon jó, így pár év múlva biztos előveszem.


Alább tudsz üzenetet hagyni.