Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/08/21
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Big Fish Studios GrandMA Studios HOG Reviews Mystery Case Files

Megjelenés: 2020. augusztus 20.
Fejlesztők: GrandMa Studios, Big Fish Studios
Történet:
A királynő Darkmoor városába küldi a mesterdetektívet, ahol korábbi ügyekre vannak utalások, miután az egyik helybéli meghalt. Lehet csak véletlen egybeesés, de egy rápillantást megérne.

Amanda szemszöge

A leghíresebb hidden object sorozatot a GrandMa Studios viszi tovább, ahogy nézem, és azt kell mondjam, a sorozatnak előnyére vált ez a váltás az Eipix zavarossága után, főleg, ami Dalimar lehetetlen zárjait illeti, mert itt nem voltak olyan lehetetlenek, mint korábban.

Megérkezett a detektív, Davies őrmester pedig szárnysegédünkké avanzsálódik, miután kiszabadítottuk a hirtelen cellájából, amit egy természetfeletti erő okozott.
A történet röviden, James Sterlinget holtan találja Marge Hale, és először kerül szóba Aisling O’Hara neve. Másodjára következett Nigel Hughes-Smith, akinek éjszakai piaca van. Aisling nála parkolta le a kis vagonját, és neki is megjósolta a halálát, mint Jamesnek és Marge-nak.
John Abbot volt az utolsó név, akit meg kellett jegyeznem, James barátja volt a magas korkülönbség ellenére is. Utoljára olvashattam Aisling vallomását, amiben váltig állította, hogy nem ő ölte meg Jamest.
Itt van öt név, és az volt a dolgom, hogy mind az ötükkel beszéljek – illetve, csak négyükkel, mert James már halott.

És hogy függnek össze ők a korábbi ügyekkel?
James Sterling konkrétan Allison Sterling bátyja, akit a Dire Grove-hoz köthető részekben ismerhettünk meg. James elkísérte Allisont azokra a helyszínekre, ahol korábban a detektív nyomozott, mert imádja a MCF-et. Egyik este a detektív pedig meg is mentette Allisont, James meg eltévedt a bányában.
Marge Hale és lánya egy korábbi részben (The Revenant’s Hunt) került megmentésre, és utána ideköltöztek Darkmoorba egy nyugodt élet reményében.
John Abbot annak idején a híres-hírhedt Ravenhearst kúriánál dolgozott, miután múzeum lett belőle, mára pedig zárakat készít.
Nigel Hughes-Smith egykoron Madame Fate karneválján dolgozott, és előadóművészként akart ott szerepelni, az egyik attrakciója balul sült el, ezért ott hagyta a karnevált, hogy sajátot hozzon létre.
Aisling O’Hara pedig a kérdőjel – Nigel találta meg őt az erdőben, viszont nem volt semmilyen emléke az élete korábbi szakaszáról. Más jövőjét viszont látja, amióta pedig kapott egy különös kockát Jamestől, a víziói erősebbek lettek. A konfliktus itt kezdődött, hogy senki sem akarta azt hallani, mikor fog meghalni.

Először mindenki gyanúsnak tűnt, de mikor James után meghalt először Nigel, majd Marge. Mindkettő halálakor kísérteties női sikoly is hallatszódott – nocsak, egy banshee.
Marge ugyanakkor nagyon szerette volna, hogyha Eliza lánya Angliába költözhessen, és James nagyon jó parti lett volna. De megérkezett Aisling, és úgy tűnt, James jobban érdeklődik iránta.
A nyomok Aisling felé vezettek, és a lány menekülőre fogta – John műhelyében értük utol, és esküdött rá, hogy nem ő felelős az emberek haláláért. Bár mire odaértünk, John is meghalt. Viszont, csak Aisling kocsijában tudtuk meg, hogy annak idején Nigel Dire Grove mellől szedte össze.

John műhelyében több nyomot is találtam, hogy az elkövető egy sikítószellem, vagyis banshee. A banshee szerinte a halál előhírnöke, és a lelkeket átviszi a túlvilágra (Charon akkor mi?). A banshee két alakban létezhet: egy fiatal lány bőrében, valamint egy fehérszínű szellem képében, a két megjelenését pedig szabadon változtathatja.
Az emberek azonban félreértették ezt a szellemet. A megjelenése, sikolyai és a jelenléte nem a halált hozta el, és úgy gondolták, ő okoz minden tragédiát, és nem előrelátja. Ezért az emberek a gyengébb emberibb formájában megölték őt, és Dire Grove egyik barlangjába zárták. És mivel egy lelket nem lehet elpusztítani, a banshee csak várt egy lehetőségre, hogy visszakaphassa a másik alakját. Annak idején, mikor a diákok egy rituálét akartak végrehajtani, a detektív szabotálta mindezt, és megmentette a diákokat (Allison és társai voltak ezek). A banshee testét azonban másképp is vissza lehet állítani.
Ekkor már összeállít a kép: Aisling Dire Grove mellől lett összeszedve, nem emlékszik a múltjára, látja a jövőt, és megérzi más halálának közeledtét, és mindig a haldokló közelében van, akarata ellenére is.
Aisling ez a banshee.

Vissza kellett térnünk harmadjára is a ligetbe. Aisling rögtön a barlang áldozatává is válik, de némi kutakodás után be is jutottunk, majd előhívtuk Aisling másik alakját, és elviekben azt az energiát, amivel rendelkezett, elfogadtuk, de nem úgy, ahogy azt Aisling gondolta – mégiscsak volt ott négy személy, akik nem tehettek róla, hogy idő előtt el kellett menniük. Valamint úgy tűnt, hogy ezzel itt nincs vége, és talán később mindenre választ kapok, mert nem volt egyértelmű a vége.

A bónuszban egy banshee születését követhettük végig, ahogy három erejét nyerte vissza, és a végén odakerült, mikor Aisling visszatért a barlangba – vagyis a korábban elpusztított banshee végre megszerezte emberi alakját.
Valamint olybá tűnt, hogy máris kaptunk egy előzetest a 22. részből, ahol egy gonosznak kinéző fazon köszöntötte a detektívet.

Szerintem

Végre egy olyan részhez értünk, ahol élveztem megoldani Dalimar zárjait – bár a Black Crown rész jelenleg a kedvencem, ez is már most toronymagasan mögötte van. Főleg, hogy a második Dire Grove már jobban tetszett, mint az első. Mentes volt az élőszereplőktől.

Grafika: 10/10 – ezerszer jobb, mint az Eipixé volt
Teljesítmény: 09/10 – egy kicsit lassú volt videók előtt
Történet: 10/10 – van még valami, amit nem mondtak el Dire Grove-ról? Mert akkor azt hallani akarom.


Alább tudsz üzenetet hagyni.